Batman’da kurulan Alo Tevşo Pazarı’nda sebze fiyatlarında yaşanan düşüş vatandaşları memnun etti. Bayram alışverişine çıkan vatandaşlar, özellikle domates fiyatlarının gerilemesini “rahat nefes” olarak değerlendirdi.
Pazarda çeri domatesin kilosu 35 TL’den satışa sunulurken, organik tarlalardan getirilen köy domatesi ise 75 TL’den alıcı buldu. Geçtiğimiz haftalara göre fiyatların düşmesi tezgâhlarda hareketliliği artırdı.
YEŞİL BİBER DE CEP YAKMADI
Pazarda yeşil biberin kilosunun 25 TL’ye kadar düşmesi vatandaşların ilgisini çekti. Sebze fiyatlarının genel olarak uygun seyretmesi nedeniyle birçok vatandaş bayram öncesi alışverişini rahat yaptığını ifade etti.
Pazarcı esnafı da ürün bolluğunun fiyatlara yansıdığını belirterek, önümüzdeki günlerde bazı ürünlerde biraz daha düşüş1 yaşanabileceğini söyledi.
YEŞİL ERİK HALA LÜKS
Sebze fiyatları vatandaşın yüzünü güldürürken, meyve tarafında ise bazı ürünlerde yüksek fiyatlar dikkat çekti.
Özellikle yeşil eriğin kilosunun 120 TL’den satılması vatandaşların tepkisine neden oldu.
Vatandaşlar, sebzede yaşanan düşüşün meyve fiyatlarına da yansımasını beklediklerini dile getirdi.