?>

BUGÜN GÜLBARAJ, YARIN HANGİ SAHA?

PETROL-İŞ: BATMAN TPAO’DA KÜÇÜLMEYE İZİN VERMEYECEĞİZ

YEREL - 1 ay önce

Petrol-İş Sendikası Batman Şubesi, TPAO Batman Bölge Müdürlüğü'ne bağlı sahalarda uygulanmaya başlanan “insansız çalıştırma” sistemine tepki göstererek, uygulamanın istihdamı azaltmaya yönelik bir küçülme politikasının parçası olduğunu savundu.

“UYGULAMA GÜLBARAJ TESİSLERİNE DE TAŞINMAK İSTENİYOR”

Sendika tarafından yapılan açıklamada, Başalan sahasında başlatılan “insansız çalıştırma” uygulamasının şimdi de Gülbaraj Tesisleri'nde hayata geçirilmek istendiği belirtildi.
Açıklamada, Batman TPAO Bölge Müdürlüğü'nde adım adım bir küçülme politikasının yürütüldüğü öne sürülerek, “Verimlilik ve otomasyon adı altında yapılan şey; Batman’daki istihdamı azaltmak, emekçiyi sistem dışına itmek ve bölgenin üretim gücünü küçültmektir” denildi.

“HEDEFİN SÜREKLİ İNSAN GÜCÜ OLMASI DÜŞÜNDÜRÜCÜ”

Yıllardır sorunsuz şekilde faaliyet gösteren stratejik sahalarda sorunun personel olmadığı ifade edilen açıklamada, hedefin sürekli insan gücü olmasının düşündürücü olduğu vurgulandı.
Sendika, “Bugün Başalan, bugün Gülbaraj... Yarın hangi saha kapatılacak, hangi birim küçültülecek?” ifadeleriyle uygulamanın gelecekte daha geniş kapsamlı sonuçlar doğurabileceği yönündeki endişelerini dile getirdi.

“TEKNOLOJİYE DEĞİL, İSTİHDAMIN AZALTILMASINA KARŞIYIZ”

Tam otomasyon sistemlerinin anlatıldığı kadar kusursuz olmadığı savunulan açıklamada, arıza, haberleşme sorunları, enerji kesintileri ve acil durumlarda yine insan gücüne ihtiyaç duyulacağı belirtildi.
Açıklamada şu değerlendirmeye yer verildi:
“Yani mesele teknoloji değil; mesele Batman’daki kamusal istihdamın adım adım azaltılmasıdır. Batman halkı da, emekçiler de bu gerçeğin farkındadır.”

“BU ANLAYIŞI KABUL ETMİYORUZ”

Petrol-İş Sendikası, TPAO Batman Bölge Müdürlüğü’nü küçülttüğünü ve istihdamı azalttığını ileri sürdüğü uygulamalara karşı olduklarını belirterek, “TPAO Batman Bölge Müdürlüğünü küçülten, istihdamı azaltan ve kamusal yapıyı zayıflatan hiçbir anlayışı kabul etmiyoruz” açıklamasında bulundu.
Haftanın Öne Çıkanları

HÜDA PAR’DAN ‘RAHMİ KOÇ’ AÇIKLAMASI

2026-06-07 12:58 - GÜNDEM

BATSO'DAN İŞ DÜNYASINA NEFES KREDİSİ MÜJDESİ

2026-06-08 14:30 - YEREL

BATMAN BAROSU'NDAN RAHMİ KOÇ'A TEPKİ

2026-06-07 11:39 - GÜNDEM

PETROLSPOR'UN İLK YABANCI OYUNCUSU BELLİ OLDU

2026-06-07 14:54 - SPOR

"KÜRT KADINLARI ALAY KONUSU YAPILAMAZ"

2026-06-07 10:39 - GÜNDEM

HASANKEYF YOLUNDA FECİ KAZA: SÜRÜCÜNÜN DURUMU AĞIR

2026-06-05 15:50 - YEREL

UZMANLARDAN ERİŞİLEBİLİRLİK ÇAĞRISI

2026-06-05 17:04 - SAĞLIK

EMEK VE DEMOKRASİ PLATFORMU’NDAN KOÇ’A TEPKİ

2026-06-07 11:37 - GÜNDEM

TÜRKİYE BİRİNCİSİ OLAN ÖĞRENCİLER SIRLARINI AÇIKLADI

2026-06-04 11:37 - EĞİTİM

DOLAR VE EURO BUGÜN NE KADAR?

2026-06-09 09:26 - EKONOMİ

İlgili Haberler

GÜLİSTAN’DA TRAFO PATLADI

16:01 - YEREL

DEPREM BATMAN’DA HİSSEDİLDİ

15:57 - YEREL

AYRANCI KÖYÜNDE ANIZ YANGINI

15:25 - YEREL

ÇOBANLARA MODERN YAŞAM ALANI

15:23 - YEREL

BİRLİK VE DİYALOG İÇİN ÇALIŞIYORUZ

13:41 - YEREL

Günün Manşetleri

HASTANELERLE SAĞLIKLI HAYAT MERKEZLERİ EL ELE

16:03 - SAĞLIK

GÜLİSTAN’DA TRAFO PATLADI

16:01 - YEREL

DEPREM BATMAN’DA HİSSEDİLDİ

15:57 - YEREL

AYRANCI KÖYÜNDE ANIZ YANGINI

15:25 - YEREL

BİRLİK VE DİYALOG İÇİN ÇALIŞIYORUZ

13:41 - YEREL