?>

EKMEN, SIFIR ATIK HARCAMALARINI GÜNDEME TAŞIDI

DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Emin Ekmen, Sıfır Atık Projesi kapsamında yapılan harcamaların ve kamu kaynaklarının kullanımının şeffaflığıyla ilgili sorular yöneltti.

SİYASET - 1 saat önce

DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Mersin Milletvekili Mehmet Emin Ekmen, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’un yanıtlaması istemiyle Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne soru önergesi sundu.

KAMUOYUNDAKİ SORU İŞARETLERİ GİDERİLMELİ

Sıfır Atık Projesi’nin çevre kirliliğinin önlenmesi ve geri dönüşüm bilincinin artırılması açısından önemli olduğunu belirten Ekmen, projenin finansmanı ve harcamaların dağılımı konusunda kamuoyunun bilgilendirilmesi gerektiğini ifade etti.
Ekmen, proje kapsamında yapılan harcamaların altyapı yatırımları, tanıtım faaliyetleri ve diğer kalemler açısından ayrıntılı şekilde açıklanmasını istedi.

PROJENİN MALİ BOYUTUNU SORDU

Sıfır Atık Projesi’nin merkezi bütçe kaynakları, yerel yönetim destekleri ve uluslararası finansmanlarla yürütüldüğünü belirten Ekmen, harcamaların etkinliği konusunda değerlendirme talep etti.
Ekmen, soru önergesinde 2017 yılından bugüne kadar yapılan toplam harcama tutarını, altyapı yatırımlarına ayrılan payı, uluslararası kuruluşlardan sağlanan kaynakları ve Ulusal Depozito Yönetim Sistemi için yapılan harcamaları sordu.

ŞEFFAFLIKLA HESAP VERİLMELİ

Çevre politikalarının başarısının yalnızca geri kazanılan atık miktarıyla değil, kamu kaynaklarının nasıl kullanıldığıyla da ölçülmesi gerektiğini ifade eden Ekmen, Sıfır Atık Projesi’nin mali tablosunun kamuoyuyla paylaşılması gerektiğini belirtti.
Haftanın Öne Çıkanları

SGK DENETMENLERİ BİLGİLENDİRİLDİ

2026-06-10 14:00 - YEREL

PETROL’ÜN YENİ YABANCILARI ALMANYA VE BREZİLYA’DAN!

2026-06-16 15:08 - SPOR

BEŞİRİ'DEKİ CİNAYET ÇÖZÜLDÜ

2026-06-16 12:37 - ASAYİŞ

38 TIR DOLUSU LASTİK EKONOMİYE KAZANDIRILDI

2026-06-11 13:20 - YAŞAM

"BU, İSLAM ÜLKELERİNİN SON ŞANSIDIR!"

2026-06-12 12:48 - SİYASET

BATMANLI MÜTEAHHİTLER TEK ÇATI ALTINDA BULUŞTU

2026-06-16 13:37 - YEREL

PETROLSPOR’UN KAMP PROGRAMI BELLİ OLDU

2026-06-16 13:41 - SPOR

KORTLARDA BÜYÜK REKABET BAŞLADI

2026-06-16 15:19 - SPOR

METRUK EVDE YANGIN ÇIKTI

2026-06-16 13:39 - YEREL

VATANDAŞA FİŞ VE FATURA ÇAĞRISI

2026-06-16 11:23 - YEREL

İlgili Haberler

EKMEN: ÇİFTÇİNİN EN BÜYÜK YÜKÜ İŞÇİLİK MALİYETİ

15:52 - SİYASET

"BU, İSLAM ÜLKELERİNİN SON ŞANSIDIR!"

12:48 - SİYASET

ALTUN'DAN BELEDİYEYE İLAÇLAMA ÇAĞRISI

11:09 - SİYASET

FIRAT: BU SÖZLERİN TESADÜF OLMADIĞI KANAATİNDEYİZ

09:50 - SİYASET

BAHÇELİ'DEN BATMAN'A SELAM MESAJI

12:53 - SİYASET

Günün Manşetleri

İOSB YATIRIMLARI MASAYA YATIRILDI

16:07 - YEREL

KALDIRIM İŞGALLERİNE DENETİM ARTTI

15:57 - ASAYİŞ

İLAÇLAMA DURDURULDU, ARILAR KURTARILDI

15:51 - YEREL

EKMEN, SIFIR ATIK HARCAMALARINI GÜNDEME TAŞIDI

15:46 - SİYASET

GENEL MÜDÜR TOY’DAN BATMAN İL MÜDÜRLÜĞÜNE ZİYARET

15:38 - YEREL