?>

UZMANDAN YAZ AYLARINDA SU GÜVENLİĞİ UYARISI

Batman İtfaiyesi Dalış Eğitmeni Mehmet Aktan, yaz aylarında artan boğulma vakalarına dikkat çekerek vatandaşları nehir, gölet ve sulama kanallarından uzak durmaları konusunda uyardı.

YEREL - 1 saat önce

Aktan, güvenli yüzme alanlarının tercih edilmesi ve çocukların su kenarında gözetimsiz bırakılmaması gerektiğini söyledi.
Batman'da yaz sıcaklarının etkisini artırmasıyla birlikte serinlemek amacıyla nehir, gölet ve sulama kanallarına giren vatandaşlara önemli uyarılarda bulunuldu.
Batman İtfaiyesi Dalış Eğitmeni Mehmet Aktan, bu tür su alanlarının ciddi riskler taşıdığına dikkat çekerek özellikle yüzme bilmeyenlerin buralardan uzak durması gerektiğini söyledi.
Aktan, nehirler, göletler ve sulama kanallarında görünmeyen çukurlar, ani derinleşmeler ve güçlü akıntıların bulunduğunu belirterek, bu alanların yüzmek için uygun olmadığını ifade etti. Vatandaşların cankurtaran bulunan ve gerekli güvenlik önlemlerinin alındığı yüzme havuzlarını tercih etmeleri gerektiğini vurguladı.
Ailelere de çağrıda bulunan Aktan, çocukların su kenarlarında kesinlikle gözetimsiz bırakılmaması gerektiğini kaydetti. Özellikle derinliği bilinmeyen ve akıntılı sularda yüzmenin büyük tehlike oluşturduğunu belirten Aktan, boğulma vakalarının çoğunun dikkatsizlik, tedbirsizlik ve aşırı özgüvenden kaynaklandığını söyledi.
"Bilinmeyen sulara girmeyin, tek başınıza yüzmeyin" uyarısında bulunan Aktan, boğulma tehlikesi yaşayan birini gören vatandaşların panik yapmaması gerektiğini ifade etti. Yüzme bilmeyen kişilerin kurtarma amacıyla suya atlamaması gerektiğini belirten Aktan, çevreden yardım istenmesi ve vakit kaybetmeden 112 Acil Çağrı Merkezi’nin aranması gerektiğini hatırlattı.
Bir anlık dikkatsizliğin telafisi mümkün olmayan sonuçlara yol açabileceğini dile getiren Aktan, vatandaşları kurallara uymaya, güvenli olmayan sulardan uzak durmaya ve sevdiklerinin güvenliğini ihmal etmemeye çağırdı.
Haftanın Öne Çıkanları

BATMAN’DA VALİ YARDIMCILARI VE KAYMAKAMLAR DEĞİŞTİ

2026-06-17 01:07 - YEREL

BATMANLI MÜTEAHHİTLER TEK ÇATI ALTINDA BULUŞTU

2026-06-16 13:37 - YEREL

BATMAN’A 7 YILDIZLI OTEL YATIRIMI GÜNDEMDE

2026-06-15 14:41 - YEREL

ENERJİSİNİ ARTIK GÜNEŞTEN ALACAK

2026-06-16 17:45 - YEREL

PETROL’ÜN YENİ YABANCILARI ALMANYA VE BREZİLYA’DAN!

2026-06-16 15:08 - SPOR

İOSB YATIRIMLARI MASAYA YATIRILDI

2026-06-16 16:07 - YEREL

BEŞİRİ'DEKİ CİNAYET ÇÖZÜLDÜ

2026-06-16 12:37 - ASAYİŞ

BATMANLI BİR HEKİM DAHA PROFESÖRLÜK UNVANI ALDI

2026-06-16 15:53 - SAĞLIK

GENEL MÜDÜR TOY’DAN BATMAN İL MÜDÜRLÜĞÜNE ZİYARET

2026-06-16 15:38 - YEREL

SOSYAL YARDIMLARDA YENİ DÖNEM BAŞLIYOR

2026-06-16 16:04 - YEREL

İlgili Haberler

EKİNLER KURUMAYA BAŞLADI, ANIZ YANGINI TEHLİKESİ ARTIYOR

16:29 - YEREL

YAZ AYLARINDA TRAFİK YOĞUNLUĞUNA DİKKAT

15:31 - YEREL

KESİNLEŞMİŞ CEZASI OLAN 38 KİŞİ YAKALANDI

14:43 - YEREL

STK TEMSİLCİLERİNE ORTOPEDİ VE TRAVMATOLOJİ EĞİTİMİ VERİLDİ

14:39 - YEREL

ÇÖLLEŞME KAPIMIZDA: TOPRAKLARIMIZI KAYBEDİYORUZ

14:31 - YEREL

Günün Manşetleri

EKİNLER KURUMAYA BAŞLADI, ANIZ YANGINI TEHLİKESİ ARTIYOR

16:29 - YEREL

UZMANDAN YAZ AYLARINDA SU GÜVENLİĞİ UYARISI

15:27 - YEREL

KESİNLEŞMİŞ CEZASI OLAN 38 KİŞİ YAKALANDI

14:43 - YEREL

STK TEMSİLCİLERİNE ORTOPEDİ VE TRAVMATOLOJİ EĞİTİMİ VERİLDİ

14:39 - YEREL

DR. AYTEN CANALP'TEN GENÇLERE KARİYER VE BAŞARI REHBERİ

14:36 - EĞİTİM