?>

HASARLI ÖN CAM KAZALARA DAVETİYE ÇIKARIYOR

Araçlarda oluşan çatlak ve kırık ön camların, sürücünün görüşünü olumsuz etkileyerek trafik güvenliğini riske attığı belirtiliyor.

YEREL - 1 ay önce

Uzmanlar, özellikle görüş alanında bulunan hasarlı camların zaman kaybedilmeden onarılması veya değiştirilmesi gerektiğini vurguluyor.
Batman'da yaklaşık 35 yıldır otocam sektöründe hizmet veren usta Şehmus Tekşut, ön camın yalnızca görüşü sağlayan bir parça olmadığını, aynı zamanda aracın güvenlik sisteminin önemli unsurlarından biri olduğunu söyledi. Tekşut, çatlakların zamanla büyüyerek hem görüş alanını daralttığını hem de ani sıcaklık değişimleri ve darbeler sonucu camın tamamen kırılmasına neden olabildiğini ifade etti.
Özellikle gündüz güneş ışığının ve gece karşıdan gelen araçların farlarının çatlak yüzeylerde oluşturduğu yansımaların sürücünün dikkatini dağıttığını belirten Tekşut, bu durumun trafik kazası riskini artırdığına dikkat çekti. Görüş açısındaki hasarlı camların ihmal edilmemesi gerektiğini dile getiren Tekşut, "Cam değişir ama can geri gelmez" diyerek araç sahiplerini uyardı.
Kaskolu araçlarda cam değişim işlemlerinin sigorta kapsamında kolaylıkla yapılabildiğini belirten Tekşut, kaskosu bulunmayan araç sahiplerinin de güvenlik açısından cam değişimini ertelememesi gerektiğini söyledi.
Ön camına seyir halindeyken kamyondan sıçrayan taş isabet eden sürücü Nudar Çiçek de yaşadığı deneyimi paylaşarak, çatlak camın özellikle güneş ışığında görüşü ciddi şekilde zorlaştırdığını ifade etti. Cam değişiminin ardından sürüş konforunun arttığını belirten Çiçek, araç sahiplerine periyodik bakımın yanı sıra cam hasarlarını da ihmal etmemeleri çağrısında bulundu.
Uzmanlar, ön camdaki küçük çatlakların zamanla büyüyebileceğini, bunun da hem sürüş güvenliğini hem de aracın yapısal dayanıklılığını olumsuz etkileyebileceğini belirterek, sürücülerin hasarlı camları vakit kaybetmeden kontrol ettirmelerini tavsiye ediyor.
Haftanın Öne Çıkanları

KAÇAK YAPI MÜHÜRLENDİ, FİRMAYA DEV CEZA KESİLDİ

2026-08-05 14:01 - YEREL

YENİ PARTİ'NİN BATMAN KURUCU İL BAŞKANI BELLİ OLDU

2026-07-31 22:16 - SİYASET

BABA VE OĞLUN CANSIZ BEDENİNE ULAŞILDI

2026-08-02 15:08 - YEREL

BEŞİRİ İLÇESİ 100 YAŞINDA!

2026-08-03 14:21 - YEREL

ULAŞIMI RAHATLATACAK PROJE

2026-08-06 14:27 - YEREL

KIZILAY'DAN BATMAN'A YENİ YATIRIMLAR, YENİ HEDEFLER

2026-08-02 18:30 - RÖPORTAJ

ALTIN FİYATLARINDA FED VE ÇİN SİNYALİ

2026-08-03 14:40 - YEREL

2 BİN 50 DÖNÜMLÜK DEV PROJEDE SONA DOĞRU

2026-08-02 14:58 - YEREL

DÜNDAR: SİYASET İÇİN DEĞİL, TOPLUM İÇİN YOLA ÇIKTIK

2026-08-04 15:41 - YEREL

ELEKTRİK AKIMINA KAPILAN KADIN HAYATINI KAYBETTİ

2026-08-05 13:55 - YEREL

İlgili Haberler

DURUK VE EKMEN AİLELERİNİN MUTLU GÜNÜ

16:09 - YEREL

TÜBİTAK 660 PERSONEL ALIMINDA BAŞVURU SÜRESİNİ UZATTI

15:52 - YEREL

EMNİYET MÜDÜRÜ KABA UĞURLANDI

15:33 - YEREL

42 YIL SONRA GELEN BULUŞMA

15:07 - YEREL

HEM KENDİ CANLARINI HEM TRAFİĞİ TEHLİKEYE ATTILAR

13:11 - YEREL

Günün Manşetleri

FIRAT: TÜRKİYE AVRUPA’NIN ÇÖPLÜĞÜ DEĞİLDİR

17:04 - SİYASET

DURUK VE EKMEN AİLELERİNİN MUTLU GÜNÜ

16:09 - YEREL

TÜBİTAK 660 PERSONEL ALIMINDA BAŞVURU SÜRESİNİ UZATTI

15:52 - YEREL

EMNİYET MÜDÜRÜ KABA UĞURLANDI

15:33 - YEREL

42 YIL SONRA GELEN BULUŞMA

15:07 - YEREL