?>

"BU KONVOY İNSANLIĞIN VİCDANINI TEMSİL EDİYOR"

Batman'da sivil toplum kuruluşlarının öncülüğünde düzenlenen kitlesel basın açıklamasında, Bosna Hersek'ten yola çıkarak Filistin'e ulaşmayı hedefleyen Uluslararası Filistin Konvoyu'na destek verildi.

YEREL - 3 saat önce

Gazze'de devam eden saldırılara tepki gösterilen açıklamada, İslam ülkelerine somut adımlar atma çağrısında bulunuldu.
Gülistan Caddesi'nde düzenlenen programa vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Katılımcılar Filistin'e destek pankartları taşıyarak tekbir getirdi ve İsrail aleyhine sloganlar attı. Programa sivil toplum kuruluşu temsilcileri, âlimler, siyasi parti temsilcileri ve aktivistler katıldı.
Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda konuşan İdeal Eğitim Vakfı (İDEV) İl Temsilcisi Mehmet Emin Sütçü, Uluslararası Filistin Konvoyu'nun Filistin davasına yönelik vicdani duyarlılığın önemli bir göstergesi olduğunu söyledi.
Dünyanın Gazze'de yaşananlara karşı sessiz kaldığını belirten Sütçü, İsrail yönetiminin saldırı politikalarını sürdürdüğünü savunarak, uluslararası toplumun sessizliğini eleştirdi.
Konvoyun yalnızca araç ve insanlardan oluşan bir organizasyon olmadığını ifade eden Sütçü, “Bu konvoy, insanlığın vicdanını ve Filistin için hâlâ yaşayan umudu temsil ediyor.” dedi.
Sütçü, sivil konvoyların ve dayanışma girişimlerinin Filistin meselesinin unutulmaması açısından önemli olduğunu belirterek, “Filistin halkı direndikçe ve dünyanın farklı yerlerinden insanlar bu davaya sahip çıktıkça Filistin davası kapanmayacaktır.” ifadelerini kullandı.
ORTAK AÇIKLAMAYI HABİP DURMAZ OKUDU
Daha sonra sivil toplum kuruluşları adına ortak basın açıklamasını Habip Durmaz okudu.
Bosna Hersek'ten yola çıkarak Ramallah'a ulaşmayı hedefleyen Filistin Özgürlük Konvoyu'na destek için bir araya geldiklerini belirten Durmaz, konvoyun Gazze'de yaşananları yeniden gündeme taşıdığını söyledi.
Durmaz, “Bu konvoy yalnızca tıbbi malzeme taşımıyor; vicdan, umut ve insanlık onuru da taşıyor. Belki hedefine ulaşamayabilir ancak yola çıkanlar, dünyanın Gazze için hâlâ harekete geçebileceğini göstermiş olacaktır.” dedi.
Gazze'de saldırıların ve insani krizin devam ettiğini belirten Durmaz, uluslararası toplumun yaşananlara karşı daha etkili adımlar atması gerektiğini ifade etti.
Açıklamada başta Türkiye olmak üzere İslam ülkelerinin yöneticilerine de çağrıda bulunuldu. İsrail ile sürdürülen ticari ve diplomatik ilişkilerin gözden geçirilmesi, saldırılara ilişkin uluslararası hukuk mekanizmalarının işletilmesi ve Filistin halkına yönelik desteğin artırılması talep edildi.
Batman'daki basın açıklaması, yapılan duanın ardından sona erdi. (Hamit Ayhan)
Haftanın Öne Çıkanları

KAÇAK YAPI MÜHÜRLENDİ, FİRMAYA DEV CEZA KESİLDİ

2026-08-05 14:01 - YEREL

BABA VE OĞLUN CANSIZ BEDENİNE ULAŞILDI

2026-08-02 15:08 - YEREL

BEŞİRİ İLÇESİ 100 YAŞINDA!

2026-08-03 14:21 - YEREL

ULAŞIMI RAHATLATACAK PROJE

2026-08-06 14:27 - YEREL

2 BİN 50 DÖNÜMLÜK DEV PROJEDE SONA DOĞRU

2026-08-02 14:58 - YEREL

ALTIN FİYATLARINDA FED VE ÇİN SİNYALİ

2026-08-03 14:40 - YEREL

MEHMET SIDDIK ÇİFTÇİ'YE YENİ GÖREV

2026-08-07 14:42 - YEREL

ELEKTRİK AKIMINA KAPILAN KADIN HAYATINI KAYBETTİ

2026-08-05 13:55 - YEREL

DÜNDAR: SİYASET İÇİN DEĞİL, TOPLUM İÇİN YOLA ÇIKTIK

2026-08-04 15:41 - YEREL

ÇEVRİMOVA'DA YANGIN ALARMI

2026-08-02 16:32 - YEREL

İlgili Haberler

BATMANDA VEFAT EDENLER

14:09 - YEREL

İHTİYAÇLAR YERİNDE TESPİT EDİLİYOR

13:44 - YEREL

AKTARLARDA EN ÇOK BUNLAR TALEP GÖRÜYOR

13:43 - YEREL

6 AYDA 340 BİN METREKARE PARKE ÇALIŞMASI YAPILDI

13:40 - YEREL

BATMAN’IN GELECEĞİ İÇİN GÜÇ BİRLİĞİ

12:21 - YEREL

Günün Manşetleri

BATMANDA VEFAT EDENLER

14:09 - YEREL

İHTİYAÇLAR YERİNDE TESPİT EDİLİYOR

13:44 - YEREL

AKTARLARDA EN ÇOK BUNLAR TALEP GÖRÜYOR

13:43 - YEREL

VOLEYBOLA KIZ ÇOCUKLARINDAN BÜYÜK İLGİ

13:42 - SPOR

6 AYDA 340 BİN METREKARE PARKE ÇALIŞMASI YAPILDI

13:40 - YEREL