?>

BATMANLILARA DEPLASMAN YASAĞI!

 Sarıyerspor-Petrolspor karşılaşması öncesi alınan karar, İstanbul’da yaşayan Batmanlı taraftarların tepkisine neden oldu.

SPOR - 1 saat önce

Günlerdir maç için hazırlık yapan taraftarlar, yasağın gerekçesini ve zamanlamasını eleştirdi.
Trendyol 1. Lig’in üçüncü haftasında yarın akşam oynanacak Sarıyerspor-Batman Petrolspor karşılaşması öncesinde dikkat çeken bir karar alındı.
İstanbul’da yaşayan Batmanlı taraftarların karşılaşmayı tribünden takip etmesinin önüne geçilirken, karar gurbetçi Batmanlıların tepkisine neden oldu.
Yusuf Ziya Öniş Stadyumu’nda saat 21.30’da oynanacak karşılaşmanın hazırlıkları sürerken gündeme gelen deplasman yasağı, özellikle günlerdir maç için hazırlık yapan Petrolspor taraftarlarını hayal kırıklığına uğrattı.
GERİLİMİN ARDINDAN YASAK KARARI
Taraftarlar, yasağın Sarıyerspor cephesinden son günlerde sosyal medya üzerinden yapılan açıklamaların ardından gündeme gelmesine dikkat çekti.
Önceki gün Sarıyerspor’un sosyal medya hesabı ve kulüp başkanının paylaşımlarıyla başlayan tartışmanın ardından deplasman yasağının gündeme gelmesi, Petrolspor taraftarları arasında tepkiye yol açtı.
Akşam saatlerinde konuşulmaya başlanan yasak, sabah saatlerinde alınan kararla kesinleşti.
“BÖYLE BİR GEREKÇEYLE İLK KEZ KARŞILAŞIYORUZ”
Karara tepki gösteren İstanbul’daki Batmanlı futbolseverler, yasağın gerekçesini de eleştirdi.
Taraftarlar, günlerdir takımlarını desteklemek için hazırlık yaptıklarını belirterek, sosyal medyada başlayan tartışmaların faturasının kendilerine çıkarılmasını doğru bulmadıklarını ifade etti.
Taraftarlar, “Günlerdir kentimizin takımını desteklemek için hazırlık yapıyoruz.
Sosyal medyadan bilinçli başlatılan bir gerilimin cezasını Sarıyerspor değil, biz çekiyoruz. Yasağın gerekçesi olarak stadyum çevresinde yapılan çalışmalar belirtildi. Böyle bir şeyle ilk kez karşılaşıyoruz” ifadelerini kullandı.
“FUTBOLUN DOĞASINA GÖLGE DÜŞÜRÜYOR”
Alınan kararın futbolun ruhuna zarar verdiğini savunan taraftarlar, kulüpler arasındaki gerilimlerin tribünlere yansıtılmaması gerektiğini söyledi.
Batmanlı futbolseverler, “Futbol sevgisinin bu tür gerekçeler ve kulüp başkanlarının keyfi açıklamaları sonrasında alınan böylesine sert kararlarla engellenmesi, oyunun doğasına gölge düşürüyor” diyerek karara tepki gösterdi.
Petrolspor’un 24 yıl aradan sonra yeniden mücadele ettiği 1. Lig’de İstanbul’da oynanacak karşılaşmada, deplasman tribününde Batmanlı taraftarların yer alamayacak olması maç öncesinin en çok konuşulan başlıklarından biri oldu.
Haftanın Öne Çıkanları

KUYUMCULAR KEPENK KAPATTI

2026-08-18 16:44 - YEREL

PETROLSPOR MAÇINA GİDECEKLER DİKKAT!

2026-08-15 12:35 - SPOR

20 YAŞINDAKİ GENÇ AV TÜFEĞİYLE VURULDU

2026-08-17 16:02 - ASAYİŞ

PETROLSPOR’DAN BATMAN’A ÇAĞRI: BU TAKIMA HEP BİRLİKTE SAHİP ÇIKALIM

2026-08-16 16:54 - SPOR

KAMUDA ATAMA VE GÖREVDEN ALMA KARARLARI YAYIMLANDI

2026-08-16 11:00 - YEREL

YENİ NASIROĞLU İŞ MERKEZİ KURUMSAL FİRMALARA KİRALANACAK

2026-08-16 16:06 - YEREL

BATMAN NÜFUS MÜDÜRLÜĞÜ TBMM GÜNDEMİNDE

2026-08-17 16:35 - SİYASET

ESNAFIN YENİ HİZMET MERKEZİ KAPILARINI AÇTI

2026-08-15 16:07 - YEREL

TERZİYE GİDİYORUM DEDİ, BİRDAHA DÖNMEDİ

2026-08-16 15:57 - YEREL

BİBER DOĞRARKEN ELİ YANANLAR İÇİN PRATİK ÇÖZÜMLER

2026-08-18 16:38 - YEREL

İlgili Haberler

PETROLSPOR SARIYER DEPLASMANINDA

14:05 - SPOR

BATMAN’DA TENİS HEYECANI BAŞLIYOR

12:44 - SPOR

4 SPORCU ALTIN KEMERLE DÖNDÜ

12:35 - SPOR

ESKİ ALIŞKANLIKLAR CEZA GETİREBİLİR

15:41 - SPOR

BASIN TRİBÜNÜNDEKİ DARALMA TEPKİ ÇEKTİ

15:21 - SPOR

Günün Manşetleri

ÇETİN: BATSO’YU AİDAT TOPLAMA MERKEZİ OLMAKTAN ÇIKARACAĞIZ

15:20 - YEREL

İKİ OTOMOBİL İLE MOTOSİKLET ÇARPIŞTI

14:58 - YEREL

KADINLAR ADEM’LERDE ÖĞRENİYOR, ÜRETİYOR, GÜÇLENİYOR

14:45 - YEREL

GÜNEYKENT ADEM’DE SANATLA GELEN DÖNÜŞÜM

14:34 - YEREL

BATMANLILARA DEPLASMAN YASAĞI!

14:12 - SPOR