?>

HACI ADAYLARI BATMAN'DAN DUALARLA UĞURLANDI

YAŞAM - 4 yıl önce

​Batman'dan, yıllarca özlemle bekledikleri hacca gitme imkânı elde eden ve çekilen kuralarda isimleri çıkan 102 hacı adayından oluşan kafile bugün yola çıktı. Şevket Başak Camii önünde düzenlenen törende hacı adayları, yakınları tarafından sevinç gözyaşları ve dualar eşliğinde uğurlandı. İslam'ın şartlarından biri olan hac ibadetini yerine getirmek için kutsal topraklara gidecek olan Batmanlı hacı adayları, paylaştı.  Yıllardır özlemle hacca gidecekleri günü beklediklerini söyleyen hac adayları, "Allah, herkese o kutsal toprakların sevgisini nasip etsin" şeklinde dua ettiler. 12 senedir hacca gitmek için beklediklerini ifade eden Ruşen ve Akide Tutuş çifti, “2010 yılında kendimizi hac farizası için yazmıştık, bugün nasip oldu. Pandemiden dolayı da araya mesafe girdi. Allah’a şükürler olsun ki bugüne kavuştuk. Eşimle beraber hacca gidiyorum. Kutlar topraklara gideceğimiz için çok heyecanlıyız. Bütün ailem bizi uğurlama gelmiş. Allah gitmek isteyen herkese nasip etsin inşallah” diye konuştular. Kutsal topraklara gitmenin heyecanı içerisinde olduğunu söyleyen Sultan Tufan, ”Yaklaşık 6 yıl önce kendimizi hacca gitmek için yazdırdık. O kutsal mekânlara gideceğimizin heyecanı içerisindeyiz. Ailem beni uğurlamak için geldi. Şimdiden Mekke, Meddine ve Ashabların yerlerini görmek için heyecanlıyım. Gönlünde olmayanların da Allah o sevgiyi nasip etsin. Allah herkese gitmeyi nasip etsin.” dedi.

“14 YIL BU ANI BEKLEDİK”

Yıllardır bu anı beklediğini belirten Mehmet Nezir Taş, “2008 yılında kendimizi hacca yazdırmıştık. Allah Teâlâ bugün eşimle beraber gitmeyi nasip etti. Annemde gelecekti ama yaşından dolayı gelemedi. Onun için üzgünüz. 14 sene bu anı bekledik, gitmek isteyen hemen kendilerini yazsınlar. Hacca gidemeyenler en azından bir umreye gitmelerini tavsiye ediyoruz.  Çok sevinçliyiz, çok heyecanlıyız. Allah Teâlâ o kutsal topraklara gitmek isteyen herkese nasip etsin.” ifadelerini kullandı. Hac farizalarını yerine getirmek için yola çıkan kafile törenine katılan Batman İl Müftüsü Nihat Kök ise yaptığı duanın ardından açıklamada bulundu. 
“ALLAH GİTMEK İSTEYENLERE MADDİ VE MANEVİ İMKÂN VERSİN”
Kök, “Bugün bizim için çok mutlu bir gün 2 yıl aradan sonra hacılarımızı kutsal topraklara uğurluyoruz. Onun mutluluğunu ve şükrünü ifade etmeye çalışıyoruz. Diyanet İşleri Başkanlığımız grubuyla 102 hacımız bugün buradan hareket ettiler. Onları Medine’ye uğurladık. Özel acentelerde de 102 hacımız kutsal topraklara gidecekler. Yıllardır o kutsal topraklara gitme özlemi oraya vardıklarında son bulacaktır. Allah Teâlâ o kutsal topraklara gitmek isteyenlere de en kısa zamanda maddi ve manevi imkânlar versin inşallah” dedi. Hacı adayları daha sonra kendilerini kutsal topraklara uğurlamak için gelen yakınlarıyla vedalaşarak karayoluyla Diyarbakır'a doğru hareket etti.
Haftanın Öne Çıkanları

LEZZETİN İSİMLERİ PETROL CITY’DE

2022-06-20 16:12 - YAŞAM

ZABITA MEMURU ALIM İLANI

2022-06-17 11:02 - YEREL

BEC TAVUKLARI BATMANDA ÇOK SATILIYOR

2022-06-20 11:12 - YAŞAM

DAHA ÖNCE YÜZLERCE İŞÇİ ÇALIŞIYORDU

2022-06-18 14:01 - YEREL

ADAYLAR TER DÖKTÜ

2022-06-18 13:28 - EĞİTİM

“Kaçak doğalgaz” cezası kesilen vatandaşlar SİBADAŞ’ı mahkemeye verdi

2022-06-15 14:03 - YEREL

EY YETKİLİLER ARTIK BUNA BİR “DUR” DEYİN

2022-06-19 15:35 - YEREL

BATMANDA AİLE FACİASI. ÖLÜ VE YARALILAR VAR

2022-06-14 18:08 - GÜNDEM

BATMAN DERNEKLER FEDERASYONU KURULDU

2022-06-15 14:17 - YAŞAM

ÇİFTÇİLERE 77 MİLYON TL

2022-06-18 13:31 - YAŞAM

İlgili Haberler

Çocuklara yaşlılara saygı farkındalığı

16:35 - YAŞAM

“Huzurlu Aile, Sağlıklı Gelecek Projesi” başladı

16:14 - YAŞAM

“Valizim Hazır” projesi’ne 900’ün üzerinde başvuru

14:26 - YAŞAM

Batman Vakfı, Vali Gül’le görüştü

12:43 - YAŞAM

6 okulda yüzlerce çocuğa destek

12:39 - YAŞAM

Günün Manşetleri

Bal, ceviz ve çilek öne çıkacak

19:05 - KÜLTÜR

Arif Güneş yeniden başkan

18:58 - YEREL

Arif Güneş, yeniden başkan seçildi

17:49 - GÜNDEM

Üç sokak için çalışma başladı

15:58 - YEREL

Herkese yoksa bize de yok

15:15 - YEREL