?>

"Haftanın Hadisi" projesiyle öğrenciler hadis ezberliyor

EĞİTİM - 7 yıl önce

Batman Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri düzenledikleri "Haftanın Hadisi" projesiyle her hafta yeni bir hadis ezberliyorlar.
İmam Hatip Liseleri Türkiye'de başarı kalitesini arttırmanın yanında farkındalık oluşturan çalışmalarla da adını duyurmaya devam ediyor. Daha önce birçok başarıya imza atan Batman Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri, "Haftanın Hadisi" projesi ile her hafta yeni bir Hadis-i Şerif öğrenip, hayatlarına hadislerle yön vermeye çalışıyorlar.
Geçen yıl "Haftanın Ayeti" projesiyle büyük bir takdir toplayan imam hatip öğrencileri, çalışmalarına bu yıl ise "Haftanın Hadisi" projesiyle devam ediyorlar. Her hafta işledikleri hadisi, kimi öğrenciler ezberleyip hayatına geçirirken, kimi ise ilk defa duyduğu ve öğrendiği hadisin mutluluğunu yaşıyor.
"Arkadaşlarımıza Haftanın Hadisini ezberlemelerini öneriyoruz"
"Haftanın Hadisi" projesi ile ilgili bilgi veren öğrencilerden Zeynep Keskin, "Gecen yıldan beri Kur’an-ı Kerim’den ayetler ve Peygamber Efendimizin Hadislerini her hafta işliyoruz. Geçen sene sürekli her haftanın başında ayet işliyorduk. Bu yıl ise her haftanın başında hadis işliyoruz. Bu şekilde kısa da olsa öğrencileri bilgilendiriyoruz.  Hadisin Arapçasını okuduktan sonra tercümesini yapıp son olarak bir arkadaşımız yorumlayıp hadis hakkında sınıfa bilgi veriyor. Bu şekilde 'Haftanın Hadisini' sınıfa tanıtmış oluyoruz. Her pazartesi sınıfları gezip Haftanın Hadisini işledikten sonra sınıfın kapısına veya panosuna asıyoruz. Tüm arkadaşlarımızın bu hadisten faydalanması için yapıyoruz. Her hafta astığımız hadis ve ayetleri öğrencilerin ezberlemelerini istiyoruz. İmam hatip çıkışlı öğrencinin hadis ve ayet bilmesi gerekir. Bunun için arkadaşlarımızın haftanın hadisini ezberlemelerini öneriyoruz." dedi.
"Bu çalışmayı diğer okullara da tavsiye ediyoruz"
Geçen sene "Haftanın Ayeti" olarak işledikleri projeye bu sene "Haftanın Hadisi" olarak devam ettiklerini dile getiren öğrencilerden Fatma Çoban, " Öğrenci arkadaşlarımız bu uygulamadan çok memnundurlar. Bizde gerçekten çok memnun oluyoruz ve bu iş için kendimizle gurur duyuyoruz. Bu vesileyle bizler de çok güzel bilgiler ediniyoruz. Öncelikle sınıfa girip bir arkadaşımız Arapçasını, bir arkadaşımız tercümesini yaptıktan sonra açıklamasını yapıyoruz. Öğrencilerde bundan faydalanıp bilgi ediniyor. Her Haftanın Hadisini işledikten sonra sınıfa asıyoruz. Haftanın Hadisi projesinin faydasını gördüğümüz için bu projeyi sürdürüyoruz. Bu çalışmayı diğer okullara da tavsiye ediyoruz.” ifadelerini kullandı. 
Haftanın Öne Çıkanları

Mersin’de intihar etti

2018-12-24 17:01 - GÜNDEM

Yine domuzlar saldırdı

2018-12-24 17:00 - YEREL

8 futbolcu gitti, 3 futbolcu geldi

2018-12-28 16:37 - SPOR

YENİ İL BAŞKANINDAN YENİ YIL MESAJI

2018-12-30 13:56 - SİYASET

BATMAN BAROSU, SAKARYA OLAYINI ARAŞTIRACAK

2018-12-24 17:03 - GÜNDEM

HDP'nin Belediye Başkan adayları belli oldu

2018-12-30 21:40 - SİYASET

İşçi ve iş verenler asgari ücreti değerlendirdi

2018-12-27 12:15 - EKONOMİ

30 OTOBÜS ŞOFÖRÜNÜN İSMİ BELLİ OLDU

2018-12-28 13:26 - GÜNDEM

TESPİHLERE İLGİ ÇOK

2018-12-30 15:13 - KÜLTÜR

Gönülden bir eğitim!

2018-12-27 12:19 - EĞİTİM

İlgili Haberler

TERCİH, BİR HASAT DÖNEMİDİR

16:39 - EĞİTİM

DÜNYA ÇAPINDA BAŞARI

14:08 - EĞİTİM

BİLİMİ TOPLUMLA BULUŞTURMAK ÖNCELİĞİMİZ

13:55 - EĞİTİM

PROF. DR. YUSUF BARAN’A BİR ÖDÜL DAHA

19:02 - EĞİTİM

REKTÖR DEMİR'DEN SİİRT ÜNİVERSİTESİ'NE ZİYARET

12:42 - EĞİTİM

Günün Manşetleri

ÜNİVERSİTE DİJİTALLEŞMEDE ÖNCÜ ADIMLAR ATIYOR

17:58 - RÖPORTAJ

İŞTE İLÇE İLÇE RAKAMLAR

17:24 - YEREL

FATMA TEYZE KOZLUK'TA BULUNDU

17:24 - GÜNDEM

OSB’DE ATIK SU ARITMA TESİSİ AÇILDI

17:17 - YEREL

KAVURUCU SICAKTA TÜTÜN MESAİSİ

17:09 - YAŞAM