?>

HAK-İŞ BATMAN İL BAŞKANLIĞINDAN "1 MAYIS" AÇIKLAMASI

HAK-İŞ Batman İl Başkanlığından "1 Mayıs" açıklaması

YAŞAM - 4 yıl önce

HAK-İŞ Batman Temsilciliği "1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü" dolayısıyla yaptığı basın açıklamasında emekçilerin hakkı, daha fazla gelir güvencesi ve adaletin tesis edilmesi için, sosyal ve ekonomik refah, sorunların çözümü yönünde taleplerini iletti.
Turgut Özal Bulvarı üzerinde düzenlenen basın açıklamasına, HAK-İŞ Konfederasyonu Batman İl Başkanı Bünyamin Söğüt, Öz Sağlık-İş Sendikası İl Başkanı Ahmet Altunç, Öz Taşıma İş Sendikası İl Temsilcisi Mahmut Biçer Öz İPLİK İş sendikası İl Temsilcisi Harun kaya ve sendika üyeleri katıldı. Hak-İş Batman İl Temsilcisi Bünyamin Söğüt okuduğu basın açıklamasında, KİT’lerdeki işçilerin kadroya geçirilmesi, geçici işçilerin daimi kadroya geçirilmesi, kadroya geçen işçilerin tayin, becayiş hakkının verilmesi ve erken emekliliğin engellenmesi gibi özlük haklarına ilişkin sorunlarının çözülmesini istedi. Söğüt, "HAK-İŞ olarak, 1 Mayıs ruhunu en güçlü şekilde yansıtmak için, ekranlarda, dijital platformlarda, illerde ve her yerdeyiz. Salgının etkilerinin devam etmesi nedeniyle emekçi kardeşlerimizle omuz omuza alanlarda olamasak da, 1 Mayıs Uluslararası Birlik, Mücadele ve Dayanışma Gününde; Emekçilerin hakkı için, Daha fazla gelir güvencesi ve adaletin tesis edilmesi için, Sosyal ve ekonomik refah için, Sorunların çözümü için taleplerimizi Türkiye’de 81 ilde ve dijital platformlarda sunuyoruz. Tüm emekçilerimiz için daha fazla iş ve gelir güvencesi istiyoruz." dedi.

TALEPLER SIRALANDI

Çalışan emekçilerin hakları hakkında talep ettikleri maddeleri sıralayan Söğüt, "Geçici ve mevsimlik işçilerin sorunlarının çözüme kavuşturulmasını istiyoruz. Herkes için düzenli asgari gelir yardımı sisteminin kurulmasını istiyoruz. Güvenceli esneklik düzenlemelerinin insana yakışır iş çerçevesinde ele alınmasını istiyoruz. Mevcut işyerlerinin ve çalışanların dijitalleşmeye ve yeşil dönüşüme uyum sağlayabilmeleri için adil bir geçişi mümkün kılacak politikaların hayata geçirilmesini istiyoruz. Kamu çerçeve protokolünün kalan maddelerinin uygulanmasını talep ediyoruz. Kamu Çerçeve Protokolü kapsamında KİT’lerdeki işçilerin kadroya geçirilmesi, geçici işçilerin daimi kadroya geçirilmesi, kadroya geçen işçilerin tayin, becayiş hakkının verilmesi ve erken emekliliğin engellenmesi gibi özlük haklarına ilişkin sorunlarının çözülmesini istiyoruz." ifadelerini kullandı.
Haftanın Öne Çıkanları

DAĞLARDA ‘IŞKIN’ ZAMANI

2022-04-27 16:10 - YAŞAM

TÜMKİAD AİLESİ VATANDAŞLARLA İFTARDA BİR ARAYA GELDİ

2022-04-30 13:44 - YEREL

“AĞAÇ AŞILAMASI ÇOK ÖNEMLİ”

2022-04-26 14:11 - YEREL

BATMANLI SÜRÜCÜ TATVAN’DA KAZA YAPTI

2022-04-28 12:23 - YAŞAM

BEDRİ AYSELİ KONSER VERECEK

2022-04-25 15:49 - KÜLTÜR

ŞAHİN “KANALA SU VERİLMELİDİR”

2022-04-26 14:19 - YEREL

“KUDÜS’Ü, İSLAMİ ŞUUR ÖZGÜRLÜĞÜNE KAVUŞTURUR”

2022-04-29 13:52 - GÜNDEM

TEKSTİL ‘S.O.S’ VERMEYE BAŞLADI

2022-04-26 15:01 - GÜNDEM

AŞI OLANLARIN SAYISI HALEN AZ

2022-04-29 13:54 - SAĞLIK

RÖVANŞI AL DA GEL!

2022-04-29 16:16 - SPOR

İlgili Haberler

MÜŞTERİ TEMSİLCİSİNE HAKARET EDEN YANDI

16:27 - YAŞAM

UÇAK BİLETLERİNDE CEP YAKAN TARİFELER

11:52 - YAŞAM

ELEKTRİK KESİLSE BİLE SU AKIŞI SÜRECEK

12:58 - YAŞAM

KÜÇÜK ÇOCUĞUN İMDADINA İTFAİYE YETİŞTİ

12:28 - YAŞAM

PARKLARDA ŞENLİK COŞKUSU SÜRÜYOR

12:48 - YAŞAM

Günün Manşetleri

ESKİ ALIŞKANLIKLAR CEZA GETİREBİLİR

15:41 - SPOR

BASIN TRİBÜNÜNDEKİ DARALMA TEPKİ ÇEKTİ

15:21 - SPOR

RAMANLI: FAİZ DÜZENİ SORGULANMALI

15:19 - SİYASET

YAYLICA YOLUNDA EKİPLERİ HAREKETE GEÇİREN OLAY

15:10 - ASAYİŞ

BATMAN FEN LİSESİ’NDEN YKS’DE GURURLANDIRAN TABLO:

14:59 - EĞİTİM