?>

HAK-İŞ'ten 1 Mayıs açıklaması: Taşeron işçiler kadroya alınmalı

HAK-İŞ Konfederasyonu Batman İl Temsilciliği, salgın dolayısıyla az sayıda katılımla ‘1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’ dolayısıyla basın açıklaması yaptı.

GÜNDEM - 5 yıl önce

Turgut Özal Bulvarı üzerinde düzenlenen basın açıklamasına, HAK-İŞ Batman İl Başkanı Bünyamin Söğüt, Öz Sağlık-İş Sendikası İl Başkanı Ahmet Altunç, Öz Taşıma İş Sendikası İl Temsilcisi Mahmut Biçer ve sendika üyeleri katıldı.
Burada düzenlenen basın açıklamasını okuyan HAK-İŞ İl Başkanı Bünyamin Söğüt, Coronavirus (Covid-19) salgını nedeniyle bu yılda 1 Mayıs İşçi Bayramı’nı meydanlarda kutlayamadıklarını söyledi. Örgütlenmenin önündeki engellerin kaldırılmasını, sendikal örgütlülüğün teşvik edilmesini istediklerini belirten Söğüt, başta KİT’ler olmak üzere, tüm kamu kuruluşlarındaki şirketlerde çalışan taşeron işçilerin kadroya geçirilmesini talep ettiklerini ifade etti.

Adaleti, refahı ve güvenceyi sağlayan Kamu TİS istediklerini vurgulayan Söğüt, ücretlerdeki vergi dilimlerinin yüzde 20’de sabitlenmesini, herkes için düzenli asgari gelir yardımı sisteminin kurulmasını istediklerini kaydetti.
Açıklamasında mevsimlik ve geçici işçilerin sorunlarının tam çözümünü, Covid-19 salgınının tüm işçiler için meslek hastalığı sayılmasını talep eden Söğüt, daha fazla iş ve gelir güvencesi ve iş yerlerinde iş sağlığı ve güvenliği tedbirlerinin daha fazla yaygınlaştırılmasını istediklerini dile getirdi.

“İnsanı merkeze alan, daha adil ve sürdürülebilir bir Türkiye istiyoruz”

Asgari ücretin insan onuruna yakışır olmasını istediklerine işaret eden Söğüt şöyle devam etti:
“Kayıt dışı istihdamın önlenmesini, istihdamın artırılmasını ve yoksulluğun önlenmesini istiyoruz. Sendikal örgütlenmenin teşvik edilmesini istiyoruz. İş yerlerinde iş sağlığı ve güvenliği önlemlerinin artırılmasını istiyoruz. Biz çalışanlar, emekçiler olarak; milli gelirden, ekonomik büyümeden ve refah artışından hak ettiğimiz payı istiyoruz. İnsanı merkeze alan, daha adil ve sürdürülebilir bir dünya ve Türkiye istiyoruz. Emekli aylığı alt sınırının asgari ücret düzeyine yükseltilmesini talep ediyoruz. Çalışanlara yönelik her türlü şiddet ve mobbingin önlenmesini istiyoruz. Çocuk işçiliğinin her türüyle mücadele edilmesini istiyoruz. Annelik hakkının korunmasını, kreş ihtiyacının ve bakım hizmetlerinin karşılanmasını istiyoruz.”

“İnsan haklarının geliştirilmesini istiyoruz”

Gençlerin eğitim, staj ve işe giriş imkânlarının geliştirilmesini de istediklerini belirten Söğüt, “Engelli bireylerin sosyal hayata katılımının artırılmasını istiyoruz. Hangi ülkeden olursa olsun ülkemize sığınan mülteci ve göçmen kardeşlerimiz için, entegre edilebilir, sürdürülebilir, ulusal ve uluslararası uyum politikalarının ve işbirliğinin geliştirilmesini istiyoruz. Çevre dostu bir dünya istiyoruz. Hepimizin temel haklardan, eşit şartlarda ve eşit sorumlulukla yararlanmasını istiyoruz. Dünyanın dört bir yanında mazlumların uğradığı zulmün son bulmasını ve insan haklarının geliştirilmesini istiyoruz.” ifadelerini kullandı.  

Haftanın Öne Çıkanları

ONKOLOJİ UZMANI HASTA KABULÜNE BAŞLADI

2021-04-27 12:04 - SAĞLIK

BATMAN'DA VEFAT EDENLER

2021-04-26 14:31 - YAŞAM

BAŞKAN GÜR'DEN ANLAMLI ETKİNLİK

2021-04-28 14:14 - SİYASET

“600 Yıllık Cami Korunsun” Talebi

2021-04-27 13:36 - KÜLTÜR

Batman Üniversitesi'nde Diş Hekimliği Fakültesi kurulacak

2021-05-01 01:20 - EĞİTİM

“17 GÜN BOYUNCA NE YİYİP NE İÇECEĞİZ”

2021-04-29 12:53 - GÜNDEM

“Durum daha da vahim olacak”

2021-04-29 13:03 - EKONOMİ

KURAKLIK TEHDİDİ TBMM GÜNDEMİNDE

2021-04-29 13:04 - SİYASET

TUBİTAK 70 PROJE PERSONELİ ALIYOR

2021-04-30 13:01 - TEKNOLOJİ

HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ 65 SÖZLEŞMELİ PERSONEL ALACAK

2021-04-30 13:00 - EĞİTİM

İlgili Haberler

3 KÜTÜPHANE HİZMETE GİRDİ

16:39 - GÜNDEM

TOKİ BÖLGESİNDE SU SORUNU ÇÖZÜLDÜ

16:24 - GÜNDEM

SU BORCUNA AF YOK, YASAL SÜREÇ VAR

16:17 - GÜNDEM

MUHTARLAR STM’DE TEK ÇATI ALTINDA

16:04 - GÜNDEM

DOĞRU YAYINCILIK TOPLUMUN TEMİNATIDIR

13:18 - GÜNDEM

Günün Manşetleri

MÜLAKAT TAKVİMİ AÇIKLANDI

22:45 - YEREL

PETROLSPOR ANKARA DEPLASMANINDA

17:30 - SPOR

KARTPOSTAL GİBİ GÖRÜNTÜ!

17:04 - YEREL

3 KÜTÜPHANE HİZMETE GİRDİ

16:39 - GÜNDEM

TOKİ BÖLGESİNDE SU SORUNU ÇÖZÜLDÜ

16:24 - GÜNDEM