?>

“HASTANE YAPIMINA BAŞLANMALI”

GÜNDEM - 6 yıl önce

​HÜDA PAR Batman İl Başkanı Davut Şahin, Batman'da 500 yataklı devlet hastanesinin 2020 yılı yatırım programına alınmasıyla ilgili açıklamalarda bulundu. 500 yataklı hastanenin yatırım programına alınmasıyla ilgili konuşan HÜDA PAR Batman İl Başkanı Davut Şahin, Batman halkının acil ihtiyacı olan hastane yapımına bir an önce başlanılması gerektiğini söyledi. Batman'da 500 yataklı devlet hastanesinin yatırım programına alınmasının sevindirici olduğunu belirten Şahin, "500 yataklı devlet hastanesinin 2020 yılı yatırım programına alınması, Batman halkı adına bizi de sevindirmiştir. Sanırım bu heyecan getirmiştir. Bu hastanenin yapılması için defalarca çağrılarda bulunmuş, yetkililer nezdinde girişimlerde bulunmuştuk. Hatta bunun için detaylı bir sağlık raporu hazırlanmış ve takip edilmek üzere Genel Merkezimize de arz etmiştik. Bu hastane yapımının onaylanmasında emeği geçen herkese Batman halkı adına teşekkür ediyoruz" dedi.

"HASTANENİN YAPILMASI SÜRÜNCEMEDE KALMASIN"

500 yataklı devlet hastanesinin akıbetinin yıllardır yapımı bir türlü tamamlanmayan Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi gibi olmamasını isteyen Şahin, "Umarız ki bu hastane de hâlâ faaliyete girmemiş olan Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesinin akıbetine uğramasın. Yıllarca yapılması sürüncemede kalmasın ve yılları bulmasın. Çünkü Batman halkının bu hastaneye acilen ihtiyacı var. Önemine ve ihtiyacına binaen madem bu hastane onaylandı, o zaman hemen ihale aşamasına geçilsin ve bu hastanenin yapımına başlanılsın" diye konuştu. 500 yataklı devlet hastanesinin kısa sürede bitirilmesiyle kentin sağlık sorunlarının nispeten azalacağını vurgulayan Şahin, konunun takipçisi olacaklarını kaydetti.
"BATMAN, BİR BÖLGE İLİ GÖREVİNİ YÜRÜTMEKTE"
Sağlık yatırımlarının devam etmesi gerektiğini ifade eden Şahin, konuşmasına şöyle devam etti: "Bu hastane yeter mi? Elbette ki yetmez. Evet, bu hastane Batman için hayati bir öneme sahip fakat daha önce de çağrısında bulunduğumuz bir araştırma hastanesinin ve üniversite bünyesinde bir tıp fakültesinin yapılması için siyasiler tarafından adımların atılması lazım. Sağlık meseleleri konusunda Batman olarak dezavantajlı durumdayız. Çünkü Batman nüfusu 600 bini aşmış durumda. Batman sadece kendi halkına değil civar il ve ilçelerden gelen insanlara da sağlık hizmeti sunmaktadır. Dolayısıyla Batman bir bölge ili görevini yürütmektedir. Özellikle bu sağlık sorunlarının bir an önce minimize edilmesi için girişimlerin devam edilmesi lazım. Bu hastanenin, yatırım programına alınmasında bizim dışımızda da emeği geçenlere teşekkür ediyoruz" 
Haftanın Öne Çıkanları

BATMAN’LI İŞ ADAMINDAN ANKARA’YA LÜKS OTEL

2020-02-09 14:17 - YAŞAM

İŞYERİ AÇACAKLAR DİKKAT!

2020-02-16 12:45 - YEREL

ŞOV YAPTILAR!

2020-02-12 17:43 - SPOR

GELECEK PARTİSİ İL BAŞKANI BELLİ OLDU

2020-02-12 12:36 - SİYASET

AK PARTİ’DE ‘BAŞKANLAR’ TOPLANTISI

2020-02-10 16:13 - SİYASET

İYİLİK ‘SINIR’ TANIMIYOR

2020-02-13 11:14 - YAŞAM

Vatandaşlar soruyor “Onkoloji Uzmanı neden yok”

2020-02-11 17:39 - SAĞLIK

"TEKNOKENT PROJESİ" İHALE AŞAMASINA GELDİ

2020-02-14 13:37 - BİLİM-TEKNOLOJİ

VATANDAŞIN SORUNUNA DUYARSIZ KALMADI

2020-02-09 14:13 - SİYASET

Tüfekle canına kıydı

2020-02-13 16:50 - GÜNDEM

İlgili Haberler

METEOROLOJİ’DEN KUVVETLİ RÜZGÂR UYARISI

11:37 - GÜNDEM

CUMHURBAŞKANI YARDIMCISI YILMAZ'DAN 'VERGİ' AÇIKLAMASI

11:40 - GÜNDEM

ZİRAİ DON ZARARLARI İÇİN ÇİFTÇİLERE DESTEK SAĞLANACAK

11:31 - GÜNDEM

SAĞLIK BAKANLIĞI TARAFINDAN 17 BİN ATAMA YAPILACAK

11:33 - GÜNDEM

BİTKİSEL ÜRETİMDE 2025-2027 DESTEKLERİ AÇIKLANDI

11:18 - GÜNDEM

Günün Manşetleri

CUMHURBAŞKANI YARDIMCISI YILMAZ'DAN 'VERGİ' AÇIKLAMASI

11:40 - GÜNDEM

METEOROLOJİ’DEN KUVVETLİ RÜZGÂR UYARISI

11:37 - GÜNDEM

SAĞLIK BAKANLIĞI TARAFINDAN 17 BİN ATAMA YAPILACAK

11:33 - GÜNDEM

ZİRAİ DON ZARARLARI İÇİN ÇİFTÇİLERE DESTEK SAĞLANACAK

11:31 - GÜNDEM

HAFTA SONU ALTIN FİYATLARI: İŞTE GÜNCEL RAKAMLAR

11:28 - EKONOMİ