?>

“Hayat Namazla Güzeldir” Programı Sona Erdi

Peygamber Sevdalıları Vakfı Batman Koordinatörlüğü tarafından çocuklarda namaz bilincini geliştirmek amacıyla düzenlenen “Hayat Namazla Güzeldir” programı, 15 günlük eğitim sürecinin ardından gerçekleştirilen final etkinliğiyle tamamlandı.

YAŞAM - 2 saat önce

Hürriyet Camii önünde bir araya gelen çocuklar ve aileleri, buradan yürüyerek Şerzan Kurt Parkı’na geçti. Çok sayıda çocuğun katıldığı final programında, 15 gün boyunca gerçekleştirilen eğitimlerin ardından çeşitli etkinlikler düzenlendi.
Program, Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Tilavetin ardından çocuklar ve aileleri iki rekât şükür namazı kıldı. Daha sonra çocuklardan oluşan ilahi grupları sahne alarak ezgiler seslendirdi.
Eğitim programını tamamlayan çocuklara belgeleri verilirken, çeşitli ödüller de takdim edildi. Temaşa Tiyatro Ekibi tarafından sahnelenen gösteri ise çocuklar ve ailelerden ilgi gördü.

ÇOCUKLARA NAMAZ MESAJI

Programda Nasreddin Hoca karakteriyle yer alan Hüseyin Demiryol, çocuklara yönelik konuşmasında namazın önemine vurgu yaptı. Demiryol, çocukları “gül yüzlü ve pırlanta kalpli” olarak nitelendirerek namazın Allah ile kurulan bir sevgi bağı olduğunu ifade etti.
Çocuklarla birlikte “Namaz göz aydınlığımız, kalbimizin huzuru, baş tacımızdır” sözünü tekrarlayan Demiryol, edinilen güzel alışkanlıkların yaşam boyunca sürdürülmesi temennisinde bulundu.

DOĞRU: “BÖYLE BİR ORTAM İNSANA RUHEN SÜRUR VERİYOR”

Final programına il ve ilçe teşkilatıyla birlikte katılan HÜDA PAR Batman İl Başkanı Mehmet Emin Doğru da etkinliğin çocuklar ve aileler açısından önemine değindi.
Doğru, programın hazırlanmasında emeği geçen Peygamber Sevdalıları Vakfı, aileler ve eğitimcilere teşekkür ederek, çocukların sağlıklı bir ortamda yetişmesi açısından bu tür etkinliklerin önemli olduğunu söyledi.
Aile kurumunun önemine de dikkat çeken Doğru, çocukların eğitiminde ailelerin yanı sıra siyasi partiler, sivil toplum kuruluşları ve toplumun farklı kesimlerinin sorumluluk üstlenmesi gerektiğini belirtti.

DUA İLE SONA ERDİ

15 gün süren “Hayat Namazla Güzeldir” programının finalinde çocuklar ve aileleri çeşitli etkinliklerle bir araya geldi. Kur’an-ı Kerim tilaveti, şükür namazı, ilahi dinletisi, belge ve ödül takdimi ile tiyatro gösterisinin ardından yapılan dua ile program sona erdi.
Haftanın Öne Çıkanları

BATMAN’DA BULVARLARIN İSİMLERİ DEĞİŞTİ

2026-09-22 15:13 - YEREL

KAMU KURUMLARINA 285 SÜREKLİ İŞÇİ ALINACAK

2026-09-22 16:21 - GÜNDEM

Fatma Kovan’dan adliyede dikkat çeken hamle

2026-09-25 17:13 - YAŞAM

Batman’da pazar günü elektrik kesintisi:

2026-09-25 19:50 - YEREL

42 YIL SONRA GELEN BULUŞMA

2026-09-21 15:07 - YEREL

BATMAN’DA DEPREM PANİĞİ: ÖĞRENCİLER OKULDAN ÇIKARILDI

2026-09-24 10:54 - GÜNDEM

ŞİMDİ NE YAPACAĞIZ?

2026-09-23 11:23 - SPOR

Batmanlı Hüseyin Okan Kocaeli İl Müdürü oldu

2026-09-27 13:51 - GÜNDEM

KAVŞAKTA YOL TEK ŞERİDE DÜŞÜYOR!

2026-09-21 11:19 - YEREL

SU BORCU OLANLAR DİKKAT!

2026-09-22 15:59 - YEREL

İlgili Haberler

90 Milyon ton atık geri kazandırıldı

14:44 - YAŞAM

Batman’da her 5 haneden biri geniş aile

14:31 - YAŞAM

Özel gereksinimli bireylere dijital kolaylık

12:28 - YAŞAM

Fatma Kovan’dan adliyede dikkat çeken hamle

17:13 - YAŞAM

MAHALLE SAHALARI ELDEN GEÇİRİLİYOR

14:40 - YAŞAM

Günün Manşetleri

Üniversitelilere Proje Desteği

10:48 - EĞİTİM

50 Günlük Eylül Bebek İçin Ambulans Uçak Seferberliği

10:46 - SAĞLIK

Batman’da başladı, Beşiktaş Akademisi’ne seçildi

10:13 - SPOR

Hasankeyf’e Su Sporları Merkezi Geliyor

09:38 - KÜLTÜR

Batman Hafta Sonu Hasankeyf’e Akın Etti

09:33 - KÜLTÜR