?>

HOBİ OLARAK BAŞLADIĞI MİNYATÜRÜ İHRAÇ EDİYOR

YAŞAM - 6 yıl önce

Batman’da özel bir sektörde çalışan Murat Özdamar, yaklaşık 10 yıl önce evinde hobi olarak minyatüre başladı. Hasankeyf ilçesi, Malabadi Köprüsü, kerpiç evler, kafes ve tüfek gibi minyatürler yapan Özdamar, hobi olarak başladığı sanatı geliştirdikten sonra küçük bir dükkânı atölyeye çevirdi. Batman’daki mülki amirlere seslenen ahşap sanatı ustası Özdamar, sanat ile ilgili kentte neredeyse hiçbir mekânının olmadığını bu yüzden kentteki tüm sanat ustalarını bir araya toplayacak bir sanat çarşısı yapılmasını istedi. Hiç kimsenin desteği olmadan kendi çabalarıyla ahşap sanatını evde öğrendiğini söyleyen Özdamar, "Hobi olarak 3 sene boyunca evde yaptım. Daha sonra atölyemi kurdum. Yaptığım işler talep görmeye başlayınca işi genişletmeye başladım. Farklı çalışmalar yapmaya başladım. Başta ahşap kuş kafeslerinden başladım. Sonra iş biraz daha yayıldı. Maket çalışmalarına hediyelik eşyalara döndü. Sanat çok farklı bir şey kendinizi geliştirdikçe daha güzel şeyler çıkarılmaya başlanılıyor." dedi.
"AHŞAPTAN YAPTIĞIM ESERLERİ TÜRKİYE VE DÜNYANIN BİRÇOK YERİNE GÖNDERİYORUM"
Özdamar, şunları söyledi: "Batman’da sabit müşterilerimiz dışında sosyal medyada bayağı ileriye açıldık. Türkiye geneli olduğu gibi dünya çapında da eserlerimi gönderiyorum. Hollanda’ya da kendi eserimi gönderdim. Her yerden siparişler geliyor. Elimizden geldiği kadarıyla imkânlar çerçevesinde yetiştirmeye çalışıyoruz. Ürünlerimize talep çoktur. İnsanların merakı gittikçe artmaya başladı. Farklı projelerimiz var; ilerde devlet yetkililerine dosya halinde sunacağız."
"BATMAN’DA SANATSAL BİR ÇARŞI YAPMAYI DÜŞÜNÜYORUZ"
Batman’da sanata fazla önem verilmediğine dikkat çeken Özdamar, "Batmanımızın eksiklerinden bir tanesi sanatsal faaliyet göstereceğimiz yerimiz yok. Yetkililer nezdinde Batman’da sanatsal bir çarşı yapmayı düşünüyoruz. Herkesin hediyelik alabileceği bir çarşı olacak. Yapılacak çarşıda öğrencilere kurs verilebilecek. Batman’da 20 kişiye yakın el sanatlarıyla uğraşan var. Bu ustalarımız hepsi dağınık bir şekilde duruyor. Bunları toplu bir araya getirip devletin desteği de olursa Batman’da bir ‘sanatçılar çarşısı’ diye bir çarşı kurmayı düşünüyoruz.  Devletin, bu projeye destek çıkması gerekiyor." ifadelerini kullandı. 
Haftanın Öne Çıkanları

BATMANDA VEFAT EDENLER

2019-07-03 12:42 - GÜNDEM

BATMAN'DA YİNE BOĞULMA FACİASI

2019-06-29 20:15 - GÜNDEM

Hedefe 300 metre kaldı

2019-07-01 17:07 - EKONOMİ

HEPSİ GİTTİ BİR TEK O KALDI

2019-07-03 17:33 - EKONOMİ

BATMAN PİRİNCİ SEVDİ

2019-06-28 17:16 - EKONOMİ

İş kazasında ağır yaralandı

2019-07-04 17:41 - YAŞAM

KAVURUCU SICAKLAR BEYİN KANAMASI RİSKİNİ ARTIRIYOR

2019-07-05 12:18 - TEKNOLOJİ

KANALİZASYONLAR BİLE İLAÇLANIYOR

2019-07-03 14:25 - YEREL

Kaza; 1 ölü 5 yaralı

2019-06-30 13:22 - GÜNDEM

2019-07-04 10:38 - RESMİ İLAN

İlgili Haberler

TÜRKİYE’DE DOĞURGANLIK TARİHİN EN DÜŞÜK SEVİYESİNDE

16:20 - YAŞAM

BAŞKAN ÖNLÜ: GAZZE, İNSANLIĞIN VİCDAN SINAVIDIR

17:00 - YAŞAM

BATMAN’DA ÇEVRE GÖNÜLLÜLERİNDEN SERT ÇIKIŞ: BU SESSİZLİK KABUL EDİLEMEZ

14:05 - YAŞAM

540 ÇOCUĞA KIŞLIK MONT DESTEĞİ

12:39 - YAŞAM

YÜZLERCE ÖĞRENCİNİN YÜZÜ GÜLDÜ

12:44 - YAŞAM

Günün Manşetleri

KORKU SATIŞI DURDURDU, BATMAN’DA TAVUK FİYATLARI ERİDİ

15:02 - GÜNDEM

FİNAL'DEN VELİ, ÖĞRETMEN VE ÖĞRENCİ BULUŞMASI

15:00 - EĞİTİM

YALNIZLIĞIN HARİTASINDA BÜYÜK ŞEHİRLER ÖNDE

14:57 - GÜNDEM

DİCLE’DEKİ KİRLİLİK İÇİN AÇIK ÇAĞRI: SEYİRCİ KALMAYACAĞIZ

14:56 - GÜNDEM

RÖLYEF, EL İŞİ VE AHŞAP YAKMA SERGİSİ AÇILDI

14:46 - YEREL