?>

HOBİ OLARAK BAŞLADIĞI MİNYATÜRÜ İHRAÇ EDİYOR

YAŞAM - 7 yıl önce

Batman’da özel bir sektörde çalışan Murat Özdamar, yaklaşık 10 yıl önce evinde hobi olarak minyatüre başladı. Hasankeyf ilçesi, Malabadi Köprüsü, kerpiç evler, kafes ve tüfek gibi minyatürler yapan Özdamar, hobi olarak başladığı sanatı geliştirdikten sonra küçük bir dükkânı atölyeye çevirdi. Batman’daki mülki amirlere seslenen ahşap sanatı ustası Özdamar, sanat ile ilgili kentte neredeyse hiçbir mekânının olmadığını bu yüzden kentteki tüm sanat ustalarını bir araya toplayacak bir sanat çarşısı yapılmasını istedi. Hiç kimsenin desteği olmadan kendi çabalarıyla ahşap sanatını evde öğrendiğini söyleyen Özdamar, "Hobi olarak 3 sene boyunca evde yaptım. Daha sonra atölyemi kurdum. Yaptığım işler talep görmeye başlayınca işi genişletmeye başladım. Farklı çalışmalar yapmaya başladım. Başta ahşap kuş kafeslerinden başladım. Sonra iş biraz daha yayıldı. Maket çalışmalarına hediyelik eşyalara döndü. Sanat çok farklı bir şey kendinizi geliştirdikçe daha güzel şeyler çıkarılmaya başlanılıyor." dedi.
"AHŞAPTAN YAPTIĞIM ESERLERİ TÜRKİYE VE DÜNYANIN BİRÇOK YERİNE GÖNDERİYORUM"
Özdamar, şunları söyledi: "Batman’da sabit müşterilerimiz dışında sosyal medyada bayağı ileriye açıldık. Türkiye geneli olduğu gibi dünya çapında da eserlerimi gönderiyorum. Hollanda’ya da kendi eserimi gönderdim. Her yerden siparişler geliyor. Elimizden geldiği kadarıyla imkânlar çerçevesinde yetiştirmeye çalışıyoruz. Ürünlerimize talep çoktur. İnsanların merakı gittikçe artmaya başladı. Farklı projelerimiz var; ilerde devlet yetkililerine dosya halinde sunacağız."
"BATMAN’DA SANATSAL BİR ÇARŞI YAPMAYI DÜŞÜNÜYORUZ"
Batman’da sanata fazla önem verilmediğine dikkat çeken Özdamar, "Batmanımızın eksiklerinden bir tanesi sanatsal faaliyet göstereceğimiz yerimiz yok. Yetkililer nezdinde Batman’da sanatsal bir çarşı yapmayı düşünüyoruz. Herkesin hediyelik alabileceği bir çarşı olacak. Yapılacak çarşıda öğrencilere kurs verilebilecek. Batman’da 20 kişiye yakın el sanatlarıyla uğraşan var. Bu ustalarımız hepsi dağınık bir şekilde duruyor. Bunları toplu bir araya getirip devletin desteği de olursa Batman’da bir ‘sanatçılar çarşısı’ diye bir çarşı kurmayı düşünüyoruz.  Devletin, bu projeye destek çıkması gerekiyor." ifadelerini kullandı. 
Haftanın Öne Çıkanları

BATMANDA VEFAT EDENLER

2019-07-03 12:42 - GÜNDEM

Hedefe 300 metre kaldı

2019-07-01 17:07 - EKONOMİ

BATMAN'DA YİNE BOĞULMA FACİASI

2019-06-29 20:15 - GÜNDEM

HEPSİ GİTTİ BİR TEK O KALDI

2019-07-03 17:33 - EKONOMİ

BATMAN PİRİNCİ SEVDİ

2019-06-28 17:16 - EKONOMİ

Göreve iade sevinci

2019-07-01 17:04 - GÜNDEM

KAVURUCU SICAKLAR BEYİN KANAMASI RİSKİNİ ARTIRIYOR

2019-07-05 12:18 - TEKNOLOJİ

KANALİZASYONLAR BİLE İLAÇLANIYOR

2019-07-03 14:25 - YEREL

Kaza; 1 ölü 5 yaralı

2019-06-30 13:22 - GÜNDEM

İş kazasında ağır yaralandı

2019-07-04 17:41 - YAŞAM

İlgili Haberler

AKİF MANAF’A BİR BARIŞ ÖDÜLÜ DAHA

13:09 - YAŞAM

130 BİN LİRALIK KOLYE SAHİBİNE TESLİM EDİLDİ

09:29 - YAŞAM

100 YILIN SOSYAL SORUMLULUK PROJESİ HAYATA GEÇİYOR

11:52 - YAŞAM

4 BİN ÇOCUĞA KAHVALTI DESTEĞİ

10:09 - YAŞAM

GÖÇER HAYVANCILIĞI SAHADA İNCELENDİ

16:53 - YAŞAM

Günün Manşetleri

ARTIK LİDER DEĞİLİZ!

17:41 - SPOR

NASIROĞLU: DAHA BÜYÜK ATILIMLAR YAPACAĞIZ

17:04 - YEREL

YENİ OFİS DUALARLA AÇILDI

15:34 - YEREL

DÖKÜLEN MOZAİK ANA HATTI TIKADI

15:25 - YEREL

KAHVECİLER VE KIRAATHANECİLER ODASINDA YENİ DÖNEM

14:33 - YEREL