?>

HÜDA PAR’DAN, İÇKİLİ RESTORAN TEPKİSİ

Batman merkez'de içkili restoranın açılmasına bir tepki de HÜDA PAR Batman İl Başkanlığından geldi.

GÜNDEM - 5 yıl önce

Batman merkez Gap Mahallesinde cami, müftülük ve okulların yanı başında içkili restoranın açılmasına bir tepki de HÜDA PAR Batman İl Başkanlığından geldi. İçki satışının yapıldığı restorandın halkın değerlerine karşı bir saygısızlık oluşturduğunu belirten Şahin, “Batman’ımızın en büyük ve merkezi konumda bulunan Gap Mahallesinde faaliyet yürüten bir restoranda -halkımızın tepkileri üzerine- alkol satışının yapıldığını öğrendik. Yaptığımız araştırmalara göre, iş yeri sahibi, alkol satış ruhsatını maalesef ki Kültür ve Turizm Bakanlığından almış ve bunu da halkımızın değerlerini gözetmeksizin işleyişe koyup, alkol satışının yapılması yoluna gidilmiştir. Fakat bu mekân, İl Müftülüğümüzün ve müftülük camisinin hemen karşısında bir yerde. Bu, cami cemaatine ve dindar kesime büyük bir saygısızlıktır” dedi.
“HALKIMIZIN DEĞERLERİNE KARŞI YAPILMIŞ BÜYÜK BİR SAYGISIZLIKTIR”
Konuşmasına devam eden Şahin, alkol satış yerlerinin çoğalmasının nesil için büyük bir tehlike oluşturduğuna işaret ederek, “Ayrıca bu mekân 3 okulun 100 metre kadar yakınında. Böylesi hassas bir noktada olması ve burada açıktan, ailelerin uğradığı, oturduğu bir yerde alkol satışının yapılıyor olması halkımızın değerlerine karşı yapılmış büyük bir saygısızlıktır. HÜDA PAR olarak biz gençlerimizi alkol belasından uzak tutmaya çalışırken, son yıllarda Batman’da fazlasıyla açılan ve bahse konu iş yeri sahibinin tekel bayilerinin yoğunluğundan cesaret alarak ruhsat alıp, açıktan ve ailelerin yoğun olduğu yerde alkol satışını gerçekleştirmesi kabul edilemez. Bu tip yerler gençlerimizi alkol belasına sürüklüyor; bize göre bu tamamen özendirici bir durum. Halkımız, neslimiz ve geleceğimiz için çok tehlikeli bir durumdur” diye konuştu.
“TEPKİLER GÖZ ARDI EDİLMEMELİ”
Halkın içkili restorana karşı tepkisinin göz ardı edilmemesi gerektiğine vurgu yapan Şahin, konuşmasına şöyle devam etti:  “Restoran sahibinin Batman bürokrasisini, kurumlarını aşıp direkt olarak Kültür ve Turizm Bakanlığından bu ruhsatı alması bölgemizin yetkilileri ve kurumlarına da yapılmış bir saygısızlıktır. Mahalle sakinlerinin şiddetli tepkileri yanında bizlere gelen şikâyetler de söz konusudur. Yapılan haberlere de baktığımızda ciddi bir tepki söz konusu, bu tepkileri göz ardı etmemek lazım” 
Haftanın Öne Çıkanları

İzmir'in gerçek kumru lezzeti Batmanda

2020-08-14 17:37 - YEREL

AHOB, YENİ BİR DEVİR BAŞLATTI

2020-08-14 14:33 - TEKNOLOJİ

İki belediye başkanı Ak Parti’ye geçti

2020-08-13 12:18 - YAŞAM

5 YILDIZLI YATIRIM!

2020-08-09 14:58 - YAŞAM

Müjdeci vefat etti

2020-08-10 15:51 - GÜNDEM

HÜDA PAR’DAN, İÇKİLİ RESTORAN TEPKİSİ

2020-08-16 12:13 - GÜNDEM

ELEKTRİK CAN ALDI

2020-08-12 16:30 - GÜNDEM

Esnaf zor günler yaşıyor

2020-08-13 11:26 - EKONOMİ

TAPUSUZ ÇİFTÇİLER DERTLİ

2020-08-14 14:29 - YAŞAM

EKMEN, EMEKLİLERE KAZANDIRILAN TESİSE İMZA ATTI

2020-08-13 16:37 - YAŞAM

İlgili Haberler

KADINLARA VE GENÇLERE YENİ FIRSATLAR

16:25 - GÜNDEM

BATMAN’DA TAŞKIN ALARMI

15:11 - GÜNDEM

BAT-RAY İÇİN BAKANLIK HEYETİ BATMAN’DA

14:40 - GÜNDEM

ADALET BAKANLIĞI’NDAN DEV ALIM!

13:09 - GÜNDEM

MAHALLE SAKİNLERİNDEN GÜVENLİK DUVARINA TEPKİ

11:35 - GÜNDEM

Günün Manşetleri

KADINLARA VE GENÇLERE YENİ FIRSATLAR

16:25 - GÜNDEM

BATMAN’IN TANITIMINA FOTOĞRAFLA DESTEK

15:21 - KÜLTÜR

ALIÇ MEVSİMİ SONA ERİYOR

15:18 - YAŞAM

BATMAN’DA TAŞKIN ALARMI

15:11 - GÜNDEM

SERA KENTLERLE 46 BİN KİŞİYE İSTİHDAM HEDEFİ

15:04 - YEREL