?>

HÜDA PAR’DAN KURUMLARA ÇAĞRI “YEREL ESNAFTAN ALIŞ VERİŞ YAPIN”

GÜNDEM - 4 yıl önce

Batman Ticaret İl Müdürü Şehmus Kalkan’ı ziyaretinde konuşan HÜDA PAR Batman İl Başkan’ı Davut Şahin, Batman’da üretim yapan TPAO, TÜPRAŞ ve BOTAŞ’a çağrıda bulunarak malzemelerini ve ihtiyaçlarını yerel esnaftan temin etmelerini istedi. HÜDA PAR Batman İl Başkan’ı Davut Şahin ve il teşkilatından bir heyet Batman Ticaret İl Müdürü Şehmus Kalkan’ı ziyaret etti. Batman halkının yaşadığı ekonomik sıkıntıların çözümü konusunda görüş alışverişinde bulunulan ziyarette halkın zam furyasından daha az etkilenmesi için neler yapılabileceği konuşuldu. Ziyarette konuşan Şahin, Batman halkının zamlardan daha az etkilenmesi için herkesin üzerine düşeni yapması gerektiğini ifade etti. TPAO, TÜPRAŞ ve BOTAŞ gibi kurumlara çağrıda bulunan Şahin, “Batman’da üretim yapan TPAO, TÜPRAŞ, BOTAŞ gibi kurumların mümkünse malzemelerini ve ihtiyaçlarını yerel esnaftan, OSB’den temin etmesi çok daha faydalı olacaktır. Yerel esnafımızın üretkenliklerini sürdürebilmeleri için daha çok kazanması lazım.” Dedi.

ZİNCİR MARKETLER KENDİ FABRİKALARINI KURMALI

Zincir marketlerin kendi fabrikalarını kurmaları gerektiğini belirten Şahin, “Piyasadaki zamların büyük bir sebebi olan ulusal zincir marketlerin ürettikleri temel gıda maddelerinin fabrikalarını kendilerinin kurması çok önemlidir. Çünkü bu ulusal firmalar Türkiye’de üretilen temel gıda ürünlerinin %70 ini toptan alabiliyor. Üretilen ürünlerin yarısından fazlası bu firmalarda olduğundan bayilere çak az bir miktar kalıyor. Bu durum da fiyatların sürekli yükselmesine sebebiyet vermektedir.” İfadelerini kullandı.
HÜKÜMET DIŞ TİCARET YAPARKEN HALKINI GÖZETMELİ
Hükümetin dış ticaret yaparken halkını da gözetmesi gerektiğini vurgulayan şahin, “Türkiye yaptığı dış ticaret ile ilgili önce kendi halkını düşünmek zorundadır. Hükümetin buna yönelik bir politika geliştirmesi gerekiyor. Devlet İhraç ettiği ürünlerden daha fazla kazanırken halk, ürünleri kendi içinde daha pahalıya satın aldığından fakirleşmektedir. Devlet dış ticarete önem vermelidir fakat diğer ülkeler gibi kendi ülkesinin durumunu da düşünmelidir.” Dedi.
ŞAHİN: BATMAN’DAKİ BİRİM AMİRLERİ VE ÜRETİCİLER BİRLİKTE ÇÖZÜM ÜRETMELİ
Batman’daki yetkililere de çağrıda bulunan Şahin, “Başta mülki amirler olmak üzere üreticilerimiz ve esnafımızla bir araya gelip, ürünleri halkımıza ucuz bir şekilde ulaştırabilmeyi, halkın menfaatini düşünerek masaya yatırmaları ve bunu tedarik etmeleri gereklidir. Aksi takdirde halkımız zam furyası altında çok büyük sıkıntılar çekecektir. Halkımızın adeta beli bükülmüş durumdadır. Bu konuda birim amirlerine kolaylıklar diliyoruz. Halkımızın menfaati her şeyin üstündedir ve her şeyin üstünde tutmamız lazım.” Açıklamasında bulundu.
Haftanın Öne Çıkanları

ENDOKRİNOLOJİ UZMANI HASTA KABULÜNE BAŞLADI

2022-02-07 10:55 - SAĞLIK

2020 yılı ve 2021 yılı Batman nüfus tablosu

2022-02-04 14:52 - YEREL

Batman’dan ABD’ye başarı öyküsü

2022-02-02 17:03 - YAŞAM

Torpilli imam teklifine sert tepki

2022-02-03 11:36 - SİYASET

SONGÜL KORKMAZ’IN ACI GÜNÜ

2022-02-04 12:14 - YAŞAM

İDDİAYA GİRDİ: 68 KİLOMETRE YÜRÜDÜ!

2022-02-02 17:24 - YEREL

Batman’ın nüfusu arttı

2022-02-04 10:57 - YAŞAM

ECZACILARDAN KUTLAMA ZİYARETİ

2022-02-03 15:44 - YEREL

Regaib Kandili, Batman'da ihya edildi

2022-02-04 14:07 - YEREL

İHD “yüzlerce faili meçhul cinayet işlendi”

2022-02-06 15:45 - YEREL

İlgili Haberler

ASGARİ ÜCRET SONRASI DENETİMLER ARTTI

12:51 - GÜNDEM

440 GRAM EKMEK 25 TL OLUYOR

11:41 - GÜNDEM

METEOROLOJİ: 45 İLDE KAR ALARMI

10:15 - GÜNDEM

BATMAN HAVALİMANI'NDA UÇUŞ İPTALLERİ

20:23 - GÜNDEM

BATMAN’A 3 BİN 810 SOSYAL KONUT

17:00 - GÜNDEM

Günün Manşetleri

KUVVETLİ KAR VE FIRTINA İÇİN TEYAKKUZ

12:55 - YEREL

ASGARİ ÜCRET SONRASI DENETİMLER ARTTI

12:51 - GÜNDEM

HOŞER: GERÇEK DEĞİŞİM TABAKTA DEĞİL, ZİHİNDE BAŞLAR

12:17 - SAĞLIK

ESNAF72.COM TANITILDI

12:14 - YEREL

RAMANLI: ENERJİ TEMEL İHTİYAÇTIR, DESTEK ARTMALI

12:09 - YEREL