?>

İLANLAR DAHA FAZLA KİTLEYE ULAŞACAK

Resmi İlanlar Gazetelerin Çevrimiçi Yayınlarında Haber Şeklinde Duyurulacak

- - 4 yıl önce

Resmi ilan yayınlama hakkı bulunan gazetelerin ilan yayınlama şartlarının düzenlendiği Resmi İlan ve Reklamlar ile Bunları Yayınlayacak Süreli Yayınlar Yönetmeliğinin 73. maddesinde yapılan değişiklik Resmi Gazetenin 12 Aralık 2020 tarihli nüshasında yayımlandı. Yeni düzenlemeyle resmi ilanları internet sitelerinde haber ilan şeklinde duyuran gazeteler daha fazla resmi ilan yayınlama hakkı kazanırken resmi ilanlar artık daha çok kişiye ulaşacak.
Basın İlan Kurumu aracılığıyla gazetelerde yayınlatılan resmi ilanların çevrimiçi ortamda da duyurulmasıyla icra, ihale, tebligat ve personel alımı ilanlarının mümkün olduğunca çok sayıda potansiyel muhatabına ulaşması, hedef kitle ve kamuoyuna etkili bir şekilde şeffaflık prensibi çerçevesinde duyurulması ve rekabet ortamının sağlanması gibi gayeler hedeflenmekte.
Günümüz koşullarında teknolojinin sürekli ve hızlı değişimi, ihtiyaç ve beklentiler doğrultusunda yeni mevzuat düzenlemelerini de beraberinde getirmektedir. Resmi İlan Yönetmeliğinin 29 ’uncu maddesinde daha önce yapılan değişiklikle, uzun yıllardır gazetelerde yayınlanan resmi ilanlar gazetelerin çevrimiçi yayınlarına taşınmıştı. Aynı Yönetmeliğin ek gösterge şartları başlıklı 73’üncü maddesinin birinci fıkrasının (g) ve (ğ) bentlerindeki düzenlemelerle gazetelerin çevrimiçi yayınlarına yönelik bazı kriterler getirilerek bu kriterleri yerine getiren gazetelere daha fazla resmi ilandan yararlanma hakkı verildi.
Bu düzenlemelerin yanında, gazetelerde yayınlatılan resmi ilanlardan kamuoyunun ilgisini çekebilecek nitelikte olan ve haber değeri taşıyanlar, Kurumun ilan portalının manşet alanında duyurulmaya başlandı. Bu uygulamalardan olumlu geri dönüşler alınması üzerine, gazetelerin resmi ilanları haberleştirmeleri ve kendilerine ait çevrimiçi yayınlarda yer vermelerinin yanı sıra sosyal medya hesaplarında da paylaşmaları sayesinde resmi ilanlara olan ilgi ve farkındalık her geçen gün artmaya devam ediyor.
Basın İlan Kurumu Genel Kurulunun 18 Kasım 2020 tarihli toplantısında Resmi İlan Yönetmeliğinin 73’üncü maddesinin birinci fıkrasının (ğ) bendinde yapılan değişiklikle, Kurum ilan portalı ilan.gov.tr dijital pano (widget) uygulamasına kendi internet (haber) sitesinin ana sayfasında görünür alanda yer veren ve ilan portalından Kurum Genel Müdürlüğünün belirleyeceği ilanlardan en az üç farklı ilanı kaynak göstererek her gün kendisine ait internet (haber) sitesinde Kurum Genel Müdürlüğünün belirleyeceği şekilde kullanıp ilan portalındaki ilgili ilanın linkini koyan gazetelere esas göstergelerine 1/6 oranında ek gösterge verilmesi kararlaştırıldı.
Yönetmelik değişikliği, Kurum ve ilgili gazetelerin konuyla alakalı yapacağı hazırlıklar sebebiyle 1 Ocak 2021 tarihinde yürürlüğe girecek.
Haftanın Öne Çıkanları

TÜRKİYE’NİN VE BATMANIN GURURU OLDU

2020-12-10 16:18 - SAĞLIK

BATMAN'DA KIŞ AYINDA SONBAHAR MANZARASI

2020-12-07 11:26 - YAŞAM

“BATMAN, BU DERTTEN KURTULACAK”

2020-12-07 15:42 - YAŞAM

KARA YOLU İŞLERİ YAPTIRILACAKTIR

2020-12-08 12:05 - RESMİ İLAN

İTFAİYE PERSONELİNE KIŞLIK GİYİM ALIM İŞİ

2020-12-06 12:39 - RESMİ İLAN

“Çiçek getirmeyin, kan verin”

2020-12-09 12:31 - SİYASET

“PARTİLER ÖN YARGILARDAN KURTULMALI”

2020-12-06 14:11 - SİYASET

“BÜTÜN EMEKÇİLERİN SESİ OLACAĞIZ”

2020-12-10 13:22 - SİYASET

BATMAN'DA 10 VATANDAŞIMIZ VEFAT ETTİ

2020-12-11 12:59 - GÜNDEM

CHP’YE KATILIM DEVAM EDİYOR

2020-12-07 15:38 - SİYASET

İlgili Haberler

KADINLAR SOĞUKTA NAMAZ KILIYOR: ISITMA SORUNU ÇÖZÜLMELİ

15:09 - -

2 TIR DURDURULDU, 2 ŞÜPHELİ TUTUKLANDI

14:25 - -

Mahalle Muhtarları Belediye İle Buluştu

16:36 - -

CİNAYET OLAYI ŞÜPHELİLERİ 4 SAATTE YAKALANDI

14:55 - -

Pastado Pastane-Cafe Açıldı

11:36 - -

Günün Manşetleri

BATMAN’A NEFES ALDIRACAK DEV PROJE

15:42 - YEREL

70 YAŞINDAKİ ADAM YAŞAMINA SON VERDİ

15:34 - ASAYİŞ

ŞEYH HALİD İÇİN ON BİNLER BULUŞACAK

15:25 - GÜNDEM

AYDİŞ: ÇİFTÇİLER CİDDİ SIKINTIDA

15:01 - YEREL

VÜCUDUN GİZLİ KAHRAMANLARI, ANTİOKSİDANLAR

14:07 - SAĞLIK