?>

İlk basın toplantısı

GÜNDEM - 6 yıl önce

31 Mart Yerel seçimlerinden sonra görevi devralan Belediye Eşbaşkanları Dr.Mehmet Demir ve Songül Korkmaz, ilk basın toplantısını gerçekleştirdi. Gazetecilere belediyenin çalışmaları ve projelerini anlatan Eşbaşkanlar ‘İlaçlama ve böcek istilası, İŞKUR’dan talepleri ret edilen işçiler, İmar, Alo Tevşo, şehir içi ulaşım, Belediyenin borçları’ gibi konular ile ilgili detaylı bilgilendirmede bulundular. Belediye Meclis Salonunda gazetecilerle bir araya gelen Belediye Eşbaşkanları Dr.Mehmet Demir ile Songül Korkmaz, belediyenin projeleri ve çalışmaları ile son güncel konulara ilişkin bilgi paylaşımında bulundular. Son zamanlarda böcek ve larva nedeniyle şikayetlerin arttığını belirten Eşbaşkanlar, “Mayıs ayı itibariyle ilaçlamalar başladı kısa sürede bu doğal sorun ortadan kalkacak” dediler. İŞKUR’dan talep edilen işçiler ile ilgili değerlendirmede bulunan Eşbaşkanlar, 2018 yılında Batman Belediyesine 600 işçi desteğinin verildiğini ancak bu yıl için yaptıkları başvuruya cevap verilmediğini belirttiler. Belediyenin HDP’ye ait olmadığını ve bir devlet kurumu olduğunu ifade eden Dr.Mehmet  Demir, “Batmanda AK Parti, Saadet Partisi, CHP ve her partiye bağlı insanlar var. Devlet memurları var, belediye devlet kurumudur, ayrımcılık yapılmaması gerek” diye konuştu.
“ŞEHİRCİLİK CİNAYETİ İŞLENİYOR”
Öte yandan geçmişten bugüne imar ve şehircilik alanında yanlışların yapıldığını ve bu yanlışların devam etmemesi için gayret sarf ettiklerini belirten Dr.Mehmet Demir, “Batmanda adeta şehircilik cinayeti işleniyor. İmar konusunda sıkıntılar var, verilen ruhsatın üzerinde yapılan kaçak yapıların tapularını iptal edip gerekli tüm kurumlara ileteceğiz. İmarı düzenlemek en önemli hedefimiz” dedi. Öte yandan Alo Tevşo’da devam eden çalışmaların zaman zaman bazı esnaflar tarafından engellenmeye çalışıldığını sözlerine ekleyen Demir, “doğalgaz sistemi olmadan kimsei oraya almayacağımızı belirtmiştik. Ayrıca bazen çalışmalar bazı esnaflar tarafından engelleniyor ama çalışmayı bitireceğiz” dedi.

YILMAZ GÜNEY AYNI YERDE OLACAK

Öte yandan Yılmaz Güney Sineması ile ilgili son bilgileri paylaşan Eşbaşkanlar şöyle dedi: “Yılmaz Güney bu kentin bir kimliğidir. Aynı yerde sinemayı yapacağız. Ancak önce mali durumların düzeltilmesi ve borçların bir kısmının ödenmesi gerekiyor. Malum, kayyım döneminde belediyenin borcu 200 Milyon TL’dan fazla arttı. Ayrıca Kadın danışma merkezleri ve kadın spor kompleksi için kararımızı valiliğe sunduk cevap bekliyoruz” şeklinde bilgi verdiler. 
Haftanın Öne Çıkanları

Batmanda TOKİ kuraları çekildi

2019-05-20 15:19 - YAŞAM

BATMANIN AŞİRETLERİ GURURLA ANLATILDI

2019-05-21 13:18 - KÜLTÜR

46 YILDIR AYNI YERDE KADAYIF YAPIYOR

2019-05-27 13:30 - YAŞAM

KÖYLÜLER YOL VE OKUL İSTİYOR

2019-05-27 13:29 - TEKNOLOJİ

“buzağı desteklemeler neden ödenmiyor?”

2019-05-26 17:07 - YAŞAM

KUR’AN EĞİTİMİ GÖREN ÇOCUKLARA TAÇ TAKILDI

2019-05-24 13:37 - EĞİTİM

MÜZİK KURSUNA YOĞUN İLGİ

2019-05-27 13:28 - KÜLTÜR

KÖYDE TÜBİTAK FUARI

2019-05-22 14:46 - EĞİTİM

DDY’DEN İLAÇLI OT UYARISI

2019-05-24 13:34 - GÜNDEM

25 dolarlık büyük hizmet!

2019-05-22 11:51 - TEKNOLOJİ

İlgili Haberler

"DİYARBAKIR VE BATMAN’A AYRIMCILIK YAPMAYIN"

13:13 - GÜNDEM

ENGELLİLER ENGELLENDİ

12:37 - GÜNDEM

ZİNCİRLEME KAZA SONRASI TEPKİ

20:37 - GÜNDEM

İŞÇİ SERVİSİ KAZA YAPTI : 7 YARALI

20:19 - GÜNDEM

DSİ’DEN HAYATİ UYARI

13:32 - GÜNDEM

Günün Manşetleri

ŞANSİ: SÜREÇ ÜST DÜZEY DİYALOGLA YÜRÜYOR

16:28 - RÖPORTAJ

KAMYONET TAKLA ATTI:2 YARALI

16:26 - ASAYİŞ

YENİ EŞ BAŞKANLAR GÜNEŞ VE ESİN OLDU

15:43 - SİYASET

SİTE SAKİNLERİ TEPKİLİ

15:33 - YEREL

15 KİŞİ YAŞAMINI YİTİRDİ

15:20 - YEREL