?>

İLK MÜJDESİNİ VERMİŞTİK

GÜNDEM - 2 yıl önce

Batmana yapılacak olan Organize Sanayi Bölgeleri ile ilgili Vali ve Belediye Başkan Vekili Ekrem Canalp bilgi paylaştı.
Batman'daki en büyük ihtiyacın da istihdam olduğunu vurgulayan Vali Canalp, "Organize sanayilerde çünkü binlerce değil, on binlerce insan istihdam ediliyor ve on binlerce haneye de gelir giriyor. Düzenli şekilde her ay sistematik, kesintisiz şekilde. Şu anda beş yeni OSB için bir çaba başlatmıştık. Biz şu anda OSB'lerimizle ilgili yer tahsis onaylarımızı aldık. Bundan sonra mera ile ilgili olan kısımlar var. Onunla ilgili süreçleri Tarım ve Orman Bakanlığı üzerinden takip edeceğiz ama hiç merayla ilgili olmayıp da doğrudan işlem yapabileceğimiz olan bir OSB'miz daha var. Orayı da tekstil kent olarak da inşallah faaliyete geçireceğiz" diye konuştu.
HEDEF 65 BİN KİŞİYE İŞ
OSB'nin kısa ve orta vadede 40 bin kişiyi, uzun vadede de 65 bin kişiyi istihdam edebilecek kapasitede olduğunu vurgulayan Vali Canalp, sözlerini şöyle sürdürdü:
"OSB'leri Batman'ımıza taşıyacağız ve refahı da zenginliği de getireceğiz. Şunu gördük ki, Batman'ın içerisinde, şehrin içerisinde imalathaneler var. Yedi tane ayrı sektör var. Bu yedi ayrı sektörden kimisi apartmanların bodrum katlarında, kimisi binaların kıyısında, köşesinde imalat yapmaya çalışan çok sayıda bu şekilde imalatçı var. Bu insanların bu şekilde işlerini büyütmesine imkan yok. Zaten şehri de boğuyor, şehri de rahatsız ediyor"
2 GÜN ÖNCEKİ MANŞETİMİZ “KÜÇÜK SANAYİ SİTELERİ”
Kurulacak OSB'lerden iki tanesini organize sanayi bölgesi olarak değil, küçük sanayi alanları olarak bu şekildeki işletmeleri taşıyacakları alanlar olarak modernize ettiklerini kaydeden Vali Canalp, "Dolayısıyla da bu beş OSB'den iki tanesini de inşallah bu şekildeki kentin içerisindeki küçük imalathaneleri taşıyacağımız alanlar olarak dizayn ediyoruz. Bizim için fark etmiyor. İstersen organize sanayi olmuş, isterseniz bu şekilde küçük sanayi olmuş. Çünkü her ikisi de istihdam demek. Her ikisi de kentin ekonomisinin canlanması ve dirilmesi demek. Adının ne olduğu bizim açımızdan çok bir önemi yok" şeklinde konuştu.
Haftanın Öne Çıkanları

ASIRLIK GELENEK BAŞLADI

2023-05-19 18:49 - KÜLTÜR

200 DÖNÜMLÜK ALANDA YENİ MEZARLIK YAPILACAK

2023-05-18 16:05 - GÜNDEM

ŞAİRANE BİR SÖYLEŞİ

2023-05-19 18:45 - KÜLTÜR

MEZOPOTAMYA SANAYİ BÖLGESİ KURULUYOR

2023-05-22 17:45 - GÜNDEM

HAVALİMANI’NDA KİRALIK İŞYERİ

2023-05-18 13:03 - YEREL

BELEDİYE PERSONELİNE NEDEN SAHİP ÇIKILMIYOR?

2023-05-23 17:22 - GÜNDEM

BURAK GROSS 2. YILDÖNÜMÜNE HAZIRLANIYOR

2023-05-23 11:54 - EKONOMİ

‘AKIL VE ZEKA’ YARIŞMASI YAPILDI

2023-05-19 12:40 - SPOR

YEŞİL SOL PARTİLİLER DESTEK İSTEDİ

2023-05-22 17:41 - SİYASET

KÜME DÜŞTÜK!

2023-05-21 16:45 - SPOR

İlgili Haberler

GENÇLER ARASINDAKİ ŞİDDET ENDİŞE VERİCİ BOYUTTA

16:36 - GÜNDEM

SAHTE DEKONTLA DOLANDIRICILIĞA 10 YIL HAPİS CEZASI

13:33 - GÜNDEM

METEOROLOJİ’DEN SOĞUK HAVA VE YAĞIŞ UYARISI

10:27 - GÜNDEM

BAŞKAN ARİF KURT’TAN ULUSAL YAS ÇAĞRISI

15:16 - GÜNDEM

KAYIP BABANIN KIZI, KÖYE GELEN HAYVAN ARACINI İŞARET ETTİ

13:34 - GÜNDEM

Günün Manşetleri

BATMAN ÇEVREYOLUNDA FECİ KAZA

00:08 - ASAYİŞ

ŞANSİ: GENÇLERİMİZ İÇİN YENİ BİR KAPİ AÇIYORUZ

16:54 - YEREL

JAPON BALIĞI BATMANLILARIN GÖZDESİ OLDU

16:47 - YEREL

GENÇLER ARASINDAKİ ŞİDDET ENDİŞE VERİCİ BOYUTTA

16:36 - GÜNDEM

MERT ÇAPAR’DAN BAHİS SORUŞTURMASI AÇIKLAMASI

16:34 - SPOR