?>

İNCELEME GEZİSİ BASINA KAPATILDI!

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan ile Orman ve Su İşleri eski Bakanı Veysel Eroğlu’nun Hasankeyf’te yapacağı incelemeleri takip etmek üzere davet ettiği gazetecilere program kapatıldı.

SİYASET - 6 yıl önce

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan ile Orman ve Su İşleri eski Bakanı Veysel Eroğlu’nun Hasankeyf’te yapacağı incelemeleri takip etmek üzere davet ettiği gazetecilerden AA ve TRT muhabirleri dışındaki basın mensupları tahsis edilen araca alınmadı. Gerekçe olarak ise Orman ve Su İşleri Bakanlığı’ndan geldiği belirtilen talimat yazısı gösterildi. AKP Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan, Orman ve Su İşleri eski Bakanı Veysel Eroğlu, Orman ve Su İşleri Bakan Yardımcısı Akif Özkaldı, Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Nadir Alpaslan bugün Batman’a geldi. Havaalanında karşılanan Karaaslan ve beraberindekiler, önce Valiliği ve AKP İl Başkanlığı’nı ziyaret etti. Karaaslan ve beraberindekiler, bu ziyaretlerinin ardından yapılan yeni inşa edilen yeni yerleşim yerini incelemeye gittiler.  Heyetin kentteki temasları konusunda öncesinde basın yayın organlarına duyuru metni gönderen Batman Valiliği’nin heyete dair programın havaalanındaki karşılama ile başlayacağını belirttiği duyurusunda “Programı takip etmek üzere saat 09.00’da Valilik’ten araç kaldırılacaktır. Tüm basın mensuplarımız davetlidir” denilmişti. Valiliğin araç tahsis etmesine rağmen basına engelleme yapıldı.
OLASI TEPKİLER GÜNDEME GETİRİLMEK İSTENMEDİ!
Duyuru üzerine belirtilen saatten önce Batman Valiliği önüne giden gazetecilerden Anadolu Ajansı (AA) ve TRT muhabirleri dışındaki basın mensupları tahsis edilen araca alınmadı. Gerekçe olarak ise, Orman ve Su İşleri Bakanlığı’ndan geldiği belirtilen bu yöndeki talimat yazısı gösterildi. Fakat kararın asıl nedeninin inşa edilen yeni Hasankeyf’te tamamlanmayan çalışmalardan dolayı yurttaşların göstermesi beklenen tepkilerin kamuoyuna yansımasının önüne geçmek olduğu tahmin ediliyor. Valilik yetkilileri, gazetecilerin kendi olanaklarıyla programı izleyebileceklerini, ancak yapılacak tüm toplantıların basına kapalı olacağını da ifade etti.
Haftanın Öne Çıkanları

Papo, erbane dünyasını açtı

2020-08-06 14:21 - MAGAZİN

Müjdeci vefat etti

2020-08-10 15:51 - GÜNDEM

Uzman gözüyle ‘puan mı, sıralama mı?’

2020-08-11 16:20 - EĞİTİM

Araç muayene zammına tepkiler sürüyor

2020-08-07 15:16 - YEREL

Bölgenin ilk kooperatifiydi

2020-08-11 16:29 - YEREL

BATMAN'DA SİLAHLI SALDIRI

2020-08-10 12:18 - GÜNDEM

BATMAN’DA SU TÜKETİMİ ÇOK FAZLA

2020-08-10 14:20 - YAŞAM

Batman'da Karantina Rekoru!

2020-08-10 14:21 - SAĞLIK

KOZLUK’TA KAZA

2020-08-05 12:30 - YEREL

Hasankeyf’te karantina yok!

2020-08-07 15:08 - YEREL

İlgili Haberler

EKMEN: VATANDAŞIN PARASI ERİMEYE DEVAM EDİYOR

12:12 - SİYASET

DEVA PARTİSİ HEYETİNDEN SAADET PARTİSİ’NE ZİYARET

09:52 - SİYASET

HAFİF TİCARİ ARAÇ BİSİKLETLİYE ÇARPTI

13:56 - SİYASET

GERGERLİOĞLU: ÖNÜMÜZDE BİR FIRSAT VAR

12:53 - SİYASET

MHP BATMAN’DA KONGRE HAZIRLIKLARINA BAŞLADI

11:44 - SİYASET

Günün Manşetleri

KURADA 803 KİŞİNİN İSMİ ÇIKTI, İŞTE SONUÇLAR

16:05 - GÜNDEM

FİZYOTERAPİ SADECE AĞRI İÇİN YAPILMIYOR

15:26 - SAĞLIK

ÇOCUKLARDAN RENKLİ ETKİNLİK

15:14 - YEREL

VALİ CANALP’TEN YILDIRIM’A ZİYARET

14:48 - YEREL

HASTANE KAVŞAĞINDA TRAFİK KİLİTLENDİ

14:40 - YEREL