?>

İNDİRİMLER ÖZEL SEKTÖRE YANSISIN

Ziraat Odası Başkanı Aydiş: Çiftçi özel sektörün insafına terk edilirse indirimler çare olmayacak

EKONOMİ - 3 yıl önce

Önceki kabine toplantısının ardından açıklama yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, gübre ve yem fiyatlarının nisan sonuna kadar sabitlendiğini duyurdu. Gübrede yüzde 13, yem fiyatlarında ise yüzde 5'e varan indirime gidildi. Batman Ziraat Odası Başkanı Nizamettin Aydiş, gübre ve yem fiyatlarının sabitlenmesini olumlu karşıladıklarını söyledi.  Çiftçinin belini büken en önemli girdilerden bir tanesinin gübre, mazot, ilaç ve yem fiyatları olduğunu belirten Aydiş, bu girdilerde fiyatın düşmesinin çok önemli olduğunu vurguladı. "Yalnız hükümetin yaptığı indirim sadece Tarım Kredi Kooperatiflerinde geçerlidir" diyen Aydiş, bu indirimlerin özel sektöre de yansıması gerektiğine işaret etti.
"ÖZEL SEKTÖRE ÇEKİDÜZEN VERİLMELİDİR"
Aydiş, "Çünkü bu konudaki en büyük tedarikçi özel sektördür. Özel sektöre bir çekidüzen verilmezse ve çiftçiler özel sektörün insafına bırakılırsa, bu indirimler çiftçinin derdine çare olmayacaktır. Tabi ki indirim önemlidir. Neticede ürünlerde bir kuruş dahi inse bizim için önemlidir ve çok da önemsiyoruz." dedi.
"HÜKÜMET ÖZEL SEKTÖRE EL ATMALI"
Çiftçinin elinde sadece Tarım Kredi Kooperatifinin kaldığını kaydeden Aydiş, "Buradaki ürünlerin çiftçiye daha ucuza, yani yüzde 10 ya da 12'ye indirimle satılması ve nisan ayına kadar fiyatların sabit tutulması önemlidir. Ama dediğim gibi özel sektöre de indirimler konusunda hükümetin el atması lazım" diye konuştu.
"GEÇİCİ TEDBİRLERLE SORUN ÇÖZÜLMEZ"
Çiftçilerin özel sektörlerin insafına terk edilmemesi gerektiğini ifade eden Aydiş, şöyle devam etti: "Devlet çiftçisini girdiler konusunda özel sektörün insafına bırakmaması ve bu konuda çok ciddi ve kalıcı çareler bulması lazım. Geçici tedbirlerle sorun çözülmez. Çiftçinin girdilerine uygun bir düzenleme getirilmediği takdirde ne sebzelerde ne meyvede ne gübrede ne de hiçbir şeyde ciddi indirimler olmaz. Girdilere ciddi indirimler yapılırsa, tüketiciye giden bütün ürünlerde indirim olur."
Haftanın Öne Çıkanları

BATMAN DEMOKRAT HABER 10 YAŞINDA...

2022-12-22 14:49 - YEREL

CHP’DE İSTİFA

2022-12-25 16:17 - SAĞLIK

İSLAM'IN KIZ ÇOCUKLARINA VERDİĞİ DEĞER VE AİLEDE ÇOCUK EĞİTİMİ

2022-12-24 13:52 - YAŞAM

BOĞAZİÇİ KOLEJİ UZM.DR. TAŞİN'İ AĞIRLADI

2022-12-22 18:03 - EĞİTİM

BELEDİYE, YENİ İMAR ÇALIŞMASINI DUYURDU

2022-12-26 13:39 - GÜNDEM

HİNDİ FİYATLARI CEP YAKIYOR

2022-12-25 15:05 - EKONOMİ

OKULDA FECİ ÖLÜM

2022-12-22 18:13 - GÜNDEM

TPAO İŞÇİSİ ÖLÜMDEN DÖNDÜ

2022-12-22 18:06 - GÜNDEM

İKİ AYRI KAZA: 5 YARALI

2022-12-27 13:40 - GÜNDEM

SAĞLIK ÇALIŞANLARINA PROMOSYON MÜJDESİ!

2022-12-21 17:00 - SAĞLIK

İlgili Haberler

DOLAR VE EURO BUGÜN NE KADAR?

09:52 - EKONOMİ

ALTIN 4 AYIN EN DÜŞÜK SEVİYESİNDE

09:44 - EKONOMİ

BAYRAM ÖNCESİNDE BENZİNE ZAM

11:39 - EKONOMİ

DOLAR VE EURO BUGÜN NE KADAR?

10:32 - EKONOMİ

ALTINDA SERT DÜŞÜŞ

10:05 - EKONOMİ

Günün Manşetleri

AİLELER KARIŞTI, ORTALIK SAVAŞ ALANINA DÖNDÜ

09:43 - ASAYİŞ

200 YATAKLI YENİ HASTANE YAPILACAK

09:33 - SAĞLIK

BİLİM MERKEZİ İÇİN GERİ SAYIM

16:12 - YEREL

KAÇAKLAR TESPİT EDİLDİ

16:10 - YEREL

KUYUMCULARDA TEDARİK SIKINTISI

15:56 - YEREL