?>

İnşaat durdu, Kiralar uçtu!

Batman’da son yıllarda adeta durma noktasına gelen inşaat sektöründeki büyük sessizlik, her alanda sıkıntı yaşatmaya devam ediyor. Sektördeki durgunluk binlerce insanı işsizliğe sevk ederken, yeni yapıların yapılmaması sebebiyle de artışa geçen ev kirası

GÜNDEM - 7 yıl önce

EV KİRALARI 2 BİN TL’YE DAYANDI

Hava mania sorunuyla başlayan imara sorunu son birkaç yılda inşaat sektörüne bağlı çalışan tüm meslek kollarını vurmaya devam ederken, 31 Mart seçimlerinden sonra göreve gelen belediye yönetiminin de bu konuda sessizliği koruması vatandaşları tepkisine yol açıyor. Yeni binaların yapılmaması sebebiyle ev bulamadıklarını belirten vatandaşlar; “Batman Belediyesi hemen yeni imar alanları açarak hem bizleri hem de bu sektördeki çalışanları bu eziyetten kurtarmalıdır. Kent merkezinde artık taşınacak ev bulamıyoruz. Mevcut olan az sayıdakilerin de kirası 800 TL’den başlayıp, 2 bin TL’ye kadar çıkıyor. Yanı başımızdaki şehirlerde kiralar sudan ucuz, ancak Batman’ın metropol kentlerden bir farkı kalmamış durumda. Asgari ücretin 2 bin lira olduğu ülkemizde, biz maaşımızın tümünü kiraya mı verelim.” diyen vatandaşlar, belediyenin bir an önce sorumluluk alarak bu gidişata dur demesi gerektiğini belirttiler.

SEKTÖRDE ÇALIŞANLAR BÜYÜK SIKINTI İÇERİSİNDE

Yeni yapıların yapılmaması vatandaşları mağdur ettiği kadar, bu işten kazançlarını sağlayan emekçileri de adeta çıkmaza koydu. Önceki yıllarda yüzde 75’lere dayanan inşaat sektöründeki hareketlilik, son yıllarda yüzde 10’a kadar düştü. Bu sektörde çalışan binlerce insanın yanı sıra, inşaat malzemesi tedarikçisi konumunda olan bir meslekteki esnaf da kepenk kapatma noktasına geldi.

BELEDİYENİN İNSİYATİF ALMASI LAZIM

Konu hakkında görüşlerine başvurduğumuz bazı müteahhitler ise şöyle konuştu; “Hava mania sorunun çözülmesinin ardından, geri kalan inşaat sektörü yerel yönetimlerin tam anlamıyla insiyatif almaması ve ilgili birimin yeterince çözüm odaklı olmamasından kaynaklıdır. Halbuki bu durum birçok kaçak yapının yapılmasından başka bir işe yaramamıştır.  Örneğin ülke genelinde inşaat sektörüne baktığımızda, özelikle bankaların konutlar için uyguladığı faiz indirimleri nedeniyle son iki aydır hatırı sayılır bir hareketlilik başlamıştı. Ama maalesef Batman’da inşaat sektörü ekonominin lokomotifi olmasına rağmen büyük bir sessizlik yaşıyor. Hal böyle olunca yeni konutlar yapılmadığı için doğal olarak konut kiralar fırlamış durumda. Bu konunun tek muhatabı yerel yönetimlerdir. Eğer hızlı bir şekilde imar sorunu ortadan kaldırılırsa hem biz, hem vatandaşlar sıkıntıdan kurtulacak ve kentin ekonomisi hareketlenecektir.” dediler. (Murat Ezgin)
Haftanın Öne Çıkanları

EVA BÜYÜLÜYOR!

2019-09-10 15:54 - MAGAZİN

Kısa film çalışması

2019-09-09 16:26 - MAGAZİN

TRT Batman’da yayın yapacak

2019-09-09 18:02 - MAGAZİN

“Cimri” sahnelenecek

2019-09-10 15:58 - MAGAZİN

Yaşlı kadın yürekleri dağladı: İntihar etmek istiyorum

2019-09-08 17:11 - YAŞAM

Havada sessizlik

2019-09-09 17:57 - YAŞAM

Yeşiltepe’de temizlik seferberliği

2019-09-10 15:57 - YEREL

17 yaşındaki genç kayboldu

2019-09-08 17:11 - YAŞAM

Özdemir’den belediyeye tepki

2019-09-08 14:26 - GÜNDEM

20. etkinlik Kadın Park’ında yapıldı

2019-09-09 16:34 - EĞİTİM

İlgili Haberler

500 YATAKLI HASTANE İÇİN HEDEF 2027'NİN İKİNCİ YARISI

22:34 - GÜNDEM

BABA, OĞLU VE YEĞENİ TOPRAĞA VERİLDİ

14:20 - GÜNDEM

KESK’TEN OTURMA EYLEMİ KARARI

12:37 - GÜNDEM

ÇETİN: 15 TEMMUZ RUHU SONSUZA DEK YAŞAYACAK

17:57 - GÜNDEM

ŞANSİ: 15 TEMMUZ MİLLET İRADESİNİN ZAFERİDİR

15:56 - GÜNDEM

Günün Manşetleri

71 İLDE UYUŞTURUCU OPERASYONU: 807 ŞÜPHELİ TUTUKLANDI

16:32 - ASAYİŞ

HABİZBİNİLİLER DERNEĞİ’NDEN 600 MİLYONLUK ZARAR İÇİN ÇAĞRI

14:34 - YEREL

YAŞAR’DAN ZONGULDAK’TAKİ SALDIRIYA TEPKİ

14:07 - YEREL

EKMEN’DEN DAYANIŞMA VE BARIŞ MESAJI

13:44 - SİYASET

DEMİR: ŞİDDETİN HİÇBİR GEREKÇESİ OLAMAZ

13:41 - YEREL