?>

İŞKUR, işsizlikle mücadele ediyor

​Batman’ın teşviklerle kalkındığını belirten Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Besim Eviz, çalışmalarıyla ilgili bilgilendirmelerde bulundu.

GÜNDEM - 8 yıl önce

Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR) İl Müdürü Besim Eviz, işveren ve iş arayanlara yönelik teşvik ve destekler hakkında bilgilendirmede bulundu. Bölgenin ve özelde Batman’ın kalkınması için ciddi teşviklerin sunulduğunu ve bu desteklerden tüm işverenlerin, iş arayanların, işsizlerin yararlandığını ifade eden İŞKUR İl Müdürü Eviz, Milli İstihdam Seferberliği kapsamında işsizlikle mücadelenin devam ettiğini belirtti. Desteklerden Batman’ın en üst düzeyde fayda sağlaması ve işsizliğin azaltılması için ciddi bir performans sergilediklerini söyleyen Eviz, “İlimizin yatırım teşvik sisteminde 6’ncı bölgede yer alması sebebiyle; KDV istisnası, gümrük vergisi muafiyeti, vergi indirimi, sigorta primi işveren hissesi desteği, sigorta primi işçi hissesi desteği, yatırım yeri tahsisi, KDV iadesi, İŞKUR nitelikli eleman desteği, yetiştirilen elemanların mesleki eğitimi, ücretlerinin ödenmesi GSS ve iş kazası meslek hastalığı priminin ödenmesi gibi çok yönlü ve kapsayıcı teşvikler mevcuttur. İŞKUR olarak istihdam desteği sağlayarak yatırımcıları ve çalışanların yanında yer alıyoruz.” dedi.

ESNAFA PRİM VE MAAŞ DESTEĞİ

Tüm desteklerin kendi kaynakları ile sağlandığını, AB fonları gibi dış kaynaklardan finanse edilmediğini vurgulayan Eviz, “İmalat ve bilişim sektöründe faaliyet gösteren işverenler 2020 yılına kadar 2018 ocak ayında çalışan sayısına ilave olan her eleman için 2 bin 151 TL’ye diğer sektörlerde ise 883 TL’ye kadar prim ve vergi desteği devlet tarafından karşılanmaktadır. Ayrıca İŞKUR tarafından uygulanan İŞBAŞI eğitim programlarının süresi bilişim ve imalat sektörlerinde 3 aydan 6 aya çıkarıldı. Katılımcılara günlük 61 bin 65 TL (Aylık net asgari ücret düzeyinde) ücret ve Genel Sağlık Sigortası İŞKUR tarafından ödenmektedir. Bu programlar ile işverenler kalifiye eleman yetiştirirken iş arayanların meslek sahibi olmaları sağlanıyor.” diye konuştu.
İŞBAŞI PROGRAMLARINDAN BATMAN İYİ YARARLANDI
Eviz, 2018 yılında yeni başlatılan teşvikle İŞBAŞI Eğitim Programları ve Mesleki Eğitim Programlarına katılan kadınlara, Program/Kurs süresi boyunca 2-5 yaş arası çocukları için aylık 400 TL’lik bakım desteği sağlandığını ifade etti. Eviz, yeni işe alınan 18 yaşından büyük kadınların da mesleki deneyim ve eğitim durumuna göre 24-48 ay arasında Sigorta Primlerinin İŞKUR tarafından ödendiğini belirtti.
ENGELLİ ve ESKİ HÜKÜMLÜLERDE İŞ SAHİBİ OLDU
Engelli ve eski hükümlülerin kendi işlerini kurmalarını sağlamak amacıyla 36 bin TL olan hibe desteğinin 2018 yılında 50 bin TL’ye yükseltildiğini aktaran Eviz, bu projelerde Batman İŞKUR ilk sıralarda yer aldığını dile getirdi.
Ayrıca Eviz, Özel Sektör İşverenlerinin 2018-2020 tarihleri arasında sigortalı sayısına ilave her engelli çalışan için prim ve vergilerin tamamının İŞKUR tarafından karşılandığını kaydetti.
2 BİN KİŞİLİK İSTİHDAM PROJESİ
Batman İŞKUR tarafından 2011-2017 yılları arasında 18 bin 28 kişinin Toplum Yararına Programlardan faydalandırıldığını anımsatan Eviz, 2018 yılı içerisinde 2 bin kişilik istihdam için çalışmaların da yürütüldüğünü sözlerine ekledi. (İsmail Güneş)

 

Haftanın Öne Çıkanları

Olay, barışla sonuçlandı

2018-06-21 11:32 - YAŞAM

Mehmet Şat: “Batman’ı barış huzur ve adalet merkezi yapacağız”

2018-06-22 15:53 - SİYASET

SP’li Doyar “Batmanın Faris Özdemir’e ihtiyacı var”

2018-06-19 16:59 - SİYASET

Aydın Gök “ Kürd meselesinde çözümün tam zamanıdır”

2018-06-20 14:00 - SİYASET

İŞTE; FARİS ÖZDEMİR BÖYLE BİRİ…

2018-06-21 15:10 - SİYASET

Bombacı Hasan geliyor!

2018-06-20 13:49 - SPOR

Batman'da vefat edenler...

2018-06-18 12:40 - GÜNDEM

Bu barış örnek olmalı

2018-06-21 17:05 - SİYASET

EY ‘DİN GÖREVLİLERİ…’

2018-06-18 12:35 - GÜNDEM

Bağımsız aday Gök; “5 yıl daha kaybetmeyin”

2018-06-18 14:09 - SİYASET

İlgili Haberler

500 YATAKLI HASTANE İÇİN HEDEF 2027'NİN İKİNCİ YARISI

22:34 - GÜNDEM

BABA, OĞLU VE YEĞENİ TOPRAĞA VERİLDİ

14:20 - GÜNDEM

KESK’TEN OTURMA EYLEMİ KARARI

12:37 - GÜNDEM

ÇETİN: 15 TEMMUZ RUHU SONSUZA DEK YAŞAYACAK

17:57 - GÜNDEM

ŞANSİ: 15 TEMMUZ MİLLET İRADESİNİN ZAFERİDİR

15:56 - GÜNDEM

Günün Manşetleri

ESKİ ÇÖP KAVŞAĞI’NDA KAZA: 3 YARALI

09:58 - ASAYİŞ

VALİ YARDIMCISI VATANDAŞLARLA BİRLİKTE SIRA BEKLEDİ

16:00 - YEREL

ALKÜ, HEGEM VE KGK AYNI MASADA

15:55 - YEREL

LÖSEV’İN DENETİM RAPORU AÇIKLANDI: DİKKAT ÇEKEN SONUÇ

15:13 - YEREL

2 MİLYONDAN FAZLA KİTAP İÇİN SEVKİYAT BAŞLIYOR

15:11 - EĞİTİM