?>

İSTİHDAM TOPLANTISI YAPILDI

EĞİTİM - 4 yıl önce

Dicle Kalkınma Ajansı (DİKA) projeleri kapsamında Temmuz 2020'de başlayan ve Haziran 2023 yılında sona erecek olan 'TRC3 Bölgesinde Genç İstihdamının Teşviki için Teknik Destek Proje' mevcut durum değerlendirme ve bilgilendirme toplantısı yapıldı. İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran başkanlığında gerçekleşen toplantıya; Genç İstihdamın Teşviki Projesi Eğitim Danışmanı Prof. Dr. Emin Karip, Şube Müdürleri Ahmet Çın, Emrullah Aslan proje kapsamında bulunan Batman Merkez Halk Eğitim Merkezi Müdürü, Okul Müdürleri ile Ar-Ge Birimi Personelleri katıldı. Toplantıda 2020 yılında başlayan ve halen devam eden proje hakkında mevcut durum değerlendirmesi yapıldı.
HEDEF; 15-29 YAŞ ARASI İŞSİZ GENÇLER
Avrupa Birliğinin mali desteğiyle hazırlanan, sözleşme makamı Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ve yararlanıcısı DİKA olan "TRC3 Bölgesi'nde Genç İstihdamının Teşviki için Teknik Destek Projesi" Batman, Mardin, Şırnak ve Siirt illerindeki erişebilir istihdamı geliştirmeyi, çalışma koşullarını iyileştirmeyi, politika geliştirmeyi ve uygulamayı arttırmayı hedefliyor. Proje TRC3 Bölgesi'ndeki 15-29 yaş aralığındaki genç işsizleri, TRC3 Bölgesindeki üniversitelerde eğitimine devam eden öğrencileri, işverenler/işveren temsilcilerini, ortaöğretim ve yükseköğretim seviyesindeki öğrenciler ile örgün eğitim sistemi dışında kalan grupları kapsıyor. Ayrıca projede eğitime katılacakların en az %25'inin genç kadınlardan oluşması yönünde bir kota belirlendi.

EĞİTİMİ ‘HEM’ VERECEK

Proje kapsamında mesleki becerilerinin iyileştirilmesi amacıyla gençlere yönelik dijital beceriler, temel iş bulma becerileri, girişimcilik becerileri, bakım ve onarım hizmetleri konularında eğitimler düzenlenecektir. Bu eğitimlerin bir kısmında, özellikle mesleki eğitimlerde, Millî Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğümüz tarafından geliştirilen eğitim modülleri kullanılacak ve eğitimler, il ve ilçelerdeki halk eğitim merkezleri iş birliğinde verilecektir. Bu bağlamda proje, halk eğitim merkezleriyle iş birliği içerisinde verilecek eğitimler sonunda dağıtılacak Millî Eğitim Bakanlığı onaylı sertifikalar verilecek. Proje; mesleki eğitimlerin ve kariyer rehberliği hizmetlerinin sunulması için DİKA ile MEB ve İŞKUR'un yanı sıra illerdeki dört üniversite arasında iş birliği protokollerinin hazırlanmasında kolaylaştırıcı rol üstlenecek. Böylece proje uygulama süresi boyunca gerçekleştirilecek çalışmaların sürdürülebilirliğine destek olunacak ve sürdürülebilirlik temin edilecek ve söz konusu eğitim programlarının gelecekte aynı şekilde devam etmesi sağlanacak. 
Haftanın Öne Çıkanları

KOMBİ BAKIMI YAPILINCA FATURA DÜŞÜK GELİR Mİ?

2021-10-21 16:51 - YAŞAM

‘ZORE’YE HAYRAN KALDILAR

2021-10-19 16:16 - YAŞAM

38 YILLIK PASTANE

2021-10-19 12:12 - YEREL

‘DRONE’ İLE KAÇAK OPERASYONU

2021-10-20 16:03 - GÜNDEM

MAHALLEYE TAZİYE EVİ KISMET OLDU!

2021-10-21 13:26 - YEREL

GERCÜŞ’E YENİ MESİRE ALANLARI

2021-10-20 10:23 - YAŞAM

BİLİM TEKNİK KOLEJİNDE KARİYER GÜNLERİ...

2021-10-24 16:32 - EĞİTİM

PATRON!

2021-10-17 16:54 - SPOR

19 İŞÇİ İÇİN KURA ÇEKİLDİ

2021-10-18 15:29 - GÜNDEM

İSLAM, DÜNYA ŞAMPİYONASINDA

2021-10-18 15:16 - SPOR

İlgili Haberler

TEMEL RAFİNERİCİLİK STAJ PROGRAMI TAMAMLANDI

15:45 - EĞİTİM

HEM EĞLENDİLER, HEM ÖĞRENDİLER

16:10 - EĞİTİM

ÜNİVERSİTEDEN AKADEMİK İŞ BİRLİĞİ ADIMI

11:59 - EĞİTİM

2. NAKİL SONUÇLARI AÇIKLANDI

11:09 - EĞİTİM

İŞKUR VE RAM’DAN GENÇLERE DESTEK

12:33 - EĞİTİM

Günün Manşetleri

TEMEL RAFİNERİCİLİK STAJ PROGRAMI TAMAMLANDI

15:45 - EĞİTİM

GERÇEĞİ ARATMAYAN TATBİKAT

15:01 - GÜNDEM

OTOBÜS SAYISI 90’A YÜKSELDİ

14:48 - YEREL

ODUNCU, PERPIRA KÖPRÜSÜ’NÜ MECLİS’E TAŞIDI

14:13 - SİYASET

DONDURMA HIRSIZI 3 ŞÜPHELİ YAKALANDI

14:10 - ASAYİŞ