?>

İSTİHDAMA TEŞEKKÜR BELGESİ!

YAŞAM - 4 yıl önce

‘Sosyal Güvenlik Haftası’ etkinlikleri kapsamında SGK Batman İl Müdürlüğü bir dizi etkinlik düzenledi.
Bu yıl Sosyal Güvenlik Haftasının ana temasının kayıt dışı istihdamın önlenmesi olarak belirlendiğini aktaran SGK İl Müdürü Alaettin Ökten, hafta kapsamında Kamu Kurum ve Kuruluşları ile Sivil Toplum Kuruluşlarını ziyaret etti. Ziyaretlerde yapılan çalışmalar ve İlimizin büyük bir sorunu olan kayıt dışı istihdamın önlenmesi için neler yapılabileceği konuşuldu.
Ziyaretlerde SGK uygulamaları hakkında da bilgi veren Ökten, Türkiye’nin dengeli, sağlıklı büyümesi ve kalkınabilması için kayıt dışı istihdamla mücadelenin çok önemli olduğunu belirtti. Ökten, “bu gün Batman’da 138.358, Türkiye’de 25 milyona yaklaşan aktif sigortalımız, yine Batman’da SGK kapsamında aylık alan 42.043, Türkiye’de toplam 14 milyona yaklaşan pasif sigortalılarımız yani emeklilerimiz olduğunu bunun yanı sıra İlimizde 6.477 aktif bildirge veren işverenimiz var. Kurum olarak sürekli sahada işverenleri ziyaret ederek kayıt dışı istidamla ilgili denetimlerinin ve mücadelelerinin aralıksız devam ediyoruz. İşsizlikle mücadele edebilmek, kayıtlı istihdamı yaygınlaştırabilmek, yatırım iklimini iyileştirebilmek amacıyla işverenlerimiz arasında rekabet koşullarını sağlarken aynı zamanda işçilerimizin de alın terini muhafaza edebilmek maksadıyla da devletimizin birçok destek ve teşvikleri bulunmaktadır” dedi.
İŞYERLERİNE TEŞEKKÜR BELGESİ VERİLDİ
Ülke ekonomisini ve sosyal hayatı olumsuz etkileyen kayıt dışı istihdamla mücadele ancak halkın, kamu yönetiminin ve sosyal tarafların birlikteliği ile etkin bir şekilde yürütülebileceğini bunun için kayıt dışı çalışmanın önüne geçilebilmesi adına rehberlik ve bilgilendirme çalışmalarına devam edileceğini belirten Ökten, Sosyal Güvenlik Haftası kapsamında İlimizde en yüksek prim ödeyen, en çok istihdam sağlayan, en çok engelli ve kadın istihdamı sağlayan işverenleri ziyaret ederek istihdama katkı sağlayan işyerleirne teşekkür belgesi verdi.  İşverenlerin sosyal güvenlik ile ilgili sorun, görüş ve önerilerinin de görüşüldüğü ziyaretlerde İl Müdürü Ökten, işverenlere istihdam alanında göstermiş oldukları başarılarının devamını dilerken bu alanda kendilerine her türlü katkıyı sunmaya hazır olduklarını belirtti.
Haftanın Öne Çıkanları

GÖNKEK, YENİDEN BAŞKAN!

2022-05-26 16:35 - YEREL

ATAÇ’IN PROJESİ TÜRKİYE BİRİNCİSİ OLDU

2022-05-26 16:14 - SAĞLIK

BIÇAKLANAN GENÇ SPORCU HAYATINI KAYBETTİ

2022-05-29 20:11 - GÜNDEM

TÜBİTAK 612 PERSONEL ALACAK

2022-05-27 12:10 - TEKNOLOJİ

TALİHSİZ KADIN HAYATINI KAYBETTİ

2022-05-27 16:41 - YEREL

BATMANLI KADIN ÖLDÜRÜLDÜ

2022-05-24 16:31 - GÜNDEM

UĞUR IŞILAK ERDOĞAN İÇİN SÖYLEDİ

2022-05-30 12:00 - SİYASET

GERCÜŞ GELECEK YENİ YERİNDE

2022-05-25 12:14 - SİYASET

ŞIRDANCI MEHMET DUALARLA AÇILDI

2022-05-29 12:44 - YEREL

BATMANA ÇOK ÖNEMLİ BİR KAZANIM; ‘ONKOLOJİ MERKEZİ’

2022-05-26 16:42 - SAĞLIK

İlgili Haberler

TOKİ BAŞVURULARI BAŞLADI: 588 KONUT SATIŞTA

10:32 - YAŞAM

İLUH DERESİNDE HAYAT MÜDAHALESİ!

18:46 - YAŞAM

SINAVA 5 KALA AK GENÇLİK SAHADAYDI

17:04 - YAŞAM

LGS GÜNÜNDE OKUL ÖNLERİNDEYDİLER

16:54 - YAŞAM

SES DEĞİL YÜREK KONUŞTU

16:06 - YAŞAM

Günün Manşetleri

15 YILLIK İSTİKRAR SÜPER LİG’DE TUTTU

12:38 - SPOR

KENEYE KARŞI OKULLARDA EĞİTİM

12:35 - EĞİTİM

28 NOKTAYA 6 BİN TON ASFALT!

12:32 - YEREL

ÇEYREK ASIRLIK İTFAİYECİYE VEDA

12:21 - YEREL

BELEDİYEDEN ÇAĞRI: AFİŞ YAPIŞTIRMAYIN!

11:58 - YEREL