?>

KAYIP İŞÇİNİN AKIBETİ SORULDU

YEREL - 3 yıl önce

Bayramın 2. Günü Batmanda kayıp yakınları ve İHD Şubesi üyeleri, eylemlerinin 577’nci haftasında Gülistan Caddesi’ndeki İnsan Hakları Anıtı önünde toplandı.
"Kayıplar Bulunsun, Failler Yargılansın" yazılı pankart ile kayıpların fotoğrafının açıldığı eylemde, bu hafta 1998 yılı Nisan ayında Batmanda kaybedilen TÜPRAŞ işçisi İzzet Seven’in akıbetini sormak için bir araya gelindi.
Kayıp hikâyesi İHD Şube Yöneticisi Zeki Tangüner tarafından okundu. Tangüner, şunları dile getirdi: “Kayıp İzzet Seven’in eşi Emine Seven; ‘Eşim İzzetin Seven, TÜPRAŞ Bölge Müdürlüğü’nde işçi olarak çalışıyordu, evinden işine, işinden de evine gider gelirdi. Herhangi bir kötü alışkanlığı yoktu. Nisan/1998 tarihinde ikindi vakti namazını da kıldıktan sonra evden çıktı, işe gittiğini biliyorduk. Sabaha kadar eve gelmeyince işyerinde arkadaşlarından sorduk. İşe gelmediğini söylediler. Yakınlarımıza haber verdik, gören olmamıştı. Bunun üzerine ağlayıp feryat etmeye başladık. 90’lı yıllarda Batman’da her gün sokak ortasında birkaç kişi infaz ediliyor veya kaçırılıyordu. Yetkililere yazılı olarak başvuru yaptık, ifadelerimiz alındı. Emniyet yetkilileri eşimin kendilerinde olmadığını söylediler. Yuvam yıkılmış, çocuklarım yetim kalmıştı. Aradan yıllar geçti hep ağlayıp inledim, gözlerim yollarda kaldı derdimize çare olacak kişi ve kurum bulamadık. Ta ki; İnsan Hakları Derneği’nin ‘Kayıplar Bulunsun, Failler Yargılansın’ adı altında başlattıkları eylem ve etkinlikleri bize bir ışık kaynağı oldu. Belki vicdan sahibi biri çıkar da eşimin ve eşim gibi kayıpların hakkında ölü veya dirisi hakkında bilgi verecek diye. Tekrar umutlandık halen de umutlarımızı yitirmiş değiliz’ diye konuşmuştur. Bu insanların sesine kulak verin” dedi. Açıklama oturma eylemiyle son buldu.
Haftanın Öne Çıkanları

İNSANLARIN YERİNİ DRONELER ALDI

2023-04-18 16:59 - TEKNOLOJİ

YETİM ÇOCUKLAR MUTLU OLDU

2023-04-19 17:22 - TEKNOLOJİ

BATMANDA NOTER SAYISI 10’A ÇIKTI.

2023-04-17 17:02 - YAŞAM

BATMAN'A YENİ SİTE YAPILIYOR

2023-04-19 17:51 - EKONOMİ

KADROLU İŞÇİLERİN MAAŞI BELLİ OLDU

2023-04-17 17:07 - GÜNDEM

BU BİR REKOR

2023-04-18 15:27 - SAĞLIK

PANCAR GEÇİM KAYNAĞI OLDU

2023-04-23 15:18 - YAŞAM

HASANKEYF’İN NÜFUSU 2 MİSLİ ARTTI

2023-04-23 16:02 - YEREL

KARAYOLLARI İŞÇİSİNİN ACI SONU

2023-04-17 18:09 - GÜNDEM

BOZKURT, “EN ÇOK KADINLAR SEVİNDİ”

2023-04-23 15:37 - SİYASET

İlgili Haberler

PTT DAĞITIM PERSONELİNE DUYARLILIK ÇAĞRISI

16:31 - YEREL

PASTACILIK VE EKMEKÇİLİK MUTFAĞI HİZMETE GİRDİ

16:39 - YEREL

MAVİ YEŞİL BATMAN PROJESİNDE İLK ÇİVİ ÇAKILDI

15:25 - YEREL

DEM PARTİ HEYETİNDEN FORUM VE TAZİYE ZİYARETLERİ

15:06 - YEREL

KÖSE TARLA KÖYÜ’NE YENİ SU HATTI

14:59 - YEREL

Günün Manşetleri

BARİYERLERE ÇARPAN SÜRÜCÜ ARAÇTA SIKIŞTI

16:55 - ASAYİŞ

PASTACILIK VE EKMEKÇİLİK MUTFAĞI HİZMETE GİRDİ

16:39 - YEREL

BATMAN YETİMLER VAKFI YARIN 300 YETİM ÇOCUĞU GİYDİRECEK

16:34 - YAŞAM

MAVİ YEŞİL BATMAN PROJESİNDE İLK ÇİVİ ÇAKILDI

15:25 - YEREL

DEM PARTİ HEYETİNDEN FORUM VE TAZİYE ZİYARETLERİ

15:06 - YEREL