?>

“KÜRTÇE ANAYASAL GÜVENCEYE KAVUŞTURULMALIDIR”

Batman Barosu: “Kürtçe anayasal güvenceye kavuşturulmalıdır”

GÜNDEM - 4 yıl önce

Yeni adli yıl açılışı dolayısıyla açıklama yapan Batman Barosu, Kürt kimliği ve Kürtçenin yasal ve anayasal güvenceye kavuşturulmasının ertelenemez bir zorunluluk olduğunu belirtti. Basın açıklamasını okuyan Baro Başkanı Erkan Şenses, avukatların yaşadığı sorun ve sıkıntılara dikkat çekti. Avukat sayısının her geçen arttığını belirten Şenses, iş alanlarının ise daraltılıp mesleki faaliyetlerin önüne sürekli engellerin çıkarıldığını savundu. Avukatların hak ettikleri “Adli Yardım ve CMK ödemelerini” zamanında alamadığını ifade eden Şenses, buna rağmen avukatların vergi, Bağ-Kur, stopaj ve benzeri masraflarını peşinen ödemek zorunda kaldıklarını dile getirdi.

KDV VE BAĞ-KUR SORUNU

Şenses, “Avukatlık hizmetlerinden alınan KDV oranlarının indirildiği, CMK ve Adli Yardım hizmetlerinde KDV’nin sıfırlandığı, serbest çalışan avukatların asgari ücrete kadar olan gelirlerine vergi muafiyetinin sağlandığı, bir yıllık genç girişimci Bağ-Kur primi muafiyetinin üç yıla çıkarıldığı bir adli yıl istiyoruz” dedi.

“TARAFSIZ YARGI” VURGUSU

“Vatandaşların kendilerini güvende hissettikleri ülkeleri diğerlerinden ayıran en temel etmen, bağımsız ve tarafsız bir yargının varlığıdır” diyen Şenses, adaletin teminatının bağımsız ve tarafsız yargı, adil yargılanma hakkının teminatı ise bağımsız savunma olduğunu vurguladı. Şenses, “Yargı bağımsızlığının sorgulandığı, adaletin ya geç ya da hiç tecelli etmediği bir sistemin mülkün temeli olması imkansızdır. Hukukun üstünlüğünün sağlandığı, hak ve özgürlüklerin yaşama geçtiği, herkes için adil bir adli yıl istiyoruz” ifadelerini kullandı. 
Haftanın Öne Çıkanları

“SANAL ALEM İNSAN İÇİN BİR AFETE DÖNÜŞEBİLİR”

2022-08-27 15:06 - TEKNOLOJİ

YEREL BASINA NİTELİK KAZANDIRAN PROJE

2022-08-31 17:07 - TEKNOLOJİ

HEM TASARRUF HEM KOLAYLIK

2022-08-31 16:45 - TEKNOLOJİ

DOĞAL GAZ BAĞLANTI BEDELİNE 4 TAKSİT

2022-09-01 13:47 - TEKNOLOJİ

BİLGİ TEKNOLOJİ PERSOELİ ALINACAK

2022-08-27 14:35 - TEKNOLOJİ

ASLAN, KULÜP BULDU!

2022-08-30 15:39 - SPOR

KUTLAMALAR RENKLİ GEÇTİ…

2022-08-30 16:15 - YAŞAM

ESNAF ODASINDAN EĞİTİM SEMİNERİ

2022-09-01 13:51 - EĞİTİM

ÇOCUKLARDA GÖRÜLEN İSHAL ŞİKAYETLERİNE DİKKAT!

2022-08-28 17:45 - SAĞLIK

KOZLUK’A ÜCRETLİ ÖĞRETMEN ALINACAK

2022-08-28 17:48 - EĞİTİM

İlgili Haberler

GAP MAHALLESİ’NDE GECE YARISI YANGIN

12:25 - GÜNDEM

MİNİBÜS TAKLA ATTI

11:43 - GÜNDEM

FARKINDALIK PANELİ YOĞUN İLGİ GÖRDÜ

15:26 - GÜNDEM

İRAN’A SALDIRILARA TEPKİ ÇAĞRISI

11:36 - GÜNDEM

SOSYAL MEDYAYA E-DEVLET ŞARTI

11:33 - GÜNDEM

Günün Manşetleri

MOTOR KAZASI: 7 YAŞINDAKİ ECRİN HAYATINI KAYBETTİ

12:35 - ASAYİŞ

UÇAK BİLETLERİ NEDEN BU KADAR PAHALI?

21:59 - SİYASET

KEŞFET VE PARLA PROJESİ DEVAM EDİYOR

16:29 - YEREL

BATMAN NEVROZU 22 MART’TA YAPILACAK

15:18 - YEREL

MEYVE FİDANI DİKİM SEZONU BAŞLADI

15:08 - YEREL