?>

KURUMLARDAN ‘FISTIK’ İŞBİRLİĞİ

YAŞAM - 3 yıl önce

Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İdris Demir’in öncülüğünde ve Batman İl Özel İdaresinin koordinesinde Batman Üniversitesi, Batman Tarım İl Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı iş birliğinde fıstık fidanı dikimi gerçekleştirildi. Batı Raman Yerleşkesi Rektörlük Binası önünde gerçekleştirilen fidan dikimine Batman Tarım İl Müdürü Mehmet Gün, Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Filiz Akbaş, Çevre, Doğa ve Hayvan Koruma Timi ile Mehmetçikler, daire başkanları ile akademik ve idari personel katıldı.
“ÖĞRENCİLERİMİZİN SADECE BUGÜNÜNÜ DEĞİL YARINLARINI DA PLANLIYORUZ”
Fıstık fidanı dikimine katılan Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İdris Demir, fidan dikimi yaparak fidanlara can sularını verdi. Fıstık fidanı dikiminin daha yeşil bir Batman ve kampüs alanı oluşturulması açısından son derece önemli olduğunu vurgulayan Rektör Demir, bu etkinliğin çeşitli kurumların iş birliğinde gerçekleştirilmesinin etkinliğe katılımın artırılmasına ve etkinlik alanının genişletilmesine fayda sağladığını söyledi. Fidan dikimi ile ilerleyen yıllarda üniversitemize ve Batman Üniversitesinde öğrenim gören öğrencilere büyük faydalar sunulacağını anlatan Rektör Demir, fıstık hasatından elde edilen gelirlerle öğrencilere yönelik çeşitli çalışmalar yürütüleceğini dile getirdi. Elde edilen gelirlerin bir kısmı ile öğrencilere öğrenim bursu vermeyi planladıklarını belirten Rektör Demir, düzenlenen bu etkinlikle uzun vadede öğrencilerin eğitimine yatırım yaptıklarını ifade etti.
 “HEDEFİMİZ TARIM ÜRÜNLERİ YETİŞTİRİCİLİĞİNDE BÖLGEMİZİ İLK SIRAYA TAŞIMAK”
Batman Tarım İl Müdürlüğü olarak böyle bir etkinliğe katılım göstermekten memnuniyet duyduklarını dile getiren Mehmet Gün, Batman ilinin daha yeşil olabilmesi için yürütülen projeler ile ilin gelişiminin artacağını söyledi. Fıstık fidanı dikiminin yanı sıra katma değeri yüksek olan başka ürün fidanlarının dikilmesine de destek vereceklerini anlatan Gün, bölgemizin ihtiyaç duyduğu tüm ürünlerin bölge içinden sağlanmasını istediklerini kaydetti. Çeşitli tarım ürünlerinin yetiştirilmesinde Batman ilinin ilk sıralarda olduğunu belirten Gün, katma değeri yüksek ürünlerin dikiminin yapılmasının hem ilimize hem de bölgemize büyük katkılar sunacağının altını çizdi. Mehmetçik ile Çevre, Doğa ve Hayvan Koruma Timinin katkılarıyla toprakla buluşturulan fidanlara can suyu verilmesinin ardından fidan dikim etkinliği sona erdi.
Haftanın Öne Çıkanları

BEŞİRİ’DE GÜZEL ŞEYLER OLUYOR

2022-01-17 13:22 - EĞİTİM

SULAMA DESTEĞİ BAŞLADI

2022-01-12 12:48 - YEREL

Batmanlı futbolcu SÜPER LİG takımına transfer oldu

2022-01-13 15:08 - SPOR

EMEKLİ KOMUTAN, İYİ PARTİ’YE KATILDI

2022-01-13 11:55 - SİYASET

Yaşlı çiftin zorlu yaşamı

2022-01-17 13:46 - YAŞAM

Batman’a yakışacak bir proje

2022-01-17 17:39 - YEREL

Batman’dan Sezen Aksu’ya tepki

2022-01-17 13:44 - GÜNDEM

DEVA STANDI YOĞUN İLGİ GÖRDÜ

2022-01-13 13:11 - SİYASET

Mahmut Kurtaran “Mesleki eğitim çok önemli”

2022-01-14 15:14 - EĞİTİM

BATMANLI DOĞUKAN’A LENOVA’DAN YENİ BİLGİSAYAR

2022-01-11 17:26 - GÜNDEM

İlgili Haberler

8 KİŞİ YAŞAMINI YİTİRDİ

10:56 - YAŞAM

MESLEĞE İLK ADIMI ATTILAR

17:08 - YAŞAM

SAĞLIK-SEN’DEN DOĞAYLA İÇ İÇE YÜRÜYÜŞ

12:04 - YAŞAM

75 TONLUK SU DEPOLARI HİZMETE GİRDİ

15:38 - YAŞAM

11 KİŞİ YAŞAMINI YİTİRDİ

12:08 - YAŞAM

Günün Manşetleri

SEZONUN SON MAÇINA GİRİŞ ÜCRETSİZ

20:57 - SPOR

ŞANSİ'DEN 1 MAYIS MESAJI: EMEKÇİLER KAHRAMANIMIZ

17:14 - YEREL

KURUMLAR VERGİSİ BEYANNAME SÜRESİ 5 GÜN UZATILDI

16:29 - YEREL

DİCLE KIYISINA DİNİ EĞİTİM KOMPLEKSİ PLANLANIYOR

16:16 - YEREL

TATLILARA YÖNELMENİN ALTINDA YATAN 6 KRİTİK NEDEN

16:01 - SAĞLIK