?>

KÜTÜPHANEDEKİ GENÇLERE MORAL DESTEĞİ

YAŞAM - 1 yıl önce

BU KÜTÜPHANEDEN DOKTOR, SAVCI, HÂKİM VE AVUKATLAR ÇIKTI
Batman Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde 19 Mayıs Mahallesinde hizmet veren Gençlik Merkezi kütüphanesinde günde yaklaşık 300 öğrenci ders faydalanıyor. 
2016 yılından bu yana 19 Mayıs Mahallesi başta olmak üzere, Çay, Beşevler, Bağlar, Hilal, Aydınlıkevler, Kısmet, İkiztepe ve çevre mahallelerdeki öğrencilere hizmet veren Gençlik Merkezi gelen talepleri karşılamaya çalışıyor. ‘Burada ders çalışmaya gelen öğrenciler arasında doktor, savcı, hâkim, avukat, mühendis, öğretmen ve sayısız meslek sahibi olan öğrencilerimiz var.’ diyen Batman Gençlik Merkezi Müdürü Musab Baran, bölgede okumaya azimli ciddi bir potansiyelin olduğunu söyledi.
“ETÜT MERKEZİ GİBİ HİZMET VERİYORUZ”
Gençlik Merkezi Kütüphanemizde YKS ve KPSS öğrencilerinin ağırlıklı olduğunu belirten Batman Gençlik ve Spor İl Müdürü Mehmet Şafi Özperk; “Kenar mahallelere hitap ettiğimiz için YKS ve KPSS öğrencilerimiz daha ağırlıklı oluyor. Her ne kadar ismi kütüphane olsa bile, adeta etüt merkezi gibi hizmet veriyoruz. YKS, KPSS, LGS, TUS, Hâkimlik ve Savcılık sınavlarına hazırlanan yüzlerce öğrencimiz var. 2016 yılından bu yana sayısız TIP, Hukuk, Hâkim, Savcı, Mimarlık, mühendislik, öğretmenlik gibi sayısız meslek alanlarını kazanan ve mesleğe başlayan öğrencilerimiz var. En büyük gurur kaynağımız ise onlardır. Sabah 08.00’da açılan kütüphanemiz 24.00’a kadar hizmet veriyor. Burada sürekli öğrencilerimize çay ve kahve ikramımız oluyor. Yine Gençlik ve Spor Bakanlığımızın, Batman Valiliğimizin, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğümüzün, Kamu Kurum ve kuruluşlarımızın desteğiyle imkânlar dâhilinde öğrencilerimize ek kaynak kitaplarında yardımcı olmaya çalışıyoruz.” diye konuştu. Kütüphaneyi fırsat buldukça ziyaret etiğini belirten İl Müdürü Özperk, son ziyaretinde de öğrencilere kaynak kitap hediye etmeyi ihmal etmedi.
Haftanın Öne Çıkanları

BATMAN BELEDİYESİ DUYURDU

2024-11-24 15:12 - YAŞAM

BATMANLI FUTBOLCU, MİLLİ TAKIM'DA KAPTAN OLDU

2024-11-21 16:38 - SPOR

BATMAN’DA YENİ BİR BULUŞMA NOKTASI: COFFY

2024-11-21 14:55 - YAŞAM

BAŞKAN ÇETİN’DEN GÜLİSTAN SÖNÜK’E TEPKİ

2024-11-27 13:20 - GÜNDEM

GENÇ YAZAR YAŞAR FATİH ÇEKİN’DEN ORTADOĞU’NUN ANALİZİ

2024-11-21 14:55 - KÜLTÜR

BATMANLI ÖĞRENCİ ROZERİN SARI’DAN BÜYÜK BAŞARI

2024-11-25 15:56 - GÜNDEM

19 MAYIS HALILARI GÜLTEPE’YE HALI SAHA OLDU

2024-11-26 14:00 - SPOR

PETROLSPOR, İNEGÖL DEPLASMANINDA

2024-11-22 15:45 - SPOR

GÜVENİLİR ARAÇ ALIM SATIM HİZMETİ: DNS AUTO

2024-11-20 14:06 - YAŞAM

KİTAPÇI BABA, KAHRAMANMARAŞ FUARI’NDA

2024-11-26 13:17 - KÜLTÜR

İlgili Haberler

TÜRKİYE’DE DOĞURGANLIK TARİHİN EN DÜŞÜK SEVİYESİNDE

16:20 - YAŞAM

BAŞKAN ÖNLÜ: GAZZE, İNSANLIĞIN VİCDAN SINAVIDIR

17:00 - YAŞAM

BATMAN’DA ÇEVRE GÖNÜLLÜLERİNDEN SERT ÇIKIŞ: BU SESSİZLİK KABUL EDİLEMEZ

14:05 - YAŞAM

540 ÇOCUĞA KIŞLIK MONT DESTEĞİ

12:39 - YAŞAM

YÜZLERCE ÖĞRENCİNİN YÜZÜ GÜLDÜ

12:44 - YAŞAM

Günün Manşetleri

PARK HALİNDEKİ OTOMOBİL YANDI

17:05 - YEREL

BATMAN SANAYİSİ BÜYÜYOR, İSTİHDAM ARTIYOR

17:30 - YEREL

ENERJİ VE FİNANSMAN BAŞLIKLARI ANKARA’DA GÖRÜŞÜLDÜ

17:25 - YEREL

EKMEN: KIRA DAĞI’NDA TÜNEL ŞART

17:22 - YEREL

HEKİMLERE MALPRAKTİS VE HUKUKİ KORUNMA YOLLARI ANLATILDI

17:19 - SAĞLIK