?>

LAVANTA TÖRENİ

“Tıbbi ve Aromatik Bitki Yetiştiriciliği Projesi” kapsamında önceki yıl ekimine başlanan lavanta bitkisinin hasadı yapıldı.

YEREL - 5 yıl önce

Batman Valiliği - GAP Bölge Kalkınma İdaresinin finansman desteği ile Batman Üniversitesi, Batman İl Tarım Müdürlüğü ve Batman Ziraat Odası tarafından birlikte yürütülen “Tıbbi ve Aromatik Bitki Yetiştiriciliği Projesi” kapsamında önceki yıl ekimine başlanan lavanta bitkisinin hasadı yapıldı. Kozluk ilçesi Ünsaldı (Dırşané) köyünde düzenlenen lavanta hasadı etkinliğine Vali Hulusi Şahin, Kozluk Kaymakamı Eyyüp Güngör ile diğer kamu kurum müdürleri, oda ve STK temsilcileri, projede görev alan ziraat mühendisleri ve çiftçiler katıldı. 18 ayrı noktadan oluşan toplam 60 dekarlık alanda deneme üretimi yapılan lavantanın Batman'ın topraklarına çok yakıştığını belirten Vali Şahin "2018 yılının sonbaharında Batman'a tayin olduğum günden itibaren tarımla ilgili neler yapabiliriz arayışı içerisine girdik. Tarım şehri olan Batman'ın verimli ve sulak topraklarının yanı sıra sulanmayan toprakları da var ve bu kuru arazilerde de geleneksel hububat tarımı yapılıyor. Bu toprakların, güneşiyle ve rüzgârıyla çok farklı bir aroması olduğunun her zaman farkındaydık.” diye konuştu.

25 YILLIK UZUN VADELİ ÜRÜN…

"Sason ilçemizde daha önce çilek üretimi denendi ve gerçekten Sason çileğinin kokusu ve aroması ile bir başka olduğunu gördük" diyen Şahin, “Sason çileği, bu kadar güzel koku ve aroma veriyorsa, bu rüzgar ve bu toprakların başka ürünlerde de aynı verimi verebileceğini düşündük ve sonunda lavantaya ulaştık.  Çalı bitkisi olan lavantanın normalde 4 yıldan sonra hasadı yapılabiliyorken, ilimizin bereketli toprakları sayesinde ilk yıl hasadını yaptık.  Bu bitkiden 20-25 yıla kadar verim elde edebiliyoruz. Hedefimiz çiftçimize daha büyük getirisi olan ürünleri tanıtmak ve onların gelirini artırmaktır” ifadelerini kullandı.
Haftanın Öne Çıkanları

MİR MOTORS’DAN KALİTELİ HİZMET

2021-06-29 14:16 - YAŞAM

Türkiye’ye açıldılar, markalaşmanın adı: MOR REYHAN

2021-06-25 11:19 - YEREL

ÇOCUK HEMATOLOJİ VE ONKOLOJİSİ GÖREVE BAŞLADI

2021-06-27 16:41 - SAĞLIK

DEVASA BİR PARK DAHA!

2021-06-24 13:57 - YEREL

ESKİ SİMALAR BİR BİR VEFAT EDİYOR

2021-06-28 16:50 - YEREL

BATMAN’DA DİLENCİ AVI

2021-06-28 16:54 - YAŞAM

WORLD MAR KARDELENDE ŞUBE AÇTI

2021-06-30 15:08 - YEREL

DEDAŞ’TAN 3.SEVİYE BAKIN ONARIM İŞİ YAPACAK

2021-06-28 16:41 - TEKNOLOJİ

BATMAN’DA KİRALIK DAİRE ÇILGINLIĞI; 3.600 TL

2021-06-27 16:56 - GÜNDEM

SİLAHLA VURULAN ŞAHIS HAYATINI KAYBETTİ

2021-06-25 16:17 - GÜNDEM

İlgili Haberler

AVCILAR HEDEFİ VURMAK İÇİN YARIŞTI

15:54 - YEREL

DBP BATMAN’DA KONGRE SÜRECİNİ BAŞLATTI

15:51 - YEREL

YAĞIŞLAR SAKLI ŞELALELERİ CANLANDIRDI

15:42 - YEREL

SASON’DA GÖZYAŞI VE VEFA BİR ARADA

15:39 - YEREL

ÇETİN: ORTAK AKIL ŞEHRİ AYAKTA TUTAR

15:25 - YEREL

Günün Manşetleri

DBP BATMAN’DA KONGRE SÜRECİNİ BAŞLATTI

15:51 - YEREL

YAĞIŞLAR SAKLI ŞELALELERİ CANLANDIRDI

15:42 - YEREL

SASON’DA GÖZYAŞI VE VEFA BİR ARADA

15:39 - YEREL

YAZ TATİLİNDE SPOR ZAMANI, KAYITLAR BAŞLADI

15:33 - EĞİTİM

ÇETİN: ORTAK AKIL ŞEHRİ AYAKTA TUTAR

15:25 - YEREL