?>

“MADDE BAĞIMLILIĞI ARTIYOR…”

HÜDA PAR’DAN DİKKAT ÇEKEN AÇIKLAMA “MADDE BAĞIMLILIĞI ARTIYOR…”

SİYASET - 6 yıl önce

HÜDA PAR Batman Merkez İlçe Başkanı Muhammed Şerif Durmaz ve beraberindeki heyet, Batman Üniversitesi Genç Yeşilay Başkanı Ramazan Güneş'i ziyaret etti. Batman Üniversitesi Genç Yeşilay Başkanı Ramazan Güneş ziyaretlerinden dolayı, HÜDA PAR Merkez İlçe Başkanı Durmaz ve beraberindeki heyete teşekkür ederek çalışmaları hakkında bilgi verdi. Güneş, Batman Üniversitesi Genç Yeşilay olarak uyuşturucu ve benzeri maddelere karşı üniversite öğrencilerine yönelik bilgilendirme çalışmaları yürüttüklerini belirtti. Güneş, pandemi nedeniyle çalışmalarını sosyal medya üzerinden devam ettiklerini söyledi.
"GENÇLİĞİN BAĞIMLILIK İLE OLAN SORUNLARINI ELE ALIYORUZ"
'Bağımlılıktan kurtulalım' başlığıyla başlatmış oldukları ziyaretler kapsamında Genç Yeşilay'ı ziyaret ettiklerini belirten Muhammed Şerif Durmaz, "Gençlerimiz ile bir araya gelip onların fikir ve düşüncelerinden istifade ettik. Çalışmalarımız kapsamında özellikle toplum ve gençliğin bağımlılık ile olan sorunlarını ele alıyoruz. Elbette bağımlılık çeşitleri çok fazladır. Şu anda en çok öne çıkan da uyuşturucu bağımlılığıdır. Bu çerçevede Batman Üniversitesi Genç Yeşilay Topluluğu da uyuşturucu ile mücadele program ve çalışmalar yapmışlardı. Bizde daha önce yapılan çalışmaların neticelerini öğrenmek adına ziyaretimizi gerçekleştirdik" diye konuştu.
“GENÇLER ARKADAŞ ÇEVRESİNİ GÖZDEN GEÇİRMELİ”
Toplumun en büyük sorunlarından birinin uyuşturucu olduğunu, bununla mücadele etmenin herkesin görevi olduğunu belirten Durmaz, şöyle devam etti: “Çünkü bu sorunun bireysel olarak değerlendirilmemesi gerekir. Bu meseleyi de toplumsal olarak ele almalıyız. Bu mücadele esnasında elbette hastaya görev düştüğü gibi çevresine de görev düşmektedir. Özellikle uyuşturucu bağımlısı olan genç yaptıklarını ve özelliklede arkadaş çevresini gözden geçirmelidir. Çünkü bağımlılık ile ilgili neticelere baktığımızda evvela gencin etrafındaki arkadaşları ön plana çıkmakta, eğer bu konuda bağımlı olan bir genç var ise mutlaka arkadaş çevresini değiştirmelidir. Gerçekten bununla mücadele etmek için o gencimizin de atması gereken adımlar vardır"
"YETKİLİLER UYUŞTURUCU İLE MÜCADELEYİ BİR POLİTİKA HALİNE GETİRMELİ"
Kent merkezinde uyuşturucu ve madde bağımlılığı kullanımında artış olduğuna değinen Durmaz, "Hakikaten bu sorun toplum olarak hepimizi ilgilendirmektedir. Yaptığımız mahalli çalışmalarda da ilimiz merkezde böyle bir sorun olduğunu çok açık bir şekilde görüyoruz. Bu sorunların çözümü için de elbette bir farkındalık oluşturulması, gündeme gelmesi ve yetkililerin de atması gereken adımı atması lazım. Çünkü bu konuda özelikle yetkililer uyuşturucu ile mücadeleyi bir politika haline getirmesi lazım. Bu çerçevede yaklaşılırsa inanıyorum ki bu sorun daha kısa sürede çözülecektir. HÜDA PAR Batman Merkez İlçe Başkanlığı olarak bu çerçevede atmamız gereken adımları atmaya devam edeceğiz. Özellikle gençliğimizin geleceğini çalan, nesli ifsada sürükleyen, değerlerinden uzaklaştıran bu uyuşturucu illetinin toplum arasından kalkması için inşallah imkânlarımız nispetince yapılması gerekenleri yapmaya çalışacağız." ifadelerini kullandı.
Haftanın Öne Çıkanları

DEV İMAR PLANI TANITILDI

2020-09-22 11:09 - GÜNDEM

DEDAŞ’tan ödeme kolaylığı

2020-09-21 16:48 - YEREL

BATMAN'DA 15 VATANDAŞIMIZ VEFAT ETTİ

2020-09-20 12:51 - YEREL

792 işçi açıklaması

2020-09-16 16:50 - GÜNDEM

BATMAN’IN ‘ŞİFA EVİ’

2020-09-17 13:23 - SAĞLIK

OKULLARIN TATİL GÜNLERİ BELLİ OLDU!

2020-09-22 11:39 - EĞİTİM

HES kodlarının kullanım amacı nedir, nasıl alınır?

2020-09-23 12:48 - YAŞAM

BATMANLI KOÇERLER HAKKARİ DAĞLARINDA

2020-09-18 14:34 - YAŞAM

RADYO YÜKSEL'DE "SPOR GÜNDEMİ" BAŞLADI

2020-09-22 13:02 - SPOR

İluh çevresi boşalıyor

2020-09-16 16:49 - YEREL

İlgili Haberler

ALPEREN OCAKLARI İÇİN GERİ SAYIM BAŞLADI

15:28 - SİYASET

MHP'DE KONGRE MARATONU BAŞLIYOR

15:24 - SİYASET

EKMEN’DEN NATO ZİRVESİ TEDBİRLERİNE TEPKİ

16:03 - SİYASET

MECLİS’TE “7 VE 8. MADDE” TARTIŞMASI

13:00 - SİYASET

DEVA PARTİSİ'NDEN TEMMUZ ZAMMI ÇAĞRISI

16:08 - SİYASET

Günün Manşetleri

BATMAN’DA 300 DURAĞA GECE OPERASYONU

14:50 - YEREL

RİSKLİ NOKTALAR TEK TEK İLAÇLANIYOR

14:48 - YEREL

BATMAN’DA MAHALLE MAHALLE TEMİZLİK HAREKÂTI

14:45 - YEREL

TPAO BULVARI'NDA DEĞİŞİM BAŞLADI

14:41 - YEREL

EN MUTLU GÜNÜMÜZ KÂBUSA DÖNDÜ

14:34 - YEREL