?>

MAHALLE SAKİNLERİNDEN DOĞALGAZ TALEBİ

YEREL - 6 yıl önce

Aydınlıkevler Mahallesi sakinleri, komşu mahallelerin doğalgazdan faydalandıklarını, bir an önce kendi mahallelerine de doğalgaz hattının çekilmesini istedi. Semt sakinleri, mahallenin yanı başından doğalgaz hattı geçtiğini ancak doğalgazdan faydalanamadıklarını ve sıkıntılarının giderilmesi hususunda herhangi bir adımın atılmamasına da bir anlam veremediklerini ifade ettiler. Mahalle sakinleri, Siirt-Batman Doğalgaz Dağıtım A.Ş. (SİBADAŞ) tarafından Batman'ın birçok mahallesine doğalgaz çekildiğini, mahallelerindeki yeni binalara, binaların yapımı vaktinde doğalgaz sözü verilmesinden dolayı soba bacalarının yapılmadığını ve kış mevsiminde mağdur edildiklerini belirtti.  

"İNSANLAR ZOR DURUMDALAR"

Aydınlıkevler Mahalle Muhtarı Abdulkerim Ak, komşu mahallelerin hepsine doğalgaz verildiğini ancak kendi mahallelerine doğalgaz verilmediğini söyledi. Mahalle sakinleri adına konuşan Ak, "Mahallemizde yeni yapılan 3 bina 56 dairemiz var. Doğalgaz gelir diye soba bacası takılmamış. Millet zor durumdadır. SİBADAŞ'a defalarca gitmemize rağmen SİBADAŞ işimizi hal etmedi. Öğrencilerimiz soğuklardan dolayı derslerine çalışamıyor. Doğalgaz mesafesi yeni binalara 20 metre uzaklıkta. Yapılırsa 2 saatlik iştir. Sayın Valimizden rica ediyoruz; insanlar zor durumdalar. 56 dairemizde baca yok, soba kuramıyorlar. Bu haksızlığa karşı defalarca SİBADAŞ müdürünün yanına gittik. Ama bize bir şey yapmadılar" dedi.
“SİBADAŞ BURADA ÇALIŞMA YAPSA 2 SAAT SONRA 56 DAİREMİZ DOĞALGAZA KAVUŞACAKTIR"
Doğalgaz sıkıntısının çözüme kavuşturulması gerektiğini belirten Ak, "5 yıldır tüm komşu mahalleler doğalgaz kullanıyor. Bir türlü Aydınlıkevler Mahallemize doğalgaz verilmiyor. Bu müdür bize ceza mı vermiş. Mahalle olarak bu müdürden şikâyetçiyiz. Sayın Valimizden rica ediyoruz, 56 daire için doğalgaz çalışması 2 saatlik bir iştir. SİBADAŞ burada çalışma yapsa 2 saat sonra 56 dairemiz doğalgaza kavuşacaktır" ifadelerini kullandı. 
Haftanın Öne Çıkanları

Tribün liderliğinden, stadyum mimarlığına!

2019-12-11 16:49 - SPOR

HAYDİ MAÇA!

2019-12-13 17:15 - SPOR

Unutulan türbe!

2019-12-11 16:57 - KÜLTÜR

‘enerzan.com’ açıldı

2019-12-11 14:13 - TEKNOLOJİ

GÖRKEMLİ DÜĞÜN

2019-12-15 13:19 - YAŞAM

Arazilerinde saldırıya uğradılar

2019-12-10 15:55 - GÜNDEM

BATMANLI 2 GENÇ KAZA KURBANI OLDU

2019-12-12 18:07 - GÜNDEM

Batman heyetinden Soylu’ya ziyaret

2019-12-12 18:03 - SAĞLIK

JİTEM davasında karar açıklandı

2019-12-13 16:03 - GÜNDEM

ELEKTRİK ÇARPMASI ELEKTRİKSİZ BIRAKTI

2019-12-12 18:02 - GÜNDEM

İlgili Haberler

ÇETSOS ÇEREZ BATMAN’DAKİ ŞUBE SAYISINI ARTIRIYOR

14:57 - YEREL

İFTARA YETİŞEMEYENLERE ÜCRETSİZ ÇORBA

14:51 - YEREL

45 GÜNDE 2 MİLYON 87 BİN YOLCU

14:47 - YEREL

YOLLAR YENİLENİYOR ASFALT MESAİSİ HIZ KAZANDI

14:24 - YEREL

İLK KEZ HATİMLE TERAVİH NAMAZI KILINDI

14:10 - YEREL

Günün Manşetleri

6 SOSYAL MEDYA PLATFORMUNA YÖNELİK İNCELEME

17:00 - TEKNOLOJİ

VİKİNG’DE SENDİKA GERİLİMİ: 12 İŞÇİ İŞTEN ÇIKARILDI

16:39 - GÜNDEM

3 RUHSATSIZ TABANCA ELE GEÇİRİLDİ

16:35 - ASAYİŞ

TOPARLANMA MAÇI OLACAK

16:21 - SPOR

ÇETSOS ÇEREZ BATMAN’DAKİ ŞUBE SAYISINI ARTIRIYOR

14:57 - YEREL