?>

MAHALLE SAKİNLERİNİN DOĞALGAZ TEPKİSİ

YEREL - 6 yıl önce

Aydınlıkevler Mahallesi sakinleri, komşu tüm mahallelerin doğalgazdan faydalandıklarını aktararak, biran önce kendi mahallelerine de doğalgaz hattının çekilmesi talebinde bulundular. Mahallelerinin yanı başından doğalgaz hattının geçtiğini ancak bu doğalgazdan faydalanamadıklarını belirten Aydınlıkevler Mahallesi sakinleri, bu konuda bir şey yapılmamasına anlam veremediklerini ifade ettiler. Mahalleli adına konuşan Aydınlıkevler Mahalle Muhtarı Abdulkerim Ak, yaptıkları haksızlıktan dolayı SİBADAŞ yetkililerine haklarını helal etmeyeceklerini söyledi.
“SİBADAŞ MAHALLEMİZE ÜVEY EVLAT MUAMELESİ YAPMASIN”
Ak, “Yaklaşık 5 yıldır Sağlık Mahallesi'ne komşu olan mahallemiz doğalgazdan faydalanamıyor. Bize 2019’un 5’inci ayı için söz verdiler. Gelip doğalgaz çekeceklerdi. Ancak gidip Çarşı Mahallesi'ni yaptılar. Bunun üzerine tekrardan talep ettik. Ödenek olmadığını belirttiler. Ödenek olmadığını söyledikten hemen sonra Hürriyet Mahallesi'ne doğalgaz çekildi. Sayın valimizden ve il yöneticilerinden destek istiyoruz. Aydınlıkevler Mahallesi ikinci sınıf değildir. SİBADAŞ Müdürü mahallemize üvey evlat muamelesi yapmasın” dedi.  SİBADAŞ Müdürü'nün sorunlarıyla ilgilenmediğini söyleyen Ak, “SİBEDAŞ bizi insan yerine koymuyor. Mahalleli olarak SİBADAŞ Müdürü'nden şikâyetçiyiz. 5 yıldır komşularımızda doğalgaz var bizde yok. Sayın valimizden yardım istiyoruz. Bu işe bir el atsınlar. Bizim mahalle de doğalgazdan faydalansın. Mahallemize doğalgaz çekmemelerinin gerekçelerini bilmiyoruz. Çarşı Mahallesi'nde Alo Tevşo Semt Pazarı kuruldu. Kayyım döneminde bizim mahallemize başlayacaklardı, bizim hakkımızı Çarşı Mahallesi'ne verdiler. Sonradan 'para yok' deyip Hürriyet Mahallesi'ne doğalgaz çalışmalarına devam ediyorlar. Kim araya girip ne olduysa bilmiyoruz. Bizim mahallemizin hakkının yenilmemesini istiyoruz.” ifadelerini kullandı.
“BU SENE ÖDENEĞİMİZ YOK”
Konuyla ilgili Aksa Siirt-Batman Doğalgaz Dağıtım A.Ş. (SİBADAŞ) Batman Bölge Müdürü Vekili Mustafa Yardımcı, “Bu sene ödeneğimiz yok. Ödenek ile ilgili sıkıntılarımız var. Çok az ödeneğimiz vardı şehrin çeşitli yerlerinde çalışıyoruz. Özellikle okulların yoğunlukta olduğu Hürriyet Mahallesi'nde çalışmalarımız var. Okulları bir an önce gaza kavuşturmak için uğraşıyoruz. 8 sene içinde Batman’ın birçok yerine doğalgaz ulaştırdık. Birkaç tane mahallemiz kaldı. Geçmiş yıllardaki gibi bir ödeneğimiz olsaydı bu sene Batman geneli bitecekti. Bu sene ödeneğimiz yok bu yüzden bu sene Aydınlıkevler Mahallesi'ne giremeyiz. Bu sene elimizdeki mevcut imkânları kullanarak okulların olduğu bölgelerde çalışıyoruz. Bir art niyetimiz yok. Batman’ın tamamı geçmiş yılara bakılırsa maksimum 2 seneye kadar işimiz var.” şeklinde konuştu.
Haftanın Öne Çıkanları

İmam Hatip’ten Tıp Fakültesine!

2019-08-27 16:51 - EĞİTİM

RENGİN GOLD 2. ŞUBESİ AÇILDI

2019-08-23 14:31 - YEREL

SUMAK HASADI BAŞLADI

2019-08-26 11:44 - BİLİM-TEKNOLOJİ

Terece’nin mutlu günü

2019-08-26 15:52 - SPOR

AŞÇI, GÖREVE BAŞLADI

2019-08-29 12:39 - YEREL

BEYCAN PSİKOTEKNİK HİZMETTE

2019-08-23 14:31 - GÜNDEM

‘HAYAT NAMAZLA GÜZELDİR’ ÇALIŞTAYI YAPILACAK

2019-08-29 12:36 - YAŞAM

HAFIZLIK KURSU AÇILIYOR

2019-08-28 12:16 - EĞİTİM

Burada Evlenmek Kolay; Takı Yok, Salon Ücretsiz!

2019-08-26 17:33 - YAŞAM

CAMİLERDE ‘ABONE’ KRİZİ

2019-08-28 16:43 - GÜNDEM

İlgili Haberler

KAVŞAK DÜZENLEME ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR

17:08 - YEREL

BATMAN'DA ÜÇ İLÇEDE DEPREM TATBİKATI

16:47 - YEREL

İLUH DERESİ’NDE TEMİZLİK ÇALIŞMASI BAŞLATILDI

16:11 - YEREL

KAHYAOĞLU’NDAN HASANKEYF GENÇLİK KAMPINA ZİYARET

14:43 - YEREL

ÇOCUKLARA ZEKA OYUNLARIYLA EĞİTİM DESTEĞİ

14:38 - YEREL

Günün Manşetleri

BATRAY PROJESİNDE ÖNEMLİ GELİŞME

20:32 - GÜNDEM

YURT DIŞINA ÇIKIŞ HARCI 1.000 TL OLDU

17:24 - GÜNDEM

KAVŞAK DÜZENLEME ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR

17:08 - YEREL

DOÇ. DR. İŞLİYEN:AİLEYİ YENİDEN İNŞA ETMELİYİZ

16:51 - GÜNDEM

BATMAN'DA ÜÇ İLÇEDE DEPREM TATBİKATI

16:47 - YEREL