?>

MEB: EBA'ya erişim sorunu çözüme ulaştırıldı

Milli Eğitim Bakanlığı, Eğitim Bilişim Ağı'nda (EBA) yaşanan erişim sorununun yapılan iyileştirmeler sonucunda çözüme ulaştırıldığını açıkladı.

EĞİTİM - 5 yıl önce

Bakanlıktan, konu ile ilgili yapılan yazılı açıklamada, şu ifadelere yer verildi:
"22 Eylül 2020 Salı günü sabah saatlerinde EBA platformuna ve EBA Canlı Ders uygulamasına erişimde yaşanan teknik sorunla ilgili kamuoyunun bilgilendirilmesine ihtiyaç duyulmuştur.
Eş zamanlı kullanıcı yoğunluğuna bağlı olarak 08.30 - 12.00 saatleri arasında, aralıklı olarak bazı kullanıcılar tarafından karşılaşılan erişim sorunu, vakit kaybetmeksizin teknik ekiplerimizce yapılan iyileştirmelerle hızla çözüme ulaştırılmıştır.
22 Eylül itibarıyla uygulamaya alınan canlı ders zaman çizelgesindeki yeniliklerle, bir öğrencinin gün içinde işleyebileceği canlı ders sayısı büyük oranda artırılmıştır. Bu uygulamayla, TRT EBA TV yayınlarına ilave olarak öğrencilerin, günlük ders programının tamamına yakınını canlı dersler aracılığıyla, öğretmenleriyle etkileşimli olarak yapması amaçlanmıştır. Söz konusu uygulamanın ilk günü olması sebebiyle eş zamanlı kullanıcı yoğunluğu oluşmuştur. Eş zamanlı kullanımdan kaynaklı bu durumla ilgili tespitler anlık olarak yapılmış ve aynı gün iyileştirmeler devreye alınmıştır. Bu kapsamda öğrencinin, dersin başlamasından 30 dakika öncesine kadar kolaylıkla sisteme erişerek doğrudan canlı dersine katılabilmesini sağlayacak "Hızlı geçiş" özelliği iyileştirilmiştir.
Bunun yanı sıra, yeni dönem açılışı ile çok yüksek düzeyde kullanım trafiğine ulaşan EBA, küresel ölçekte dikkat çekerken siber saldırılara da maruz kalmakta ve hizmet kalitesi etkilenebilmektedir. DDoS (Dağıtık Hizmet Engelleme) saldırılarını izleme raporlarına göre, söz konusu saatlerde birden fazla siber saldırı gerçekleştiği görülmüştür. Bu durumun erken farkına varılmasıyla anında müdahaleler neticesinde, 2 saat içinde EBA platformu ve EBA Canlı Ders sistemi hizmet sunmaya devam etmiştir.
EBA Sistemleri 7/24 kontrol merkezi ile izlenmekte ve kesintisiz hizmet sunumu için gerekli müdahaleler anlık olarak yapılmaktadır. 22 Eylül öğleden sonra ve 23 Eylül tarihlerinde benzer kullanım yoğunluğuyla karşılaşılmasına rağmen herhangi bir sorun olmaksızın öğrenci, veli ve öğretmenlerimize hizmet sunulmaktadır.

Kamuoyunun bilgisine saygıyla sunarız."  https://ilkha.com/egitim/meb-eba-ya-erisim-sorunu-cozume-ulastirildi-138245

Haftanın Öne Çıkanları

DEV İMAR PLANI TANITILDI

2020-09-22 11:09 - GÜNDEM

Haber Sonrası Burak’a Sırt Çantası Hediye Ettiler

2020-09-18 15:28 - YAŞAM

BATMAN’IN ‘ŞİFA EVİ’

2020-09-17 13:23 - SAĞLIK

BALYA MAKİNESİ YANDI

2020-09-18 16:32 - YEREL

BATMANLI ASKER VEFAT ETTİ

2020-09-20 15:28 - GÜNDEM

UÇAKTA 'KUŞ SÜRÜSÜ' PANİĞİ!

2020-09-23 15:19 - GÜNDEM

MÜHENDİSLER; "BATMAN-İSTANBUL UÇAĞI BÜYÜK TEHLİKE ATLATTI"

2020-09-24 10:11 - GÜNDEM

ÖZ BATMAN TURİZM’DE KAYITLAR BAŞLADI

2020-09-20 15:34 - EĞİTİM

ENGELLİLER SPOR FEDERASYONU FİKSTÜRÜ BELLİ OLDU

2020-09-17 13:26 - SPOR

Batman'da Kaçak Göçmen Yakalandı

2020-09-23 16:31 - YAŞAM

İlgili Haberler

ESENTEPE'DE GELECEĞİN TEKNOLOJİSİ KONUŞULDU

14:16 - EĞİTİM

GÖNÜLLÜ EĞİTİMCİLER AFETLERE HAZIRLIKTA BULUŞTU

14:48 - EĞİTİM

172 BİN ÖĞRENCİ GELECEĞİN SORUMLULUĞUDUR

18:21 - EĞİTİM

BATMAN’DA 40 HADİS YARIŞMASINA YOĞUN İLGİ

16:07 - EĞİTİM

İKİ AŞAMALI SÜREÇ BAŞLADI

12:58 - EĞİTİM

Günün Manşetleri

SİLAHLA VURULMUŞ HALDE BULUNDU

22:56 - ASAYİŞ

CEBRAİL VE YUSUF UYANIK’IN ACI GÜNÜ

21:27 - YEREL

10 YILDA 32 BİN EVLİLİK

17:29 - YEREL

BATMAN’DA İŞYERİ KİRALARI ÇILDIRDI!

17:29 - GÜNDEM

KENENİN ÜZERİNE SİGARA BASMAYIN

17:21 - SAĞLIK