?>

MESLEK LİSELERİ SEFERBERLİK HALİNDE

EĞİTİM - 2 yıl önce

Eğitim-öğretim döneminin ilk gününde Atatürk Ortaokulu ve Atatürk ilkokulu'nu ziyaret eden İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran, sınıfları ziyaret edip öğrencilerle bir araya geldi.
Daha sonra öğretmenlerle bir araya gelen İl Müdürü Kurtaran, asrımızın en büyük felaketi olan depremde öğretmenlerimizin gösterdiği üstün çabadan dolayı öğretmenleri tebrik etti.
Konuşmasına depremde hayatını kaybeden vatandaşlara rahmet dileyerek başlayan Kurtaran, Batmanda meslekli liselerin malzeme için seferber olduklarını söyledi. 
Yaşadığımız büyük felakette eğitim camiamızın sergiledikleri fedakârlıklara değinen İl Müdürü Kurtaran "Depremin ilk anından itibaren Bakanlığımızın öncülüğünde bütün çalışmaları takip edip çalışmalara katkı sunmaya çalıştık. Meslek liselerimiz, mesleki eğitim merkezimiz, halk eğitimi merkezlerimiz, tüm eğitim kurumlarımız ve gönüllü öğretmenlerimizle birlikte topyekûn bir seferberlik içinde yardım çalışmalarını sürdürdük. Depremin ilk gününden bu yana 300'e yakın gönüllü öğretmenimiz ve AKUB ekibimiz depremden etkilenen bölgelerde arama kurtarma çalışmalarına destek olmak amacıyla için bölgeye gitti. Şu anda gönüllü öğretmenlerimiz tarafından eğitim çadırlarında öğrencilerimize eğitim veriliyor.
Deprem bölgelerinde kurduğumuz seyyar mutfaklara vatandaşlarımıza sıcak yemek hizmeti veriyoruz. Meslek liselerimiz tarafından üretilen çadır, yatak, battaniye, tulum, soba, ekmek gibi birçok malzemeyi hiç zaman kaybetmeden afet bölgelerine gönderdik. Ayrıca tüm okullarımızın seferber olmasıyla topladığımız yardımların hepsini bölgeye gönderdik.
Yaptığımız bu çalışmaları aralıksız sürdürmeye devam edeceğiz. Ayrıca deprem bölgelerinden ilimize gelip eğitimine devam edecek öğrencilerimiz için bütün imkanlarımızı seferber edeceğiz.
Öğrencilerimize her şart altında en iyi eğitimi verebilmek için tüm eğitim camiası olarak kenetlenip çocuklarımız için bütün çabamızı ortaya koyacağız. Bu vesile ile depremin ilk anından itibaren büyük bir özveriyle çabalan öğretmen, öğrenci ve personellerimize teşekkür ediyorum" dedi.
Haftanın Öne Çıkanları

SOSYAL MEDYA GÖZALTILARI

2023-02-18 14:31 - TEKNOLOJİ

RPA İÇİN ROBOT KİRALANACAK

2023-02-16 11:29 - TEKNOLOJİ

MTA, ‘DİRİ FAY HATLARI’NI YAYINLADI

2023-02-21 12:15 - GÜNDEM

YURTTA MİNİK MİSAFİRLER UNUTULMADI

2023-02-21 15:43 - EĞİTİM

KOZLUK’TAN GÖNÜLLÜLER DEPREM BÖLGESİNE GİTTİ

2023-02-19 16:42 - YEREL

VAN’DA OKUL YAPILACAK

2023-02-22 13:59 - EĞİTİM

DEPREMZEDELERE KİTAP DESTEĞİ

2023-02-22 15:58 - EĞİTİM

UMUTLU BEKLEYİŞLER SÜRÜYOR

2023-02-18 14:25 - GÜNDEM

BATMANLILAR GÜN BOYU ÇALIŞIYOR

2023-02-16 12:59 - YAŞAM

HARRAN ÜNİVERSİTESİ SÖZLEŞMELİ PERSONEL ALACAK

2023-02-21 08:03 - EĞİTİM

İlgili Haberler

GENÇLER DİJİTAL DEZENFORMASYONA KARŞI BİR ARADA

11:25 - EĞİTİM

SÖZLÜ SINAVA HAK KAZANAN ADAYLAR AÇIKLANDI

10:24 - EĞİTİM

VALİ CANALP: “ÖĞRENCİLERİMİZ DESTAN YAZIYOR”

14:04 - EĞİTİM

GELECEK NESİLLERE PEYGAMBER SEVGİSİ AŞILANDI

11:23 - EĞİTİM

60+ ÖĞRENCİLERE İNGİLİZCE DERSİ

13:39 - EĞİTİM

Günün Manşetleri

ÖNÜNDEN AKAN PİS SUYLA KİM İLGİLENECEK?

12:20 - GÜNDEM

VALİ CANALP İNCELEMELERDE BULUNDU

11:49 - YEREL

3. GASTRONOMİ FESTİVALİ BAŞLIYOR

11:32 - KÜLTÜR

GENÇLER DİJİTAL DEZENFORMASYONA KARŞI BİR ARADA

11:25 - EĞİTİM

EMLAK SEKTÖRÜ DURMA NOKTASINDA

11:11 - YEREL