?>

MHP’DEN VERGİ KAÇIRMA İDDİASI

SİYASET - 3 yıl önce

MHP Gercüş İlçe Başkanı Yaşar Keskin; ev, işyeri ve diğer gayrimenkul sahiplerinin devletten vergi kaçırdıklarını söyledi. “Deprem sonrası ev ve gayrimenkul kiraları keyfi olarak neredeyse %100 arttı. Bu kiralarda fahiş fiyata olduğu için genellikle elden ödeniyor. Buradaki amaç hem devletten vergi kaçırmak hemde yüksek fiyat kira istemektir” diyen MHP Gercüş ilçe Başkanı Yaşar Keskin, bunları yetkililere ihbar ettiklerini söyledi.
Başkan Keskin açıklamasına şöyle devam etti; “Bizler devletimiz kalkınsın, hizmet gelsin ve Dünya gücü olsun diye vergilerimizi düzenli öderken, diğer yandan ev ve diğer gayrimenkulu olanlar vergi kaçırıyor. Hem kiracı zor durumda kalıyor hemde Devletimizden vergi kaçırıyorlar. Ben açıkça Gercüş başta olmak üzere, Batman ve genelde bütün ev ve işyerlerinin kira kontratlarının incelenmesini talep ediyorum. Bankaya yatırılmayan kiralar suç teşkil ediyor. Yetkilileri görevlerini yapmaya davet ediyorum. Yoksa görevini yapmayanlarıda deşifre edeceğiz. Kimse devletten daha büyük ve güçlü değildir. Şehitlerimizin kanlarıyla sulanan bu kutsal topraklarda MHP olarak bütün yolsuzluk ve hukuksuzluğun karşısında olacağız.”
“KANUN 2008’DE YÜRÜRLÜĞE GİRDİ”
“Maliye Bakanlığı kira ödemelerindeki vergi kayıp ve kaçağını önlemek amacıyla 01.01.2008 tarihinden itibaren işyeri ve konut kiralarının banka ve ptt üzerinden ödenmesi zorunluluğu getirdi.” diyen MHP Gercüş İlçe Başkanı Yaşar Keskin; “Kiranın bankadan ödenmemesinin cezası ağırdır. Kiranın bankadan ve ptt şubelerinden ödenmesi zorunluğu, kira ödemelerinin bankadan yapılmasına ilişkin kanun ve yasa açıktır. Ayrıca, ödemelerin banka veya PTT aracılığı ile yapılması zorunluluğuna uyulmaması durumunda karşı karşıya kalınacak güncel özel usulsüzlük cezası yer bulunmaktadır. Dolayısıyla, kira ödemelerinin bankadan yapılma zorunluluğu, kiranın en çok ne kadarının elden ödenebileceği, kiranın elden ve bankadan ödeme limitinin ne kadar olduğu, limit üzerindeki kiranın bankadan yatırılmaması durumunda ne olacağı hususları açık ve nettir” diye konuştu.
Haftanın Öne Çıkanları

RPA İÇİN ROBOT KİRALANACAK

2023-02-16 11:29 - TEKNOLOJİ

SOSYAL MEDYA GÖZALTILARI

2023-02-18 14:31 - TEKNOLOJİ

İRAZ MOTORS YENİ YERİNDE

2023-02-13 16:03 - YEREL

YARDIMLAŞMA ÖRNEĞİ

2023-02-16 16:17 - GÜNDEM

USALAN, BİR EV BAĞIŞLADI

2023-02-16 16:12 - GÜNDEM

YARDIMLARIMIZ DURMAYACAK!

2023-02-19 16:52 - GÜNDEM

YARALI DEPREMZEDELER ZİYARET EDİLDİ

2023-02-13 16:03 - SİYASET

TEKSİAD’TAN 300 BİN NAKDİ DESTEK

2023-02-16 16:14 - GÜNDEM

DEPREMZEDELERE UMUT OLDULAR

2023-02-15 12:38 - SAĞLIK

BATMANLILAR GÜN BOYU ÇALIŞIYOR

2023-02-16 12:59 - YAŞAM

İlgili Haberler

EKMEN: SUÇUMUZ NE Kİ?

13:01 - SİYASET

BATMANLI GENÇ İSİM GENEL MERKEZDE

13:25 - SİYASET

BATMAN’DA AK PARTİ’YE 9 BİN 867 YENİ ÜYE

11:21 - SİYASET

BAŞKAN ÇETİN, SAHADA ÇALIŞMALARINI SÜRDÜRÜYOR

17:27 - SİYASET

OLUÇ'TAN CANALP'A TEPKİ:SEÇİLMİŞLERE BÖYLE BİR DİL KULLANAMAZ

18:36 - SİYASET

Günün Manşetleri

SU FATURALARI VATANDAŞI BEZDİRDİ

17:50 - GÜNDEM

SADETTİN ONUR: YERALTI SULARI TÜKENİYOR, TEHLİKE BÜYÜYOR

17:45 - GÜNDEM

BATMAN BARO’SUNDAN KUTLAMA ZİYARETİ

17:44 - YEREL

BANKA HESABINI VEREN YANDI

17:40 - GÜNDEM

BAĞIMLILIKLA MÜCADELEDE YENİ DÖNEM

17:39 - YEREL