?>

BATMAN ÇAYI KIYISINA 80 DÖNÜMLÜK DEV PROJE

Batman Çayı kıyısındaki Lojistik merkez bölgesinde yaklaşık 80 dönümlük alanda kurulması planlanan Mobilya ve Tasarım Merkezi projesi değerlendirildi.

YEREL - 3 ay önce

Merkezin, mobilya sektöründe faaliyet gösteren işletmeleri aynı alanda buluşturması ve yeni istihdam olanakları oluşturması hedefleniyor.
Batman Mobilyacılar Derneği tarafından planlanan Batman Mobilya ve Tasarım Merkezi Projesi, Vali Ekrem Canalp başkanlığında düzenlenen toplantıda ele alındı.
Batman Mobilyacılar Derneği Başkanı Ekrem Aksoy ve yönetim kurulu üyeleri, Vali Canalp’i ziyaret ederek proje hakkında bilgi verdi. Daha sonra gerçekleştirilen değerlendirme toplantısına dernek üyeleri ve proje mimarları da katıldı.
Toplantıda, Batman Çayı kenarında bulunan Lojistik Merkez bölgesinde yaklaşık 80 dönümlük alanda kurulması planlanan merkezin detayları görüşüldü.
Mobilya sektöründe faaliyet gösteren yaklaşık 80 girişimcinin talepleri doğrultusunda şekillendirilen projede, mobilya teşhir ve satış alanlarının yanı sıra tasarım ofisleri, üretim birimleri, sosyal donatı alanları ve rekreasyon alanlarının yer alması planlanıyor.
Yetkililer, merkezin tamamlanmasıyla birlikte mobilya sektöründe faaliyet gösteren işletmelerin aynı alanda hizmet vereceğini, tasarım ve üretim faaliyetlerinin destekleneceğini ve yeni istihdam alanlarının oluşmasının hedeflendiğini belirtti.
Toplantıda konuşan Vali Ekrem Canalp, Batman'da yatırım, üretim ve istihdama yönelik çalışmaların sürdüğünü ifade etti. Canalp, devam eden 42 bin dönümlük imar planı çalışmalarının yeni yatırımların önünü açacağını belirtti.
Projenin hayata geçirilmesi halinde Batman Çayı kıyısındaki Lojistik Merkez bölgesinde yeni bir ticaret ve üretim alanı oluşturulması planlanıyor
Haftanın Öne Çıkanları

BATMAN’DA GENÇLERE İŞ KAPISI AÇILIYOR

2026-06-18 19:47 - YEREL

BATMAN’DA VALİ YARDIMCILARI VE KAYMAKAMLAR DEĞİŞTİ

2026-06-17 01:07 - YEREL

BATMANLI MÜTEAHHİTLER TEK ÇATI ALTINDA BULUŞTU

2026-06-16 13:37 - YEREL

ENGELLİ ARAÇ SAHİPLERİNİ RAHATLATAN KARAR

2026-06-22 13:25 - YEREL

BATMANLI KAYMAKAM ENES ÖZKAN’A YENİ GÖREV

2026-06-17 22:35 - GÜNDEM

ARTIK BİR MİLYARDERİMİZ VAR!

2026-06-22 14:55 - YEREL

OTOBÜS SAYISI 95’E YÜKSELDİ

2026-06-21 14:20 - YEREL

YEDİ HİLAL YÖNETİMİ BATMAN’DA: GENÇLİĞE VE AİLEYE YATIRIM ŞART

2026-06-19 14:41 - YEREL

FEDERASYON BAŞKANI BATMAN’DA

2026-06-18 18:27 - YEREL

BATMANLI BİR HEKİM DAHA PROFESÖRLÜK UNVANI ALDI

2026-06-16 15:53 - SAĞLIK

İlgili Haberler

MHP BATMAN’DA YENİ YÖNETİM BELLİ OLDU

16:14 - YEREL

JANDARMADAN MİNİKLERE SÜRPRİZİ

15:13 - YEREL

GÜNLÜK 1 TON MAMA ÜRETİLİYOR

13:42 - YEREL

BAYRAM DEMİRHAN’DAN TEŞEKKÜR

13:39 - YEREL

MARTTA TEMELİ ATILDI, YAKINDA AÇILIYOR

13:38 - YEREL

Günün Manşetleri

MHP BATMAN’DA YENİ YÖNETİM BELLİ OLDU

16:14 - YEREL

ÇETİN YENİDEN İL BAŞKANI

15:57 - SİYASET

HÜDA PAR BATMAN İL BAŞKANLIĞI’NDA DEVİR TESLİM

15:51 - SİYASET

JANDARMADAN MİNİKLERE SÜRPRİZİ

15:13 - YEREL

ÖNCE ÇARPTI, SONRA TAKLA ATTI

13:52 - ASAYİŞ