?>

‘NORMALLEŞME’ MEMNUNİYETİ!

Türkiye, kademeli normalleşme döneminin üçüncü etabına geçti.

GÜNDEM - 4 yıl önce

Halk ve esnaf, sokağa çıkma kısıtlamaları başta olmak üzere uygulanan diğer kısıtlamaların kaldırılmasını memnuniyetle karşıladı. Salgınla mücadele kapsamında tüm Türkiye’de uygulanan kısıtlamalar dünden itibaren İçişleri Bakanlığının yayımladığı genelge doğrultusunda kaldırıldı. Buna göre, Türkiye genelinde uygulanan sokağa çıkma kısıtlamaları, hafta içi-hafta sonu ayrımı olmaksızın sona erdi. Sokağa çıkma kısıtlamasının kaldırılmasıyla bağlantılı olarak uygulanan şehirler arası seyahat kısıtlamaları da bitti. Tüm iş yerleri, temizlik, maske ve mesafe kurallarının yanı sıra Sağlık Bakanlığı Salgın Yönetimi ve Çalışma Rehberindeki tüm tedbir ve esaslara uyulması kaydıyla tekrar faaliyet gösterebiliyor. Gazetemize konuşan esnaflar ve vatandaşlar kararı memnuniyetle karşıladı.
“BİR DAHA KAPANMAMAK İÇİN KURALLARA UYMAMIZ LAZIM”
Saat kısıtlamalarının kaldırılmasından sonra lokanta yeme-içme yerlerinde mesafe kuralına uyulacak. 20 yıllık lokanta işletmecisi Mehmet Yıldız 1,5 yıl zarfında çok zarar ettiklerini belirterek “eğer kurallara uyarsak bir daha kapanma olmaz. Bu nedenle kurallar çerçevesinde en iyi hizmeti yapacağız” dedi.  Düğün Salonu İşletmecisi Ahmet Ünsal ise “Nikah ve düğün merasimlerinde, yiyecek içecek ikramı yapılabilecek. Canlı müzik icrası da dahil olmak üzere müzik yayını saat 24.00’e kadar yapılabilecek. Düğün ve nikahlarda ancak fiziki mesafe kuralına aykırılık teşkil etmeyecek şekildeki halay da yapılabilecek. Nikah ve düğün merasimlerinde (kapalı yerler için halen uygulanmakta olan kişi başına asgari 6 metrekare yer bulunması şartı dışında) katılımcı sınırlamasına gidilmeyecek” dedi.

MİNİBÜSÇÜLER DA MEMNUN

Toplu taşımada kapasite sınırlaması sona ererken, şehir içi minibüs şoförü İsmail Özdemir karardan memnun olduklarını söyledi. Şehir içi ve şehirler arası tüm toplu taşıma araçlarındaki kapasite sınırlamalarına son verilirken, 65 yaş ve üzeri vatandaşlar ile 18 yaş altı vatandaşların şehir içi toplu taşıma araçlarını kullanmalarına dair kısıtlamalar kaldırıldı. Öte yandan Kamu kurum ve kuruluşlarında halihazırda uygulanan 10.00-16.00 mesai uygulaması da sona erdi. HES kodu uygulaması ise yaygınlaştırılarak sürdürülecek.

 

Haftanın Öne Çıkanları

MİR MOTORS’DAN KALİTELİ HİZMET

2021-06-29 14:16 - YAŞAM

BATMAN’DA DİLENCİ AVI

2021-06-28 16:54 - YAŞAM

ÇOCUK HEMATOLOJİ VE ONKOLOJİSİ GÖREVE BAŞLADI

2021-06-27 16:41 - SAĞLIK

TARİHE MEYDAN OKUYAN AĞAÇLAR

2021-06-28 16:45 - YAŞAM

DEDAŞ’TAN 3.SEVİYE BAKIN ONARIM İŞİ YAPACAK

2021-06-28 16:41 - TEKNOLOJİ

ESKİ SİMALAR BİR BİR VEFAT EDİYOR

2021-06-28 16:50 - YEREL

İŞ MAKİNELERİ KURSU AÇILDI

2021-07-01 12:59 - SPOR

"Batman Vizyon 2030 Arama Konferansı" başlıyor

2021-06-26 15:59 - EĞİTİM

Türkiye’ye açıldılar, markalaşmanın adı: MOR REYHAN

2021-06-25 11:19 - YEREL

AÇIK OTO PAZARI AÇILIYOR

2021-06-25 15:55 - YEREL

İlgili Haberler

ECZACILARDAN İLAÇ YOKLUĞU VE FİYAT FARKLARINA DİKKAT ÇEKİLDİ

12:34 - GÜNDEM

ÖĞRENCİ TOPLULUKLARINDAN GAZZE'YE ANLAMLI YARDIM ELİ  

11:04 - GÜNDEM

HEMŞİRELERİN EMEKLERİ MEDİCAL POİNT'TE VURGULANDI

10:53 - GÜNDEM

GENÇLER ARTIK BABA EVİNDE EVLENİYOR

17:11 - GÜNDEM

PSİKOLOG KADER YILDIZ UYARDI

16:40 - GÜNDEM

Günün Manşetleri

BATMAN’A NEFES ALDIRACAK DEV PROJE

15:42 - YEREL

70 YAŞINDAKİ ADAM YAŞAMINA SON VERDİ

15:34 - ASAYİŞ

AYDİŞ: ÇİFTÇİLER CİDDİ SIKINTIDA

15:01 - YEREL

BEŞEVLER MAHALLESİ’NDE TEMİZLİK ÇALIŞMASI

14:00 - YEREL

NASIROĞLU'NDAN BATMAN ULAŞIM HAMLESİ

13:57 - YEREL