?>

ODUNCU: İHMALLER HALKIN CAN GÜVENLİĞİNİ TEHDİT EDİYOR

DEM Parti Batman Milletvekili Zeynep Oduncu Kutevi, Batman’da trafik kazaları nedeniyle “ölüm yolu” olarak anılan Batman-Beşiri karayolunda incelemelerde bulundu.

GÜNDEM - 1 yıl önce

Oduncu, yetkililerin verdiği sözlere rağmen bölgede kazaları önlemek için gerekli çalışmaların tamamlanmadığını belirterek kayyım yönetimini eleştirdi.
"HALKIN GÜVENLİĞİ GÖRMEZDEN GELİNİYOR"
Oduncu, Temmuz 2024’te dört kişinin yaşamını yitirdiği kazanın ardından başlatıldığı duyurulan refüj ve aydınlatma çalışmalarının hala bitirilmediğini hatırlattı. Karayolundaki ihmallerin kazalara davetiye çıkardığını vurgulayan Oduncu, “Batman’da kayyım ile halk iradesinin gasp edildiği bugünlerde, aynı anlayış halkın can ve mal güvenliğini de görmezden gelmeye devam ediyor” dedi.
"NE AYDINLATMA DİREKLERİ DİKİLDİ NE DE YAYA YOLU YAPILDI"
Oduncu, karayolundaki eksikliklere dikkat çekerek şu ifadeleri kullandı: “Defalarca uyardık, çağrılar yaptık ama ne aydınlatma direkleri dikildi ne de yaya yolları oluşturuldu. Temmuz ayında yaşanan feci kazanın ardından çalışmaların başlayacağı ve bölgenin aydınlatılacağı söylenmişti. Ancak geçen zamana rağmen risklerin azaltılması ve trafik güvenliğinin sağlanması için adım atılmadı. Bu ihmaller halkın can güvenliğini tehdit ediyor.”
"TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ"
Kaynakların halkın ihtiyaçları yerine başka alanlara harcandığını belirten Oduncu, “Kayyım yönetimi halkın iradesiyle uğraşmaktan kentin sorunlarına odaklanmıyor. Batman halkı bunu hak etmiyor. Gerek kayyım zihniyetine gerekse halka hizmet etmeyen anlayışa karşı mücadelemiz sürecek. Batman’da yurttaşların can güvenliği için gerekli adımların derhal atılmasını talep ediyoruz” dedi. Oduncu, konunun takipçisi olmaya devam edeceklerini vurguladı.
Haftanın Öne Çıkanları

ASRİAD, KONGO'DA YENİ İŞBİRLİKLERİ İÇİN ADIM ATTI

2024-11-14 17:04 - DÜNYA

FATİH DOĞU, AK PARTİ BATMAN MERKEZ İLÇE BAŞKANLIĞI’NA SEÇİLDİ

2024-11-16 13:34 - GÜNDEM

BATMAN'DA DİŞ HASTANESİ TEMELİ ATILDI

2024-11-15 17:26 - SAĞLIK

BATMAN-HASANKEYF DUBLE YOLLU TAMAMLANDI

2024-11-13 16:06 - GÜNDEM

BATMAN 2. GASTRONOMİ FESTİVALİ BAŞLIYOR

2024-11-15 16:52 - YAŞAM

2. BATMAN GASTRONOMİ VE KÜLTÜR SANAT FESTİVALİ BAŞLADI

2024-11-17 14:53 - GÜNDEM

TP FATIMA ZEHRA KIZ ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ’NE “SADA” PROJESİNDEN HİBE DESTEĞİ

2024-11-15 15:43 - EĞİTİM

BATMAN'DA SADECE 6 DEĞİRMEN KALDI

2024-11-11 16:34 - GÜNDEM

BATMAN PETROLSPOR TAHKİM KURULUNA BAŞVURDU

2024-11-15 22:21 - SPOR

BATMAN, HALK OYUNLARINDA TÜRKİYE İKİNCİSİ OLDU

2024-11-18 13:52 - SPOR

İlgili Haberler

YAYGIN SOYADLARI AÇIKLANDI: BATMAN’DA DEMİR ZİRVEDE!

17:01 - GÜNDEM

BATMAN'DA "ROJAVA’DA SAVAŞA HAYIR" YÜRÜYÜŞÜ

17:22 - GÜNDEM

AYNULARAB’A 11 TIR YARDIM GÖNDERİLDİ

14:57 - GÜNDEM

DEVLETTEN ÇOCUKLARA SABAH DESTEĞİ

17:30 - GÜNDEM

AİLELERE DOĞUM YARDIMI

10:54 - GÜNDEM

Günün Manşetleri

DEVLETTEN ÇOCUKLARA SABAH DESTEĞİ

17:30 - GÜNDEM

UMUT KERVANI 2025’TE 15 MİLYON TL’Yİ AŞAN YARDIM YAPTI

17:25 - YAŞAM

BATMAN'DA "ROJAVA’DA SAVAŞA HAYIR" YÜRÜYÜŞÜ

17:22 - GÜNDEM

MUĞLA KAZANDI, URFA BERABERE KALDI!

17:21 - SPOR

ERZİNCAN’A AYNI TARİFE!

17:18 - SPOR