?>

ÖĞRENCİLERE GELECEĞİ HAZIRLAMA EĞİTİMİ

EĞİTİM - 4 yıl önce

Batman Üniversitesi ile Batman İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasında imzalanan ve üniversite akademisyenleri tarafından ortaokul-lise öğrencilerine gönüllü ders verilmesi amaçlanan Akademisyen - Öğrenci Buluşmaları İş Birliği Protokolü çerçevesinde Batman ve ilçelerde bulunan okullardaki öğrencilerle bir araya gelen Rektör Prof. Dr. İdris Demir, Kozluk’ta lise öğrencileriyle buluştu. Kozluk Kaymakamlığı Konferans Salonunda gerçekleştirilen buluşmaya Kozluk ilçesinde bulunan Şehit Şenay Aybüke Fen Lisesi, Kız Anadolu Lisesi, İmam Hatip Lisesi, Mesleki Teknik Anadolu Lisesi, Merkez Anadolu Lisesi, 15 Temmuz Anadolu Lisesi öğrencileri katıldı.
ÖĞRENCİLERE KENDİ HAYAT HİKÂYESİNDEN VE TECRÜBELERİNDEN BAHSETTİ
Öğrencilerin yoğun ilgi gösterdikleri buluşmada öğrencilerle bir araya gelme amacını anlatan Rektör Demir, öğrencilere ‘Günümüzde Gençlerin Sahip Olması Gereken Beceriler’ başlıklı bir sunum yaptı. Sunumdan önce öğrencilerle sohbet eden Rektör Demir, öğrencilere kendi hayat hikâyesinden ve tecrübelerinden de bahsetti. Herkesin söyleyecek bir sözünün olduğunu ve bunu iletmek için de çok çalışmak gerektiğini ifade eden Rektör Demir, başarıya ulaşmanın temel öğesinin çözüm odaklı fikirler üretmekle mümkün olabileceğini dile getirdi.
“EĞİTİM SİSTEMİMİZ DÜNYADA ORTAYA ÇIKAN YENİ KOŞULLARDAN DOĞRUDAN VE DERİNDEN ETKİLENDİ”
İçerisinde bulunduğumuz yüzyılda tüm dünyada küresel ölçekte birtakım değişimlerin meydana geldiğini belirten Rektör Demir, eğitim sistemimizin ana unsuru olan okulların da diğer tüm alanlar gibi değişen ve dönüşen dünyada ortaya çıkan yeni koşullardan doğrudan ve derinden etkilendiklerini ve bu etkinin günümüzde öğrencilerimizin beceri ve yeterliklerinde bazı değişimlere neden olduğunu söyledi. Günümüz becerilerinin geride bıraktığımız yüzyılların becerilerine göre çok daha karmaşık bir yapıda olduğunun altını çizen Rektör Demir, becerilerdeki bu karmaşıklığa ise yaşamın tüm noktalarında görülen hızlı değişimlerin ve akışkanlıkların neden olduğunu kaydetti.
“SADECE BECERİ KAZANMAK HAYATI GÖĞÜSLEMEYE YETMEZ”
Günümüzde sahip olunması gereken becerilerin öğrenme ve yenilik becerileri, yaşam ve kariyer becerileri, bilgi, medya ve teknoloji becerileri ana başlıkları altında toplandığı bilgisini aktaran Rektör Demir, bu başlıklar hakkında ayrıntılı bilgiler paylaştı. Sadece beceri kazanmanın hayatı göğüslemeye yetmeyeceğini belirten Rektör Demir, becerilerle birlikte insanın evrensel, yerel, maddi, manevi, mesleki, ahlaki, milli tüm değerleri kapsayan ve kuşatan bir olgunlaşma, gelişme, ilerleme ve değişimle de donanması gerektiğini vurguladı. Rektör Demir’in öğrencilerden gelen soruları cevaplaması ve hatıra fotoğrafı çekilmesinin ardından sona erdi.

 

Haftanın Öne Çıkanları

SASON ‘ŞARAN’LARI ABD’YE

2022-10-30 13:52 - TEKNOLOJİ

IEEE GLOBAL ENERGY CONFERENCE BAŞLADI

2022-10-27 13:14 - TEKNOLOJİ

BELEDİYEDEN YENİ TEKNOLOJİ

2022-10-27 13:09 - TEKNOLOJİ

ESKİ BAKAN ŞİMŞEK AÇILIŞTAYDI

2022-10-27 13:12 - TEKNOLOJİ

DDY KAMERALARLA DONATILACAK

2022-10-28 13:25 - TEKNOLOJİ

AÇILIŞ EĞLENCELİ VE ANLAMLIYDI

2022-10-30 13:50 - TEKNOLOJİ

UZMANLAR KOMBİ BAKIMININ ÖNEMİNE DİKKAT ÇEKTİ

2022-11-02 14:45 - TEKNOLOJİ

DOKTORLARIN MEMLEKET SEVGİSİ

2022-10-26 16:18 - SAĞLIK

TPAO PERSONEL ALACAK

2022-10-27 12:58 - GÜNDEM

GERCÜŞ'ÜN NÜFUSU 95 YIL ÖNCE DAHA FAZLAYDI!

2022-11-01 14:47 - YAŞAM

İlgili Haberler

EĞİTİM VE BİLİM İÇİN ORTAK ADIM

13:33 - EĞİTİM

YKS'DE BİR SORU İPTAL EDİLDİ

12:42 - EĞİTİM

30 MÜDÜR YARDIMCISI AÇIKTA KALDI

09:42 - EĞİTİM

MEZUNİYET COŞKUSU SAHNEYE TAŞINDI

09:40 - EĞİTİM

BAŞARILI ÖĞRENCİLER BİLİM MERKEZİNDE BULUŞTU

18:10 - EĞİTİM

Günün Manşetleri

PARKLAR DAHA KONFORLU ALANLARA KAVUŞUYOR

16:19 - YEREL

MÜKELLEFLERE TAKSİTLENDİRME KOLAYLIĞI

16:12 - YEREL

GÜNEY ÇEVRE YOLU'NDA SEYİR HALİNDEKİ ARAÇ ALEV ALDI

16:02 - YEREL

GELECEĞİMİZ İÇİN BÜTÜNCÜL DESTEK

15:59 - YEREL

VİNÇLİ ÇÖP KONTEYNERLERİ DEZENFEKTE EDİLDİ

14:29 - YEREL