?>

Öğretmenlik Meslek Kanun Teklifi TBMM Genel Kurulu’nda kabul edildi

GÜNDEM - 4 yıl önce

TBMM'de kabul edilen Öğretmenlik Meslek Kanunu öğretmenlik, kariyer temelli meslek grupları arasına giriyor. Öğretmenlere 4 farklı kadro oluşturulacak, ilave özlük ve mali haklar verilecek. AK Parti Konya Milletvekili Orhan Erdem ve 57 milletvekilinin imzasıyla gelen Öğretmenlik Meslek Kanun Teklifi TBMM Genel Kurulu’nda kabul edildi. Teklifle, öğretmenlerin kariyer basamaklarında ilerlemeleri düzenleniyor.

Aday öğretmen olabilmek için 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu, yükseköğretim kurumunda mezun olma, Güvenlik Soruşturması ve Arşiv Araştırması Kanununa göre güvenlik soruşturması ve arşiv araştırması yapılmış olma ve Millî Eğitim Bakanlığınca yapılan sınavlarda başarılı olma şartı aranacak.
Aday öğretmenlik süresi bir yıldan az iki yıldan çok olamayacak. Aday öğretmenler adaylık süreci sonunda Adaylık Değerlendirme Komisyonu tarafından yapılan değerlendirme sonucu başarılı olanlar öğretmenliğe atanacak.
Aday öğretmenlik dahil olmak üzere en az on yılını dolduran, mesleki gelişime yönelik 180 saatten az olmamak üzere düzenlenen Uzman Öğretmenlik Eğitim Programını tamamlayanlar, uzman öğretmenlik için öngörülen asgari çalışmaları tamamlayanlar, kademe ilerlemesinin durdurulması cezası bulunmayan öğretmenler uzman öğretmen sınavcı için yapılacak yazılı sınava başvuru yapacaklar. Bu sınavdan 70 ve üzerinde puan alan öğretmenler başarılı sayılacak ve uzman öğretmen sertifikası alacaklar.
Uzman öğretmenlikte en az on yıl hizmeti bulunan, kademe ilerlemesinin durdurulması cezası olmayan ve uzman öğretmenlerden mesleki gelişime yönelik 240 saatten az olmamak üzere düzenlenen Başöğretmenlik Eğitim Programını tamamlamış olan ve mesleki gelişime yönelik alanlarda başöğretmenlik için öngörülen çalışmayı tamamlayan başöğretmen sınavı için yapılan sınava başvurabilecekler ve bu sınavda 70 ve üzerinde puan alanlar başarılı sayılacak.
Yüksek Lisans eğitimini tamamlayanlar uzman öğretmen unvanı için öngörülen, doktora eğitimini tamamlayanlar başöğretmen unvanı için öngörülen yazılı sınavdan muaf tutulacak.
Uzman öğretmenlere ödenen eğitim öğretim tazminatı yüzde 20’den yüzde 60’a, başöğretmenlere ödenecek tazminat ise yüzde 40’tan yüzde 120’ye çıkarılıyor.

Birinci derece kadroda görev yapan öğretmenlerin ek göstergesi 3600’e çıkartılıyor.   

Haftanın Öne Çıkanları

BİR İLK YAŞANDI…

2022-02-01 14:36 - SAĞLIK

2 İŞ KAZASI 2 ÖLÜM…

2022-01-30 16:18 - GÜNDEM

UCA, AKPM’DE KONUŞTU.

2022-01-29 16:11 - GÜNDEM

Batman’dan ABD’ye başarı öyküsü

2022-02-02 17:03 - YAŞAM

Torpilli imam teklifine sert tepki

2022-02-03 11:36 - SİYASET

İDDİAYA GİRDİ: 68 KİLOMETRE YÜRÜDÜ!

2022-02-02 17:24 - YEREL

KÜRTÇE “SERBAZ” TİYATROSU İSTANBULDA

2022-01-28 14:08 - KÜLTÜR

GAZETEMİZ KUTLANMAYA DEVAM EDİYOR

2022-02-01 13:43 - YEREL

ECZACILARDAN KUTLAMA ZİYARETİ

2022-02-03 15:44 - YEREL

FABRİKA DEĞİL, MESLEK LİSESİ

2022-01-30 15:58 - EĞİTİM

İlgili Haberler

BAŞKAN ARİF KURT’TAN ULUSAL YAS ÇAĞRISI

15:16 - GÜNDEM

KAYIP BABANIN KIZI, KÖYE GELEN HAYVAN ARACINI İŞARET ETTİ

13:34 - GÜNDEM

BUGÜN KİMLER TOKİ BAŞVURUSU YAPABİLECEK?

13:23 - GÜNDEM

AK PARTİ İL BAŞKANI’NDAN SİLAHLI OLAY TEPKİSİ

13:33 - GÜNDEM

METEOROLOJİ UYARDI: SAĞANAK YAĞIŞ GELİYOR

11:16 - GÜNDEM

Günün Manşetleri

TRİATLON TAKIMI KENTE GURURLA DÖNDÜ

17:21 - YEREL

KESİMHANE VE HAYVAN PAZARI DENETLENDİ

17:17 - YEREL

BATMAN HAVALİMANI KIŞA HAZIR

17:11 - YEREL

BELEDİYENİN REKOR CEZASI MAHKEMEDEN DÖNDÜ!

17:00 - YEREL

ARAÇ KAMPANYASINDA TALEP BEKLENTİLERİN ÜZERİNDE

16:21 - YEREL