?>

Olimpik havuzu tertemiz

SPOR - 3 yıl önce

Batman Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü'ne bağlı Kapalı Olimpik Yüzme Havuzu, her ay Batman İl Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Başkanlığı Ekipleri tarafından, numune alınarak analiz edilmesi yoluyla denetleniyor.
Batman İl Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Başkanlığı ekiplerince 25.07.2023 Salı günü alınan numune, Batman Halk Sağlığı Laboratuvarı’nda incelenmiş ve sonuçları 31.07.2023 tarihinde yayınlanmıştır. Analiz Raporu sonucuna göre; ‘’ Çalışılan analizler yönünden 06.03.2011 tarihli ve 27866 sayılı Resmi Gazete ’de yayımlanan Yüzme Havuzlarının Tabi Olacağı Sağlık Esasları Hakkında Yönetmeliği’ne uygundur.‘’ denildi.
“OLMAZSA OLMAZIMIZDIR”
Batman merkez ve ilçelerde bulunan bütün havuzlara büyük önem verdiklerini belirten Gençlik vi Spor İl Müdürü Mehmet Şafi Özperk; “İl Müdürlüğümüze bağlı havuzlarımızın tümünde hijyene çok önem veriyoruz. Bu konu ile ilgilenen personellerimizi ara ara il dışına eğitimlere gönderiyoruz. İhtiyaç halinde bazen burada da eğitimler veriyoruz. Çocuk, genç ve yetişkinlerimizi, ‘Yüzme Bilmeyen Kalmasın’ Projesi kapsamında havuzlarımıza eğitime davet ederken, görevimiz, hem onlara yüzme becerisini öğretmek hem de onların sağlığını düşünerek gerekli tedbirleri almaktır. ‘’ dedi.
“HEDEFİMİZ MAVİ BAYRAK”
Bu konuda görüşlerini belirten Tesis Amiri Veysi Turan ise; ‘’Kapalı tam olimpik yüzme havuzumuz Yaklaşık 4 bin tona yakın bir hacme sahip, 50 metre uzunluk, 25 metre genişlik ve 3 metre 10 cm derinliğe sahiptir. Gençlik ve Spor Bakanlığımızın, ‘’Yüzme Bilmeyen Kalmasın‘’ Projesi kapsamında yapılan eğitim faaliyetlerinin yanında yüzme bilenler için açılan halk saatleri ile yaz aylarında, çocuk, genç ve yetişkinler tarafından çok yoğun bir şekilde kullanılıyor. Bu yoğunluğa göre havuzumuzun suyunu, sürekli ideal değerlerde kalmasını sağlayarak temiz tutmak için Havuz Suyu Operatörümüz Muhammed Şuayip Akkuş, Makine Teknikeri Muhammed Mustafa Argunhan ve diğer personellerimizle koordineli çalışıyoruz. Günlük olarak, klor, bağlı klor ve PH ölçümlerini alıyor, alkanite ve siyanürik asit ölçümlerini de diğer üç parametrenin sonuçlarına göre ara ara alıyoruz. Bu sonuçlara göre, havuz suyunun ihtiyaç duyduğu ilaçları, uygun dozajda kullanıyor, iki dinamo ile 7/24 saat filtrelasyon işlemi yapıyor, haftada bir defa ters yıkama ve ihtiyaca göre taze su takviyesi yapıyoruz. Bu şekilde yoğun emek isteyen bir çalışma ile havuzumuzun suyunu, halkımızın, sıcak yaz aylarında gönül rahatlığı ile yüzebileceği bir su haline getiriyoruz. Buradaki hedefimiz, suyumuzu sürekli temiz tutarak ‘’ Mavi Bayrak ‘’ almak ve bayrağımızı Havuzumuzun girişine astırmaktır. ‘’ dedi.
Haftanın Öne Çıkanları

e-Devlet kullanıcılarına 'sahte site' uyarısı

2023-08-10 16:21 - TEKNOLOJİ

Şarj istasyonları kiraya verilecek

2023-08-08 16:30 - TEKNOLOJİ

PLAKLA BAŞLADIK, YİNE PLAĞA DÖNDÜK

2023-08-06 17:12 - RÖPORTAJ

400 milyonluk yatırım!

2023-08-07 17:06 - YAŞAM

Diyarbakır Havalimanı’na servis hizmeti

2023-08-08 16:25 - YEREL

Petrolspor’da 2 transfer

2023-08-06 16:24 - SPOR

Güle Güle Habip!

2023-08-09 10:17 - GÜNDEM

Davutoğlu, Bozkurt ailesini ziyaret etti

2023-08-07 15:37 - YAŞAM

Habip, yürekleri yaktı!

2023-08-11 15:01 - YAŞAM

Karşıyaka ve Elazığ boş durmuyor

2023-08-11 14:55 - SPOR

İlgili Haberler

Mert Nasıroğlu’ndan PFDK Açıklaması

23:47 - SPOR

Süper Amatör Ligi’nde 18 takım mücadele edecek

16:20 - SPOR

PFDK kararları açıklandı: Petrolspor'a para ve tribün bloke cezası

16:43 - SPOR

1. Lig ekibinde milli takım tecrübeli hoca dönemi

13:01 - SPOR

Petrolspor’da Yeni Hedef 25 Bin Passolig

12:13 - SPOR

Günün Manşetleri

Mert Nasıroğlu’ndan PFDK Açıklaması

23:47 - SPOR

Balkon yıkarken elektrik akımına kapıldı

20:54 - ASAYİŞ

Çay Mahallesi’nde yollar için 5 bin metrekarelik adım

20:17 - YEREL

Batman’da 40 yapı için yıkım hazırlığı

17:27 - YEREL

İklim değişikliği Batman’da tarım takvimini değiştiriyor

17:04 - YAŞAM