?>

“ÖMK'NİN YARATTIĞI AYRIMCILIK VE EŞİTSİZLİĞE SON VERİLMELİ”

EĞİTİM - 2 yıl önce

Eğitim Sen Batman Şube Yürütme Kurulu, Öğretmenlik Meslek Kanununun (ÖMK) yarattığı ayrımcılık ve eşitsizliğin son verilmesi gerektiğini belirtti.
Batman Eğitim Sen yürütme kurulu tarafından yapılan açıklamada, “Yıllardır ekonomik, sosyal ve özlük haklarımıza yönelik taleplerimiz, insanca yaşam ve insan onuruna yakışır ücret taleplerimiz siyasi iktidar tarafından görmezden gelinmektedir. Siyasi iktidar ve Millî Eğitim Bakanlığı öğretmenlerin ve eğitim emekçilerinin, çalışma ve yaşam koşullarına ilişkin sorunlarına kalıcı çözümler üretmek yerine Öğretmenlik Meslek Kanunu (ÖMK) üzerinden eğitim emekçilerine yönelik ayrımcı ve adaletsiz uygulamaları hayata geçirmiştir. ÖMK ile öğretmenler arasında halen var olan aday, sözleşmeli, kadrolu, ücretli öğretmen ayrımlarına yenileri eklenmiştir. Eğitim sisteminin rekabetçi ve eleyici yapısına öğretmenlik mesleği de ‘uzman öğretmenlik’, ‘başöğretmenlik’ gibi yeni statüler üzerinden dâhil edilmiş, aynı derece ve kademedeki öğretmenlere yönelik farklı ücretlendirme politikası sonucunda iş yerlerimizde huzursuzluk belirgin şekilde artmıştır.
Türkiye'de aynı işi yaptıkları halde farklı statü ve maaş kaleminde çalışmak zorunda kalan, bu kadar farklı ve dengesiz ücretlendirme uygulaması yapılan ikinci bir meslek grubu bulunmamaktadır. Eğitim emekçilerinin ekonomik sorunlarına çözüm üretmeyen, öğretmenler arasındaki ayrımcılığı ve eşitsizliği derinleştiren ve eşit işe eşit ücret ilkesini ortadan kaldıran ÖMK sonrasında, aynı işi yapan öğretmenler arasında ciddi ücret eşitsizlikleri ortaya çıkmıştır. Sendikamız yıllardır sadece öğretmenlerin değil, eğitim kurumlarında çalışan tüm eğitim ve bilim emekçilerinin çalışma ve yaşam koşullarının iyileştirilmesi gerektiğini savunmaktadır.
Nitelikli eğitim için öğretmenler kadar emeği olan idari ve teknik personel, yardımcı hizmetliler sınıfı ve 4-B statüsünde çalışan eğitim emekçilerinin hakları ve talepleri de dikkate alınmalıdır. Sadece öğretmenlerin değil, tüm eğitim ve bilim emekçisi arkadaşlarımızın çalışma ve yaşam koşullarının iyileştirilmesi hedeflenmelidir” denildi.
Haftanın Öne Çıkanları

ÇOCUKLARDAN GERİ DÖNÜŞÜM DEFİLESİ!

2023-05-07 16:12 - EĞİTİM

KÖYLERE PARKE YAPIMI

2023-05-11 11:43 - TEKNOLOJİ

KÜRT MESELESİNİ ÇÖZECEK OLAN YİNE SAYIN ERDOĞAN'DIR

2023-05-09 18:10 - RÖPORTAJ

"KEMAL KILIÇDAROĞLU YÜZDE 82 İLE 85 ARASINDA OY ALACAK"

2023-05-10 17:29 - RÖPORTAJ

GARZAN’DA SAMUR HEYECANI

2023-05-07 17:39 - GÜNDEM

CHP ADAYI AV. DİCLE ARSLAN ÇAĞRIDA BULUNDU

2023-05-07 16:34 - SİYASET

ARABA FİYATINA TESPİH

2023-05-04 16:57 - YAŞAM

MUHTEŞEM PROJE: MALABADİ TABİAT PARKI

2023-05-10 17:22 - YAŞAM

BATMANDA BİR ARAÇ TARANDI

2023-05-05 23:55 - -

“GEBE OKULU” TESCİLLENDİ

2023-05-10 16:43 - SAĞLIK

İlgili Haberler

AİLE ODAKLI EĞİTİM İŞ BİRLİĞİ

15:20 - EĞİTİM

ECZACILIK SINAVI SONUÇLARI ERİŞİME AÇILDI

12:00 - EĞİTİM

BAŞARI DEĞERLERLE BAŞLAR

12:45 - EĞİTİM

TOSPİK ANAOKULU AÇILDI: “HER ÇOCUK KENDİ HIZINDA İLERLER”

12:42 - EĞİTİM

MAHALLE SAKİNLERİNDEN YENİ OKUL TALEBİ

13:17 - EĞİTİM

Günün Manşetleri

FARKINDA OLMADAN YUTTU, ÖLÜMDEN DÖNDÜ

16:55 - SAĞLIK

LEZZET ŞÖLENİ BATMAN’DA KAPILARINI AÇTI

16:52 - GÜNDEM

TARİHİ ALT GEÇİT KAPATILDI

16:50 - YEREL

BATMAN EKİBİ ARTIK SİİRT’E GİTMEYECEK

16:48 - YEREL

HİZMET-İŞ: İŞÇİNİN SESİ ARTIK DUYULACAK

16:45 - YEREL