?>

Oscar’a aday film!

KÜLTÜR - 6 yıl önce

Oscar adayı olarak planlanan ve çekimleri devam eden, yönetmenliğini Batmanlı Ömer Sarıkaya'nın yaptığı “Aylan Bebek” isimli filmde ünlü Hollywood aktörlerinin yanı sıra, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Kuşoğlu, gazeteciler ve yerli oyuncular rol aldı.

ÜNLÜ İSİMLER FİLMDE BULUŞTU

Gelirinin bir bölümünün mültecilere aktarılacağı filmde, Suriye’de iç savaştan kaçan ailenin Yunanistan’a geçmeye çalışırken bindiği botun batması sonucu cansız bedeni Bodrum’da kıyıya vuran 3 yaşındaki Aylan’ın yaşadıklarından yola çıkarak mültecilerin sorunlarına evrensel bir bakış açısı getirmeye çalışılıyor. Çekimleri devam eden Aylan bebek filmi, birçok açıdan ilklere sahne oldu. İlk kez bir Bakan uluslararası bir filmde rol alırken, filmde tanınmış oyuncu Wilma Elles, cesur yürek filminin oyuncusu Mike Mitcell, Hürriyet Gazetesi yazarı Hande Fırat, gazeteci Talat Atilla, Kadir Süleyman, Ali Sabri Belaid, Aydan Çakır, Dursun Hazerov, Gonca Yeşil, Mustafa Ayhan, Eymen Kaya gibi oyuncular yer alıyor. 

FİLMİN FRAGMANI BÜYÜK SES GETİRDİ

Geçtiğimiz günlerde Aylan Bebek filminin fragmanı tüm ulusal kanallarda yer bulurken,  İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun, başsavcı rolündeki Talat Atilla ile mülteci sorununa çare aradıkları sahne ilgi çekti. Bakan Soylu, filmde, “Dünya bizi yalnız bıraksa da, biz insanlığı yalnız bırakmayacağız” dediği sahne ile dünyaya mesaj verirken, milletvekili rolünde  oynayan CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Kuşoğlu, Aylan Bebek’e sahip çıkmayan Avrupa’ya “Tüm Dünya’nın yüreği mülteci mi oldu?” sorusu ile itiraz ettiği görüldü.

FİLMİN ORTAK YAPIMCILARINDAN BİRİ BATMANLI İŞ ADAMI AHMET EKE

Dünya çapında büyük ses getirmesi beklenen film için çalışmalar tüm hızıyla devam ederken, filmin ortak yapımcılarından biri de Ankara’da ikamet eden Batmanlı İş adamı Ahmet Eke oldu. Geçmiş yıllarda Batman Köy Hizmetleri Müdürlüğü, Diyarbakır ve Konya Köy Hizmetleri Bölge Müdürlüğü görevini yapan Ahmet Eke, Batmanlı yönetmen Ömer Sarıkaya’nın “Aylan Bebek” projesini desteklemek adına filmin ortak yapımcılarından oldu.

Haftanın Öne Çıkanları

İstanbul’daki Batmanlılar piknikte buluştu

2019-08-19 16:40 - TEKNOLOJİ

HDP'Lİ 3 BÜYÜKŞEHİR BELEDİYEYE KAYYUM ATANDI

2019-08-19 07:34 - SİYASET

HDP kongresini gerçekleştirdi

2019-08-18 16:12 - SİYASET

VALİLİK UYARDI “DİKKAT, ÇARPABİLİR!”

2019-08-14 11:26 - GÜNDEM

Kültür Mahallesi'nde silahlı kavga!

2019-08-13 18:30 - YAŞAM

Üçyol mevkisinde kavga! Yaralılar var...

2019-08-13 22:29 - YAŞAM

İL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜNDEN ‘SICAK’ TAVSİYELER

2019-08-15 13:42 - TEKNOLOJİ

KİM YAPTIYSA ALLAH BELASINI VERSİN!

2019-08-18 11:14 - GÜNDEM

OTOPARK ÜCRETLERİ BELLİ OLDU

2019-08-16 16:01 - YEREL

Düğün törenini yasa boğan acı haber!

2019-08-18 21:18 - YAŞAM

İlgili Haberler

GÜNEŞTEKİN’İN “ALFABE LAHİTLERİ” İTALYAN BASININDA KAPAK OLDU

15:32 - KÜLTÜR

BATMAN'A GURUR VEREN BAŞARI

09:50 - KÜLTÜR

EN İYİ SESLER BELİRLENDİ

13:28 - KÜLTÜR

MÜZİK KOROSU'NA SÜRPRİZ KONUK

15:11 - KÜLTÜR

BATMAN'DA KİTAP ŞÖLENİ

14:10 - KÜLTÜR

Günün Manşetleri

NEFESLER TUTULDU...BİZE BİR MUCİZE LAZIM!

17:16 - SPOR

VALİLİKTEN DÜĞÜN SALONU AÇIKLAMASI

17:04 - GÜNDEM

107 Köyde Tarama Yapılıyor

15:56 - YEREL

ZÜBEYDE HANIM İLKOKULU YÖNETİMİNDEN GAZETEMİZE ZİYARET

15:11 - YEREL

İKİ BİN FİDAN NEDEN SÖKÜLÜYOR?

14:10 - YEREL