?>

PİYASADA CANLILIK BEKLENTİSİ

Son aylarda altın fiyatlarında yaşanan dalgalanmayı değerlendiren kuyumcular, vatandaşların sadece yatırım amacıyla altın aldığını belirttiler.

EKONOMİ - 5 yıl önce

Batmanlı kuyumcular, altın ve dolarda yaşanacak bir düşüşün piyasaları olumlu etkileyeceğini söyleyerek, vatandaşların altın almaya başlaması ile piyasaların bir nebze de olsa canlanacağını ifade ettiler. Altın fiyatının düşmesinin piyasayı rahatlatacağını vurgulayan kuyumcu esnafı Selman Kurt, altın fiyatlarının sadece kendilerini de tüm herkesi etkilediğini söyledi.
“ALTIN FİYATININ DÜŞMESİ PİYASALARI RAHATLATIR”
Kurt, “Pandemi nedeniyle altın fiyatlarının bu derece yükseleceğini kimse tahmin edemiyordu. Birkaç gündür Merkez Bankasının altın ve dolara müdahalesi altın fiyatlarında birazda olsa düşüşüne neden oldu. Altın fiyatının düşmesi piyasaları rahatlatır. Piyasaların açılması işlerimizin de sürekliliği açısından çok iyi olur. Altın fiyatlarının düşmeye devam etmesi durumunda, vatandaşlarda yastık altındaki birikimlerini çıkarıp kullandığı zaman piyasalar canlanır ve bu da herkes için iyi olacaktır.” dedi.
“ALTIN VE DÖVİZDE BİR GEVŞEME YAŞANDI”
Vatandaşların alım gücünün çok düştüğünü ifade eden bir diğer kuyumcu esnafı Cihat Güneş ise şunları söyledi: “Pandemiden dolayı altın fiyatları çok yükseldi. Bu durum insanların alım gücünü bayağı düşürdü. Son birkaç gündür altın ve dövizde bir gevşeme yaşandı. İnşallah işlerimizde açılır da kuyumcu esnafı uzun bir aradan sonra iş yapar. Pandemi nedeniyle düğünlerin yapılamaması ve insanların alım gücünün düşmesinden dolayı satışlarımız çok düşmüştü. Merkez Bankasının piyasaya müdahale etmesinden sonra dolar ve altında gevşemeler oldu.”

“İLERDE NELER OLUR KESTİREMİYORUZ”

Pandemi sürecinin devam etmesiyle piyasadaki tereddüttün devam edeceğini kaydeden Güneş, “Bir kaç gündür piyasada biraz gevşeme olduğundan dolayı vatandaşlar altın alabilirler. Pandeminin etkisi ve güncel olaylardan dolayı altın ve dolarda ileride nelerin olacağını kestiremiyoruz. İnşallah altın ve dolarda düşüş böyle devam ederse hem vatandaşlar hem de bizim için faydalı olacaktır. Pandemi sürecinde bütün esnaflar iş yapamadı, sadece yatırım için alışveriş yapanlar oldu. Onun dışında takı satışlarımız tamamen durmuş durumda” ifadelerini kullandı.
Haftanın Öne Çıkanları

MOTOSİKLET KAZASI: 1 ÖLÜ

2020-09-24 13:15 - YAŞAM

DEV İMAR PLANI TANITILDI

2020-09-22 11:09 - GÜNDEM

İNŞAATLAR YÜKSELİYOR

2020-09-24 15:57 - YEREL

BATMANLI ASKER VEFAT ETTİ

2020-09-20 15:28 - GÜNDEM

UÇAKTA 'KUŞ SÜRÜSÜ' PANİĞİ!

2020-09-23 15:19 - GÜNDEM

MÜHENDİSLER; "BATMAN-İSTANBUL UÇAĞI BÜYÜK TEHLİKE ATLATTI"

2020-09-24 10:11 - GÜNDEM

ÖZ BATMAN TURİZM’DE KAYITLAR BAŞLADI

2020-09-20 15:34 - EĞİTİM

YARIM ASIR MUHTARLIK YAPAN KEREM, VEFAT ETTİ...

2020-09-22 16:39 - YEREL

DEVA Partisi İl Başkanı Melik Müjdeci: Karar alıcılar görevini yapmıyor

2020-09-24 15:59 - SİYASET

Adalet Bakanlığı, 1200 hâkim ve savcı alacak

2020-09-22 11:21 - YAŞAM

İlgili Haberler

BENZİN VE MOTORİNE TARİHİ ZAM

11:40 - EKONOMİ

PETROL FİYATI 75 DOLAR SEVİYESİNDE

10:58 - EKONOMİ

ALTIN FİYATLARINDA SON DURUM

10:13 - EKONOMİ

DÖVİZ KURLARI HAREKETLİ

10:09 - EKONOMİ

BENZİN VE MOTORİNE ZAM GELDİ

11:44 - EKONOMİ

Günün Manşetleri

PUTİN : ÜÇÜNCÜ DÜNYA SAVAŞI İHTİMALİ ARTIYOR

00:09 - DÜNYA

İRAN MÜZAKERE ŞARTINI AÇIKLADI

00:03 - DÜNYA

İRAN'DA 5.2 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM

23:54 - DÜNYA

BATMAN CUMHURİYET BAŞSAVCILIĞINDA GÖREV DEĞİŞİMİ

17:47 - YEREL

HÜRRİYET MAHALLESİ’NDE SU SIKINTISI

16:59 - YEREL