?>

Ramazan etkinlikleri arttırılacak

“Bu Ramazanda daha fazla paylaşalım” sloganıyla Batman Düşünce ve İnanç Özgürlüğü Platformu, bir dizi yardım etkinliği gerçekleştirecek.

GÜNDEM - 3 yıl önce

Düşünce ve İnanç Özgürlüğü Platformunun toplantısında son güncel değerlendirmeler yapıldı. Toplantıda Batman, Türkiye ve Dünya gündemindeki konular tartışılmış ve kamuoyu ile aşağıdaki görüşlerimizin paylaşılması kararlaştırıldı.
Yapılan açıklamada “Üç ayların manevi havasını soluduğumuz ve Miraç kandilini idrak ettiğimiz bu günlerde yaklaşan Ramazan ayına hazırlık yapmaktayız. Artan hayat pahalılığı ve ekonomik sıkıntıların ilimizdeki ihtiyaç sahiplerine olumsuz etkilerini azaltıp yaklaşan Ramazan ayında bir nebze olsun rahat bir nefes alabilmeleri ümidiyle Platform olarak aldığımız kararlarla birlikte bazı hatırlatmalarda bulunmak istiyoruz.
Platform bileşenleri tüm STK’ların toplu iftar programları yerine gıda kolisi hazırlatıp ihtiyaç sahiplerine dağıtılması kararı alınmıştır. Ayrıca; Belediye Başkanlığınca veya farklı Kurumlarca Ramazan ayı kapsamında yapılacak etkinliklerin ağırlıklı olarak Atatürk parkı ve kenar semtlerde iftar çadırları ve gıda kolileri hazırlatıp dağıtımı şeklinde yapılmasının teşvik edilmesi, yine önceki yıllarda olduğu gibi Ramazan ayında yapılacak Kültür etkinliklerinin de manevi havaya uygun seçilmesini bekliyoruz.
25. Yılını idrak ettiğimiz 28 şubat postmodern darbesinin başörtüsüne, İslami eğitim kurumlarına, İslami kuruluşlara ve İslami sembollere karşı sergilediği sürek avıyla “İslamofobi”nin somut bir tezahürü olduğu hatırdan çıkarılmamalı ve o günleri özleyen güruhların da hala varlığını sürdürdüğü bilinciyle bu konudaki mücadelemizin de aynı kararlılıkla sürdürülmesi gerekliliğine inanıyoruz.  Rusya’nın sudan bahanelerle Ukrayna’yı işgal girişimi emperyalist ve kabul edilemez bir girişimdir. Rusya’nın NATO tehdidi var diyerek müdahaleyi meşrulaştırma çabası ABD’nin Irak’ı, Afganistan’ı özgürleştirme çabalarına benziyor!
Her iki taraf sürekli olarak bir haklılık yarışında olmalarına karşın aslen birbirlerinden farkları yoktur. İkisi de batıl ikisi de zalimdir! Kaldı ki Ukrayna halkının geleceğini tayin etme yetkisi ne Rusya’nın ne ABD’nin ne de Batı’nın elindedir. Ukrayna kendi geleceğini kendi tayin etmelidir.
Rusya’nın işgal girişimini kabul edilemez olarak görüyoruz.  Hindistan’da son dönemlerde artan başörtüsü yasaklarının da aslında münferit bir hadise olmayıp son yıllarda yükselen Hindu milliyetçiliğinin bir tezahürü ve Hindu faşistlerin aynen 28 Şubat despotları ve diğer yasakçılar gibi başörtüsünü eğitim alanında eşitlik ve disiplini çiğneyen bir unsur olarak tanımlamalarının tipik bir tektipleştirme çabasıdır. Çin’den Fransa’ya, Myanmar’dan Hindistan’a zalimlerin dayattıkları başörtüsü yasağının özünde İslam ümmetinin kendi kimliğiyle var olma hakkını inkar etmeye dönük bir zulüm olarak görüyoruz ve lanetliyoruz” şeklinde aylık değerlendirme toplantısı kamuoyuna açıklandı. 
Haftanın Öne Çıkanları

HAYDİ PETROL!

2022-02-25 15:13 - SPOR

BURAK GROSS 1 YAŞINDA

2022-02-25 17:23 - YEREL

KÖYE DÖNÜŞ İÇİN YOL BEKLİYORLAR

2022-02-28 17:18 - YEREL

TUTUKLU YAZARLARIN KİTAPLARI İMZALANDI

2022-02-28 16:07 - KÜLTÜR

BATMAN’DAN SİYONİSTLERİ HER ALANDA BOYKOT ETME ÇAĞRISI

2022-02-26 14:49 - GÜNDEM

KURŞUN'DA HAYATINI KAYBETTİ

2022-02-26 21:04 - YAŞAM

EYNAL KAPLICALARI'NDA OTEL KİRALAMA İHALESİ

2022-02-23 14:01 - YAŞAM

CHP'YE KATILIMLAR DEVAM EDİYOR

2022-02-26 14:44 - SİYASET

Batmana bir fabrika daha…

2022-02-23 16:38 - EKONOMİ

Neler var neler?

2022-02-25 17:24 - YEREL

İlgili Haberler

EMEĞİN VE DAYANIŞMANIN GÜNÜNÜ KUTLUYORUM

15:15 - GÜNDEM

DEM PARTİ MİLLETVEKİLİ ZEYNEP ODUNCU: ÖCALAN’IN ÇAĞRISI TARİHTİR, HALK BU DEFA UMUTLU

14:32 - GÜNDEM

DİCLE ELEKTRİK’TEN HASANKEYF’E 40 MİLYON TL'LİK ENERJİ YATIRIMI

11:45 - GÜNDEM

“ATIKTAN SANATA” SERGİSİ AÇILIYOR

10:45 - GÜNDEM

REKTÖR PROF. DR. İDRİS DEMİR’DEN 1 MAYIS MESAJI

10:29 - GÜNDEM

Günün Manşetleri

SEZONUN SON MAÇINA GİRİŞ ÜCRETSİZ

20:57 - SPOR

ŞANSİ'DEN 1 MAYIS MESAJI: EMEKÇİLER KAHRAMANIMIZ

17:14 - YEREL

KURUMLAR VERGİSİ BEYANNAME SÜRESİ 5 GÜN UZATILDI

16:29 - YEREL

DİCLE KIYISINA DİNİ EĞİTİM KOMPLEKSİ PLANLANIYOR

16:16 - YEREL

TATLILARA YÖNELMENİN ALTINDA YATAN 6 KRİTİK NEDEN

16:01 - SAĞLIK