?>

RAMAZAN, RAMAZA/M OLDU!

vatandaş “Ramazana zamlarla giriyoruz, Ramazan ‘Ramaza/m’ oldu” dedi.

EKONOMİ - 5 yıl önce

***Vatandaşta esnafta aşırı zamlardan şikayet ederken bir vatandaş “Ramazana zamlarla giriyoruz, Ramazan ‘Ramaza/m’ oldu” dedi.
Mübarek Ramazan ayına sayılı günler kala çarşı pazarda bir hareketlilik yaşanmazken, aşırı pahalılık yüzünden eski Ramazan hazırlıkları manzarasının emaresi görülmedi. Batmanda Çarşı ve pazarda ise Ramazan ayında sahur ve iftarların vazgeçilmez ürünleri tezgâhlardaki yerini aldı. Bu ürünlerin başında hurma, tahin, el yapımı tereyağı ve helva çeşitleri geliyor. Birçok üründe yaşanan fiyat artışları ile özellikle Ramazan ayında tüketimi artan hurma, tahin ve helvayı da etkiledi. Ürünlerde yaşanan yüzde 150-200 civarındaki artışlar, vatandaş gibi esnafın da tepkisini çekerken Ramazan hazırlığı yapan halkın alım gücünü düşürdü. Yükselen fiyatlar nedeniyle halkın alım günün düştüğünü belirten esnaf, yüksek fiyatlara rağmen eskisi gibi olmasa da çarşı pazarda ramazan alışveriş heyecanının başladığını belirtti.
ZAM DA ÇOK ŞİKAYETTE ÇOK!
Salgın tedbirleri nedeniyle geçen iki Ramazan’da kısıtlamalara maruz kaldıklarını belirten esnaf Ahmet Erçin ise bu sene kısıtlamaların olmamasının kendilerini sevindirdiğini fakat bu sene de artan fiyatlardan şikâyetçi olduklarını ifade etti.  Erçin, “Ramazan ayında oruçluya tokluk hissi veren tahin, helva, tereyağı, peynir, pekmeze gibi kahvaltılık ürünlere iftarını açmak için ise hurmaya talep var. Ramazan’a hazırlık için insanların bir rağbeti var. Millet bütçesine göre alışveriş yapıyor ve arttan fiyatlardan çok şikâyet ediyor.” dedi.
“BİRÇOK ÜRÜN YÜZDE 100 ZAMLANDI”
Esnaf Mehmet Beyde ise şunları söyledi, “Ramazan ayına sayılı günler kaldı. Diğer senelere göre işlerimiz biraz durgun. Bunun sebebi ise milletin alım gücünün eskisi gibi olmamasıdır. Geçen senelerde 10 kilo peynir, 4 kilo zeytin, bu ölçülerde bal ve tahin alan vatandaş şu anda yarısını almaya başladı. Geçen sene tahinin kilosunu 25 liraya verirken şimdi 50 liraya, helvanın kilosu 30 liradan 60 liraya yükseldi. Birçok ürün bu şekilde yüzde 100 zamlandı.” dedi.
Haftanın Öne Çıkanları

TÜMKİAD’LI İŞADAMLARI URFA’DAYDI

2022-03-27 12:57 - YEREL

BATMANLI İSMET GÜN GÜRCİSTANDA İNŞAAT SEKTÖRÜNE GİRDİ

2022-03-25 12:56 - YEREL

RAMAZANDA DİKKAT EDİLECEK DİNİ HUSUSLAR

2022-03-26 12:29 - YAŞAM

KUYUMCULARDAN ALTINA YATIRIM ÖNERİSİ

2022-03-22 11:33 - EKONOMİ

BU DA EKMEK KAYIT KUYRUĞU…

2022-03-25 16:25 - YAŞAM

Bilgisayarda 2. El dönemi

2022-03-25 16:29 - YAŞAM

PİYASADA CAM SIKINTISI VAR

2022-03-22 11:32 - YEREL

TESADÜFEN FARK EDİLMİŞLERDİ

2022-03-23 16:02 - YAŞAM

7 KİŞİ YAKALANDI

2022-03-23 12:45 - YEREL

“Kalite Yönetim Süreçleri” konuşuldu

2022-03-25 13:22 - YEREL

İlgili Haberler

Vergi ve SGK sorularına uzmanından yanıt

20:16 - EKONOMİ

Memur ve Memur Emeklisinin Ocak Zammında İlk 3 Aylık Tablo Netleşti

16:55 - EKONOMİ

Ev ve iş yeri kiralarında zam oranı netleşti

12:33 - EKONOMİ

Eğitim Fiyatları Uçtu, Sebze ve Meyve Ucuzladı

12:25 - EKONOMİ

Sason’a 328 Milyon TL Yatırım

09:41 - EKONOMİ

Günün Manşetleri

İçişleri Bakanlığı Vatandaş Memnuniyeti Araştırmasını Açıkladı: Batman Bölgenin İki Yıldızından Biri

21:30 - GÜNDEM

Kozluk’ta su sorunu çözüldü

20:25 - YEREL

Vergi ve SGK sorularına uzmanından yanıt

20:16 - EKONOMİ

Çocuklar Gazze İçin Resim Çizdi

17:08 - YEREL

Bağlar’da İlk Çivi Çakıldı

16:59 - YEREL