?>

RAMAZAN, RAMA'ZAM' OLMASIN!

YAŞAM - 6 yıl önce

Zamlar seçimden hemen sonraki bir-iki gün içinde yansırken Ramazan ayı öncesi bir zammın daha kapıda olduğu belirtildi. Zam oranlarını korkunç bulan vatandaşlar, eskiden 2-3 kilo alırken şu an ancak bir kilo alabildiklerini söylüyor. Bu nedenle vatandaşlar, Ramazan öncesi zamların geri alınmasını istiyor. Ramazan ayının paylaşma ve merhamet ayı olduğunu belirten vatandaşlar “Ramazan ayı Rama’zam’ olmasın” çağrısı yaparken, zammın gerekçesi olarak da artan girdi maliyetleri gösteriliyor ancak şarküteri işletmeciliği yapan esnaf ise zamların keyfi olduğu görüşünde.
“3 KİLO ALACAĞIMIZA BİR KİLO ALIYORUZ”
Sadece beyaz etin değil her şeyin çok pahalı olduğunu kaydeden vatandaşlardan Adıl Taşkan, şunları söyledi: “Maddi durumumuza göre her şey çok pahalı olmuş. Eskiden karışık beyaz etin kilosu 5-6 TL civarındaydı, şimdi 10 TL olmuş. Bazı yerlerde ise 11 TL’dir. Eskiden 2-3 kilo alıyorduk şimdi bir kilo alabiliyoruz. Şimdi 10 TL’ye ancak bir kilo alabildim. Zamlardan dolayı fiyatlar uçuyor! Hayat şartları baya zorlanmış, önümüzde mübarek Ramazan ayı da var daha da zamlanacak. Allah herkesin yardımcısı olsun” diye konuştu. Eskiden her defasında 10 kilo tavuk eti aldığını ama fiyatların yükseldiğinden dolayı şimdi 2 kilo alabildiğini belirten Şevket Sağlam da fiyatların makul bir seviyeye çekilmesini istedi.
“SEÇİMDEN SONRA İKİNCİ KEZ ZAM YAPILDI”
Seçimden sonra beyaz ete ikinci defadır zam yapıldığına dikkat çeken şarküteri işletmecisi esnaf Zeyni Oran, zamların fabrikalardan kaynaklandığını söyledi. Oran, konuşmasına şöyle devam etti: “Sorduğumuzda zamlar fabrikalardan kaynaklandığı söyleniyor. Çünkü zengin adamın gözü hiç doymuyor. Eskiden doları bahane ediyorlardı, seçimden sonra dolarda çok cüzi bir kıpırdama oldu ama beyaz et fiyatları seçimden sonra tam 2 misline çıktı. Tavuk ciğeri 4 buçuk TL iken şimdi 9 TL olmuş, kanat 10 TL’den 17 TL’ye yükseldi. Bütün tavuk 8TL’den 12 TL’ye çıktı. Göğüs, but hemen hepsi zamlandı. 5 TL’den 9 TL’ye kadar ki çeşitlere zam geldi. Bütün ürünler hemen hemen 2 katına çıktı. Ramazan’da da bir zam söylentisi var. Tabi bu zamlar işlerimizi olumsuz yönde etkiliyor. Eskiden günde 5 koli ciğer satıyorduk şimdi yarım koli satıyoruz. Zamlar bizi de çok etkiliyor. Satışlarımız yok denecek kadar düştü. Beyaz et fakirin yemeğiydi 4-5 TL’ye bir yemek yapabiliyordu ama şimdi ciğerin kilosu 9 olmuş. Eskiden karışık 5 buçuk iken şimdi 10 lira olmuş. Birçok müşterimiz geldiğinde 5 kilo alıyordu şimdi gelip bir kilo alıyor. Düşünün kırıntı bir buçuk TL’den 4 TL’ye çıkmış. İnşallah devlet müdahale eder, fabrikalar başına buyruk hareket ediyorlar.” 
Haftanın Öne Çıkanları

BURHAN ARICA'NIN CESEDİ DE BULUNDU

2019-04-16 19:41 - GÜNDEM

Sanayi sitesi esnafı yasta

2019-04-17 16:45 - GÜNDEM

EŞ BAŞKANLAR“HANİ TAZİYE EVİ VE CAMİ YAPILACAKTI?”

2019-04-17 16:41 - GÜNDEM

BATMANDA VEFAT EDENLER

2019-04-21 12:11 - GÜNDEM

200 Judocu Batman’da kapışacak

2019-04-23 12:54 - SPOR

MİDE KANSERİNİ YENDİ

2019-04-18 15:31 - SAĞLIK

KÖY OKULLARI İÇİN ‘2023 VİZYONU’ HAZIRLIĞI

2019-04-17 11:57 - EĞİTİM

Petlas Irmaklar Lastik, 4 şubesiyle hizmet veriyor

2019-04-19 14:32 - EKONOMİ

FOTOĞRAF SANATÇISI KARTAL, LİSELİLERLE BULUŞTU

2019-04-21 13:18 - KÜLTÜR

SİLAHLI KAVGA

2019-04-18 15:41 - GÜNDEM

İlgili Haberler

BU MAÇ BATMAN’IN MAÇI

16:08 - YAŞAM

ÇOCUKLAR İÇİN ÖRNEK ETKİNLİK

15:35 - YAŞAM

KADINLARA YÖNELİK AFET FARKINDALIK EĞİTİMİ

12:08 - YAŞAM

HAFTA SONU ETKİNLİKLERİ ERTELENDİ

17:41 - YAŞAM

BELEDİYE, KADINLARI İŞ HAYATINA HAZIRLIYOR

17:27 - YAŞAM

Günün Manşetleri

GERCÜŞ'TEKİ KAZADAN ACI HABER

10:47 - GÜNDEM

BATMAN OTOBÜSÜ KAZA YAPTI :9 YARALI

18:02 - GÜNDEM

TÜP PATLAMASI KORKUTTU

22:28 - GÜNDEM

NÜFUS MÜDÜRLÜKLERİ HAFTA SONU AÇIK OLACAK

20:07 - GÜNDEM

YENİ ÇEVREYOLU ÜST GEÇİDİ BEKLİYOR

17:01 - GÜNDEM