?>

REKTÖR DEMİR ÖĞRENCİLERLE BİR ARAYA GELDİ

EĞİTİM - 3 yıl önce

Her alanda eğitime destek vermek ve öğrencileri geleceğe daha nitelikli olarak hazırlamayı amaçlayan Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İdris Demir, Hayata Dokun Projesi kapsamında Gercüş ilçesinde lise öğrencileri ile bir araya geldi. 7 Ocak 2022 tarihinde öğrencilerle buluşan Rektör Demir tarafından öğrencilere “Kariyer Gelişimi” konulu konferans verildi.
“GELECEĞİMİZİN FENERLERİNİN SİZLERİN ARASINDAN ÇIKMASINI UMUYORUZ”
Geleceğimizin fenerlerinin ilimiz öğrencilerinin arasından çıkmasını umduklarını anlatan Rektör Demir, bu konferans ile öğrencilerin kişisel gelişimine ve kariyer bilincine katkı sağlamayı amaçladıklarını söyledi. Maslow’un ihtiyaçlar hiyerarşini açıklayarak kariyer gelişiminin bir ihtiyaç olduğuna değinen Prof. Dr. İdris Demir, kariyer kavramını mesleki yönden kendini gerçekleştirme yolu olarak tanımladı. Kariyerin başarı elde etmek amacıyla bireyin yaptığı işleri, iş yaşamındaki gelişme ve ilerlemeleri içeren bir kavram olduğunu açıklayan Rektör Demir sözlerine şu şekilde devam etti: “Bireysel kariyer gelişimi, bireyin kariyer yönetiminin süreğen bir çıktısıdır. İnsanın iş yaşamındaki bilgi, beceri, yetkinlikler, sorumluluklar, temsil düzeyleri gibi çeşitli kazanımlar edinme bakımından birikimli ilerleyişini gösterir. Bireysel kariyer planlaması ise bir bireyin kendi yeteneklerini ve ilgi alanlarını değerlendirmesini, kariyer fırsatlarını incelemesini, kariyer amaçlarını oluşturmasını, amaçlara ulaştıracak araçlar belirlemesini ve uygun geliştirici yolları öngören bir süreçtir. Etkili bir kariyer gelişimi nitelikli bir kariyer yönetimine bu da yine nitelikli bir kariyer planına bağlıdır.”
“GELECEĞİMİZİ PLANLAYARAK VE DOĞRU ADIMLAR ATARAK BAŞARIYA ULAŞABİLİRİZ”
Bireysel kariyer planlaması yaparken kişinin kendini tanıması, seçeneklerini tanıması, özelliklerini seçenekler ile karşılaştırması ve sonrasında girişimde bulunması olarak sıralayan Rektör Demir, bireylerin iş hayatlarında karşılaştığı sorunlara karşı dirençli olması ve sabırlı davranarak bilinçli tercihler yapması gerektiği tavsiyesinde bulundu. Kişinin geleceğini planlayarak ve doğru adımlar atarak başarılı olabileceğine dikkat çeken Prof. Dr. İdris Demir, zamanın öneminden bahsederek geleceğe yeni tohumlar ekmek gerektiğinin altını çizdi. Öğrencilerden gelen soruların cevaplanmasının ardından İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İdris Demir’e plaket takdim edilmesiyle konferans sona erdi.
Haftanın Öne Çıkanları

HAT ALANA FORMA HEDİYE!

2022-01-05 10:58 - SPOR

TEMPO GRUP TEKSTİL 13 YAŞINDA

2022-01-05 16:20 - YAŞAM

GOLDEN GÜZELLİK 5. ŞUBESİNİ AÇTI

2022-01-03 14:51 - YEREL

GERCÜŞ’E NİKAH VE KONFERANS SALONU

2022-01-05 10:30 - TEKNOLOJİ

Onlarca köyün yolu açıldı

2022-01-04 14:06 - YAŞAM

ÜZÜCÜ HABER...BATMANLI GÜREŞÇİLER KAZA GEÇİRDİ

2022-01-02 11:55 - GÜNDEM

İkiköprü’de imzalar atıldı

2022-01-05 10:49 - YEREL

Memur ve emeklilerin zam oranı belli oldu

2022-01-03 12:23 - EKONOMİ

BATMAN'DA 10 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

2022-01-04 16:22 - YAŞAM

DSİ PERSONEL ALACAK

2022-01-01 13:08 - GÜNDEM

İlgili Haberler

BEDRİ USTA'DAN ÖĞRENCİLERE GİRİŞİMCİLİK DERSİ

12:14 - EĞİTİM

BATMAN'DA EĞİTİMİN GELİŞTİRİLMESİ MASAYA YATIRILDI

15:39 - EĞİTİM

BURSLULUK SINAVI YAPILDI

13:02 - EĞİTİM

Minik Mucitler Bilim Şenliğinde Buluştu

13:52 - EĞİTİM

84 AKADEMİSYEN 10 BİNİ AŞKIN ÖĞRENCİYLE BULUŞTU

12:48 - EĞİTİM

Günün Manşetleri

BATMAN'DA ŞİDDETLİ FIRTINA

18:09 - GÜNDEM

EMEK VE DEMOKRASİ: BİZ KAZANACAĞIZ

15:21 - GÜNDEM

BİLETLER 2800 TL'DEN BAŞLIYOR

15:21 - YEREL

1 MAYIS KUTLAMALARINI ÇALIŞARAK İZLEDİ

15:15 - GÜNDEM

BÖLGEDEKİ KADINLARIN SESİ OLMAK İSTİYORUM

14:06 - RÖPORTAJ