?>

SAHTE SERVİSLERE 15 MİLYON TL CEZA

Ticaret Bakanlığı, sahte yetkili servislere son 2 yılda 15 milyon TL idari para cezası uygulandığını belirtti.

EĞİTİM - 2 yıl önce

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, Bakanlığa yapılan başvurularda özellikle kombi, beyaz eşya, klima ve cep telefonlarına ilişkin olarak tamir, bakım ve yedek parça temini amacıyla yetkili servislerden hizmet almak isteyen tüketicilerin, yetkili olmamalarına rağmen yetkili servis gibi tanıtım yapan servisler tarafından mağdur edildiğine dikkat çekildi.
Açıklamada "Bu kapsamda sahte yetkili servislere yönelik Ticaret Bakanlığı tarafından gerçekleştirilen denetimler ve Ticaret Bakanlığı bünyesinde bulunan Reklam Kurulu tarafından internet arama motorları ve sosyal medya üzerinden yapılan reklamlara ilişkin yürütülen incelemeler neticesinde son iki yılda yaklaşık 15 milyon TL idari para cezası uygulanmıştır. Bununla birlikte Ticaret Bakanlığı tarafından yapılan denetimler sonucunda suç unsuru teşkil eden uygulamaların tespiti halinde ilgili kişiler hakkında Cumhuriyet Başsavcılıklarına suç duyurusunda bulunulmaktadır" denildi.
Tüketicilerin, Ticaret Bakanlığı tarafından oluşturulan ve www.servis.gov.tr adresinden erişilebilen Servis Bilgi Sistemi (SERBIS) aracılığıyla kullanmış oldukları ürünlerin yetkili servis bilgisine ulaşabilme imkanı bulunduğu belirtilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:
"İnternet aramalarında ilk sıralarda çıkan servislerin reklamları ve internet adreslerinde yer alan firma logoları yeterli görülmemeli, bu servislerin mutlaka üretici veya ithalatçı firmanın internet sitesinde veya SERBİS'te yer alıp yer almadığı kontrol edilmelidir. Tüketicilerimiz, "Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi (CİMER) ve Ticaret Bakanlığı web sayfası üzerinden ihbar ve şikâyet mekanizmalarını kullanarak Ticaret Bakanlığı'na ulaşarak şikayetlerini iletebilirler. Tüketicilerimizi mağdur eden sahte yetkili servislere yönelik olarak yapılacak denetimler sonucunda gerekli idari yaptırımlar uygulanmaya devam edilecektir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur."
Haftanın Öne Çıkanları

ALACA SANSAR, ÖLÜ BULUNDU

2024-05-17 15:50 - YAŞAM

BAŞKAN EKMEN: EMEKLİNİN DURUMU İÇLER ACISIDIR

2024-05-20 17:30 - RÖPORTAJ

ŞİMŞEK: İYİLEŞME DEVAM EDİYOR

2024-05-19 15:33 - EKONOMİ

AHMET HAMİDİ VAKFI'NDAN KONFERANS

2024-05-20 16:33 - GÜNDEM

DERBİ ÖNCESİ DOSTLUK MESAJI

2024-05-17 16:38 - GÜNDEM

BİLİM FUARINA DESTEK

2024-05-16 15:22 - EĞİTİM

DEMİR AİLESİNİN MUTLU GÜNÜ

2024-05-19 14:55 - GÜNDEM

KURTARAN’DAN MÜFREDAT BİLGİLENDİRMESİ

2024-05-16 15:33 - EĞİTİM

BATMAN ÇEVRE GÖNÜLLÜLERİ DERNEĞİ UYARDI

2024-05-19 15:26 - GÜNDEM

KÜRTÇE ŞİİR YARIŞMASI SONUÇLANDI

2024-05-16 15:46 - KÜLTÜR

İlgili Haberler

ÖĞRENCİLER MATEMATİKTE YETENEKLERİNİ SERGİLEDİ

09:19 - EĞİTİM

7 PROJE DESTEK ALMAYA HAK KAZANDI

10:49 - EĞİTİM

ÇOCUKLAR DOĞA SEVGİSİYLE BÜYÜYORLAR

15:20 - EĞİTİM

ADEM’DE UYGULAMALI AŞÇILIK EĞİTİMİ

15:14 - EĞİTİM

ÜNİVERSİTEDEN İLKOKULA BİLİM KÖPRÜSÜ

11:10 - EĞİTİM

Günün Manşetleri

BAYRAM ÖNCESİ OTOBÜSLERDE EMNİYET KEMERİ DENETİMİ

20:55 - ASAYİŞ

SABAH SAATLERİNDE ÇIKAN YANGIN EVİ KÜLE ÇEVİRDİ

18:04 - ASAYİŞ

TÜRKİYE’NİN İLK ÇOK DİSİPLİNLİ KADIN ZİRVESİ BATMAN’DA

16:57 - YAŞAM

BELEDİYEDEN BİNLERCE AİLEYE BAYRAM ŞEKERİ DESTEĞİ

13:16 - YEREL

VALİ CANALP BASIN MENSUPLARIYLA İFTARDA BULUŞTU

09:20 - YEREL